ENGLISH DEUTSCH
Ma 2018. június 18. hétfő, Levente napja van. - Holnap Gyárfás napja lesz. Az időjárás most: 16 °Cközepesen felhősközepesen felhős

ESEMÉNYNAPTÁR

Ke Sz Cs Sz Va
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30  

Mai mozi műsor

15:45 Huszárik Zoltán terem
Szerelembe gurulva

Jegyfoglalás »

 
16:00 Patkós Irma terem
Vigyázz, kész, Morc!

Jegyfoglalás »

 
17:45 Huszárik Zoltán terem
Viszontlátásra odafönt

Jegyfoglalás »

 
18:00 Patkós Irma terem
Túl szexi lány

Jegyfoglalás »

 
19:45 Huszárik Zoltán terem
Viktoria

Jegyfoglalás »

 
20:00 Patkós Irma terem
Jurassic World: Bukott birodalom

Jegyfoglalás »

 
További előadások »

www.cegledkartya.hu

www.cegledkartya.hu

www.cegledfurdo.hu

www.cegleditermal.hu

www.varvag.hu

www.varvag.hu

www.cvf.hu

www.cvf.hu

www.ctv.hu

www.ctv.hu

cegledisportcentrum.hu

www.cegledisportcentrum.hu

www.okoviz.hu

www.okoviz.hu

Szennyvízszállítás

www.comboscsatornatisztitas.hu

2700 Cegléd, Ölyv u. 4.

Tel: 06 53/707-050

Mobil: 06 30/6353-018

Email:

combos@t-online.hu

combosbt01@flah-net.hu

Web:

comboscsatornatisztitas.hu

Hír, program, komment

Pénzügyileg erős önkormányzat - jövőre is változatlan helyi adók

2017.11.16. 14:19 Rovat: Közélet
Pénzügyileg erős önkormányzat - jövőre is változatlan helyi adók

A városnak lejárt tartozása hosszú ideje nincs, az önkormányzat pénzügyi helyzet továbbra is stabil - derült ki a helyhatóság harmadik negyedévi pénzügyi beszámolójából a képviselő-testület novemberi ülésén. A megnyugtató pénzügyi körülményt jelzi az is, hogy a jövő évi költségvetés tervezéséhez a képviselő-testület a helyi adórendeletekben nem látja indokoltnak az adómértékek változtatását.

További képek ITT »

A képviselők az ülésnap elején egyperces néma tiszteletadással adóztak a közelmúltban elhunyt szemész főorvos, Cegléd díszpolgára, dr. Réti Miklós emléke előtt.

 

Gazdasági és pénzügyi kérdések uralták a tárgyalási napot. A Ceglédi Sportcsarnok Kft, Ceglédi TV Közhasznú Nonprofit Kft., Ceglédi Termálfürdő Üzemeltető Kft., Ceglédi Városfejlesztési Kft., VÁRVAG Városfejlesztési és Vagyongazdálkodási Nonprofit Közhasznú Kft. és a "Kossuth Művelődési Központ" Közhasznú Nonprofit Kft. első három-negyedéves gazdálkodásáról szóló beszámolója került elsőként a döntéshozók elé. A képviselők elfogadták az önkormányzati tulajdonú gazdasági társaságok beszámolóit.

 

Az önkormányzat harmadik negyedévi pénzügyi helyzetéről is beszámolót kaptak a képviselők. A tájékoztatót a szeptember 30-ig jóváírt bevételek és teljesített kiadások szerint, valamint az intézmények adatszolgáltatásai alapján készítették el.

Az első három negyedévi adatok alapján az önkormányzatnak szeptember 30-án nem volt kifizetetlen rendezetlen számlája, adóssága. Az önkormányzatnál és valamennyi intézményénél, a kötelező és önként vállalt feladatainak ellátása folyamatos, azok pénzügyi teljesítése határidőben megtörténik. A megnyugtató pénzügyi helyzetet jelzi, hogy az önkormányzat a megkötött szerződésekben megállapodásokban rögzített fizetési határidőket megtartja, a pénzügyi kifizetéseket a megállapodásokban foglalt ütemezésben teljesíti.

 

A Nemzetgazdasági Minisztérium megvizsgálta a szociális bentlakásos és átmeneti elhelyezést nyújtó intézményekben foglalkoztatottak bérhelyzetét és megállapította, hogy az idei minimálbér és garantált bérminimum emelése, valamint a szociális hozzájárulási adó csökkentése hatásának kompenzálására nyújtott támogatás nem minden esetben kezelte megfelelően az érintettek esetében a hatásokat. Az önkormányzatok most rendkívüli támogatási igényt nyújthatnak be. Cegléd is megteszi ezt. Több mint 11 millió forint vissza nem térítendő támogatásra pályázik a város.

 

Az önkormányzat számlavezetéssel, és folyószámla hitelkeret biztosításával 2017-re az OTP Bank Nyrt-t kérte fel. A szerződés 2018. évre meghosszabbítható. A csütörtöki döntés értelmében a pénzintézet változatlan feltételek mellett biztosítja az önkormányzat és intézményeinek, valamint a gazdasági társaságainak számlavezetését.

 

A költségvetés előkészítésének egyik alapvető fázisa a következő évre vonatkozó helyi adópolitikai döntések meghozatala, a helyi adó rendeletek, adómértékek felülvizsgálata. A helyi adókról szóló törvény a települési önkormányzatok számára lehetőséget ad a helyi adóztatási jog gyakorlására, a helyi adópolitika kialakítására.

Az év végéhez közeledve, készülve a jövő évi költségvetés tervezéséhez a képviselő-testület a helyi adórendeletekben nem látja indokoltnak az adómértékek változtatását, azonban egyes elavult, illetve alkalmazást akadályozó rendelkezések módosításáról döntés született.

 

Változnak a gyermekétkeztetési díjak. Az önkormányzat a díjtételeket egy 2017-es rendeletben fogadta el. Előtte azonban az önkormányzat a szolgáltatókkal 2012-ben megkötött szerződések alapján az ellátott intézményeknél az étkezési térítési díjat nem módosította, folyamatosan az alapszerződések árait vette alapul. Az élelmiszer alapanyag, nyersanyag ára pedig évről-évre folyamatosan nőtt. A korábban meghozott határozatok alapján a szolgáltatóval megkötötte a város az új, korcsoportonkénti díjtételeket alkalmazó szerződést. A szolgáltató az új szolgáltatási díjból vezette le, és kimutatta az egy egységre jutó nyersanyag költséget, ami már az új étkezési díjak alkalmazását tesz indokolttá. A téma azért került napirendre, mert a 2018. évi költségvetés előkészítő ‑ tervezési szakaszában ‑ szükséges megállapítani és szabályozni az új étkezés térítési díjak korosztályonkénti tételeit. A kormány által egyre inkább kiterjesztett ingyenes étkeztetés miatt a döntés egyre kevesebb gyermeket érint, de a döntésnél figyelembe vették a Cegléden működő egyházi fenntartású iskolák és óvodák étkeztetési díjait is.

 

Elköltözött eddigi helyéről a Tömörkény gyógyszertár. Annak érdekében, hogy az önkormányzat hatékonyabban értékesíthesse az ingatlant, át kellett azt minősíteni "kivett iroda és üzletté".

 

Támogatja a város, hogy továbbra is Rimóczi Gábor legyen a Táncsics Mihály Általános Iskola igazgatója. A fenntartó kérte a képviselő-testület véleményét arra vonatkozóan, hogy Rimóczi Gábor intézményvezető újabb 5 évre szóló igazgatói megbízását támogatja-e. Mivel a testület ezt támogatta, így nem szükséges pályázatot kiírni az intézményvezetői posztra.

 

A ceglédi önkormányzat korábban úgy döntött, hogy társult tagként létrehozza a Duna-Tisza közi Hulladékgazdálkodási és Környezetvédelmi Önkormányzati Társulást. A társulás 2017. szeptember 29-én megalakult. Időközben mindegyik település meghozta a csatlakozásról szóló döntését, amellyel a Társulás taglétszáma 101 településre növekszik, összesen hatszázezer fős lakossággal. Most a további döntéshozatalokhoz kapott felhatalmazást a polgármester.

 

A képviselő-testület további döntéseiről a cegled.hu oldalon tájékozódhatnak.

Értékelés: 5/1
Még nincsenek hozzászólások
Új hozzászólás:

Kérjük jelentkezzen be, vagy regisztráljon a hozzászóláshoz!
KÖZÉRDEKŰ ADATOK CEGLÉD TELEPÜLÉSKÉPI ARCULATI KÉZIKÖNYV 2017 CEGLÉD MEGÚJUL E-Ügyintézés

Házhoz menő szelektív
HULLADÉKGYŰJTÉS
SZÁLLÍTÁSI NAPTÁR

SZÁLLÍTÁSI NAPTÁR

CEGLÉD AZ ÉN VÁROSOM

FOTÓPÁLYÁZAT

Kattints
ide
és
SZAVAZZ!

KÖRNYEZETSZÉPÍTÉS

CEGLÉD VÁROS
2018. ÉVI
KÖRNYEZETSZÉPÍTÉSI
ÉS
KÖRNYEZETVÉDELMI
PROGRAMJA

Képtárak

Képtárak

Panoráma képek

  • PANORÁMAKÉPEK

Turistatérkép

Túristatérkép

Térségi Adattár

www.kossuthtoborzo.hu

www.kossuthtoborzo.hu

www.laskafesztival.hu

www.laskafesztival.hu

Pest Megyei Békéltető testület

Pest Megyei Békéltető testület

Projektek

www.cegledkozvilagitas.hu
Bölcsőde bővítés 2014
www.varkonyikompetencia.cegled.hu
www.csatorna.cegled.hu
A lap 0.049 másodperc alatt készült el. | Copyright 2018 Ceglédinfo, design by © Ceglédinfo | ÍRJON NEKÜNK! | IMPRESSZUM
A látogatók száma 2015.05.04-től: 7375258 | Ebben a hónapban: 161638 | Ma: 936 | jelenleg: 5 | Statisztika