ENGLISH DEUTSCH
Ma 2018. június 20. szerda, Rafael napja van. - Holnap Alajos napja lesz. Az időjárás most: 28 °Cközepesen felhősközepesen felhős

ESEMÉNYNAPTÁR

Ke Sz Cs Sz Va
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30  

Mai mozi műsor

Ma már nincsenek előadások...
További előadások »

www.cegledkartya.hu

www.cegledkartya.hu

www.cegledfurdo.hu

www.cegleditermal.hu

www.varvag.hu

www.varvag.hu

www.cvf.hu

www.cvf.hu

www.ctv.hu

www.ctv.hu

cegledisportcentrum.hu

www.cegledisportcentrum.hu

www.okoviz.hu

www.okoviz.hu

Szennyvízszállítás

www.comboscsatornatisztitas.hu

2700 Cegléd, Ölyv u. 4.

Tel: 06 53/707-050

Mobil: 06 30/6353-018

Email:

combos@t-online.hu

combosbt01@flah-net.hu

Web:

comboscsatornatisztitas.hu

Hír, program, komment

Fórum a távvezetékről

2017.11.17. 15:57 Rovat: Közélet
Fotó: Szokolai Attila

Újabb nyomvonalat ajánlott a MAVIR. Az érintetteket hamarosan tájékoztatja a cég - mondta el egy tegnap tartott lakossági fórumon a polgármester. A találkozó szervezői pedig azt hangsúlyozták: az új nyomvonal Csemőt érintené. Vagyis ez sem elfogadható verzió. Mindenki számára megfelelő, vagy legalábbis a legkevesebb rosszat jelentő nyomvonalat csak összefogással érhetnek el. Ha kell a polgári engedetlenségig is elmennek.

További képek ITT »

Tegnap délután, éppen a lakossági fórum előtt nem sokkal érkezett meg a MAVIR újabb nyomvonal ajánlata. Takáts László polgármester - és a többi érintett településvezető -  megkeresésére jelentkezett végül a cég és mutatta meg az újabb nyomvonal tervét.

 

Takáts László, polgármester: - Ez egy elvi nyomvonal, ők azt mondták erről, ennek kapcsán mindenkit, aki érintett ezen a nyomvonalon néhány héten belül meg fognak keresni mindenkit. És ennek a nyomvonalnak a kapcsán le fogják folytatni azokat az egyeztetéseket, amiket le kell folytatni. Mi a mi részünkről itt tartunk most jelen állapot szerint.

 

A térkép alapján valóban korrigáltak, ám úgy tűnik, hogy most pedig egy másik település lett érintett.

Rónai Attila: - Azt gondolom, hogy szép gesztus a MAVIR részéről, hogy elvitte a nyomvonalat az eddig érintett tanyákról és elviszi másik tanyákra. Nem gondoljuk azt, hogy az a cél, hogy Cegléden elkerülje és Csemőn menjen keresztül, azt gondolom, hogy jóérzésű ember ezt nem tudja elfogadni.

 

Főképp az egészségügyi hatások miatt, amiről szintén tájékoztatást adtak az esemény szervezői.

 

Marosvölgyi Katalin: - Hogy mit is okoz a 400 Kv-os távvezeték, a sejtek közötti kommunikációt gátolja, sejtelhalást is okozhat ha bizonyos folyamatok, egy ürítés vagy egy szaporodási folyamat nem tud elindulni, akkor el is hallhatnak bizonyos sejtek. Ha a sejtek elhalnak, vagy a sejtek között nincs megfelelő kommunikáció, borzalmas negatív stresszt okoz a szervezet számára. Márpedig ha a szervezetet negatív stressz éri, akkor az rendkívül súlyos károkat tud okozni.

 

Mentálisan és fizikálisan is - hangsúlyozta Marosvölgyi Katalin, akiknek házától 36 lépésnyire húzódna a távvezeték. Dr. Janik Zoltán, aki pedig jogi segítséget igyekszik nyújtani az érintetteknek az emelte ki: a nyilvános bárki számára megtekinthető hatástanulmány alapján minél többen tegyék meg kifogásukat. Ezzel is demonstrálva, hogy elfogadhatatlan számukra a nyomvonal. December 4-én erről egyébként a kormányhivatal fórumot is tart Kecskeméten. Utána eldől, jóváhagyják vagy elutasítják.

 

Bárány Sándor, elnök, Erős Vidék Mozgalom: - Sajnos van egy olyan lehetőség is, hogy a kormányhivatal elfogadja a környezetvédelmi hatástanulmányt és akkor polgári engedetlenségünk minden formáját szeretnénk kihasználni ezt követően. Mi értjük, hogy szorít a határidő és ezért csúsznak bele hibák a kivitelezésbe, tervezésbe, de azt gondoljuk, hogy nem feltétlenül rohamban kellene ezt a vezetéket megépíteni és ezért hallatni fogjuk a hangunkat december 4 után is, ha kell fővárosi megmozdulást fogunk szervezni.

 

Addig is arra kérik az érintetteket, csatlakozzanak a mozgalomhoz minél többen. Egyébként a mozgalom tagjai találtak egy olyan nyomvonalat, amely Ceglédet és Csemőt is elkerülné és összesen 15 tanyát érintene. Erről is beszéltek a fórumon.

 

Forrás: ctv.hu

Értékelés: 5/2
Még nincsenek hozzászólások
Új hozzászólás:

Kérjük jelentkezzen be, vagy regisztráljon a hozzászóláshoz!
KÖZÉRDEKŰ ADATOK CEGLÉD TELEPÜLÉSKÉPI ARCULATI KÉZIKÖNYV 2017 CEGLÉD MEGÚJUL E-Ügyintézés

ITT SZÁMÍTHAT MA
SEBESSÉGMÉRÉSRE

Traffipax

Házhoz menő szelektív
HULLADÉKGYŰJTÉS
SZÁLLÍTÁSI NAPTÁR

SZÁLLÍTÁSI NAPTÁR

CEGLÉD AZ ÉN VÁROSOM

FOTÓPÁLYÁZAT

Kattints
ide
és
SZAVAZZ!

KÖRNYEZETSZÉPÍTÉS

CEGLÉD VÁROS
2018. ÉVI
KÖRNYEZETSZÉPÍTÉSI
ÉS
KÖRNYEZETVÉDELMI
PROGRAMJA

Képtárak

Képtárak

Panoráma képek

  • PANORÁMAKÉPEK

Turistatérkép

Túristatérkép

Térségi Adattár

www.kossuthtoborzo.hu

www.kossuthtoborzo.hu

www.laskafesztival.hu

www.laskafesztival.hu

Pest Megyei Békéltető testület

Pest Megyei Békéltető testület

Projektek

www.cegledkozvilagitas.hu
Bölcsőde bővítés 2014
www.varkonyikompetencia.cegled.hu
www.csatorna.cegled.hu
A lap 0.061 másodperc alatt készült el. | Copyright 2018 Ceglédinfo, design by © Ceglédinfo | ÍRJON NEKÜNK! | IMPRESSZUM
A látogatók száma 2015.05.04-től: 7399235 | Ebben a hónapban: 185615 | Ma: 9483 | jelenleg: 2 | Statisztika