ENGLISH DEUTSCH
Ma 2024. április 20. szombat, Konrád, Tivadar napja van. - Holnap Konrád napja lesz.

ESEMÉNYNAPTÁR

Ke Sz Cs Sz Va
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

Mai mozi műsor

Ma már nincsenek előadások...
További előadások »

www.cegledkartya.hu

www.cegledkartya.hu

www.cegledfurdo.hu

www.cegleditermal.hu

www.varvag.hu

www.varvag.hu

www.cvf.hu

www.cvf.hu

www.ctv.hu

www.ctv.hu

cegledisportcentrum.hu

www.cegledisportcentrum.hu

www.okoviz.hu

www.okoviz.hu

www.cegledikultura.hu

cegledikultura.hu

Szennyvízszállítás

www.comboscsatornatisztitas.hu

2700 Cegléd, Ölyv u. 4.

Tel: 06 53/707-050

Mobil: 06 30/6353-018

Email:

combos@t-online.hu

combosbt01@flah-net.hu

Web:

comboscsatornatisztitas.hu

Közösségi Sportváros Vagyunk

Hír, program, komment

Pénzügyileg erős önkormányzat - jövőre is változatlan helyi adók

2017.11.16. 14:19 Rovat: Közélet
Pénzügyileg erős önkormányzat - jövőre is változatlan helyi adók

A városnak lejárt tartozása hosszú ideje nincs, az önkormányzat pénzügyi helyzet továbbra is stabil - derült ki a helyhatóság harmadik negyedévi pénzügyi beszámolójából a képviselő-testület novemberi ülésén. A megnyugtató pénzügyi körülményt jelzi az is, hogy a jövő évi költségvetés tervezéséhez a képviselő-testület a helyi adórendeletekben nem látja indokoltnak az adómértékek változtatását.

További képek ITT »

A képviselők az ülésnap elején egyperces néma tiszteletadással adóztak a közelmúltban elhunyt szemész főorvos, Cegléd díszpolgára, dr. Réti Miklós emléke előtt.

 

Gazdasági és pénzügyi kérdések uralták a tárgyalási napot. A Ceglédi Sportcsarnok Kft, Ceglédi TV Közhasznú Nonprofit Kft., Ceglédi Termálfürdő Üzemeltető Kft., Ceglédi Városfejlesztési Kft., VÁRVAG Városfejlesztési és Vagyongazdálkodási Nonprofit Közhasznú Kft. és a "Kossuth Művelődési Központ" Közhasznú Nonprofit Kft. első három-negyedéves gazdálkodásáról szóló beszámolója került elsőként a döntéshozók elé. A képviselők elfogadták az önkormányzati tulajdonú gazdasági társaságok beszámolóit.

 

Az önkormányzat harmadik negyedévi pénzügyi helyzetéről is beszámolót kaptak a képviselők. A tájékoztatót a szeptember 30-ig jóváírt bevételek és teljesített kiadások szerint, valamint az intézmények adatszolgáltatásai alapján készítették el.

Az első három negyedévi adatok alapján az önkormányzatnak szeptember 30-án nem volt kifizetetlen rendezetlen számlája, adóssága. Az önkormányzatnál és valamennyi intézményénél, a kötelező és önként vállalt feladatainak ellátása folyamatos, azok pénzügyi teljesítése határidőben megtörténik. A megnyugtató pénzügyi helyzetet jelzi, hogy az önkormányzat a megkötött szerződésekben megállapodásokban rögzített fizetési határidőket megtartja, a pénzügyi kifizetéseket a megállapodásokban foglalt ütemezésben teljesíti.

 

A Nemzetgazdasági Minisztérium megvizsgálta a szociális bentlakásos és átmeneti elhelyezést nyújtó intézményekben foglalkoztatottak bérhelyzetét és megállapította, hogy az idei minimálbér és garantált bérminimum emelése, valamint a szociális hozzájárulási adó csökkentése hatásának kompenzálására nyújtott támogatás nem minden esetben kezelte megfelelően az érintettek esetében a hatásokat. Az önkormányzatok most rendkívüli támogatási igényt nyújthatnak be. Cegléd is megteszi ezt. Több mint 11 millió forint vissza nem térítendő támogatásra pályázik a város.

 

Az önkormányzat számlavezetéssel, és folyószámla hitelkeret biztosításával 2017-re az OTP Bank Nyrt-t kérte fel. A szerződés 2018. évre meghosszabbítható. A csütörtöki döntés értelmében a pénzintézet változatlan feltételek mellett biztosítja az önkormányzat és intézményeinek, valamint a gazdasági társaságainak számlavezetését.

 

A költségvetés előkészítésének egyik alapvető fázisa a következő évre vonatkozó helyi adópolitikai döntések meghozatala, a helyi adó rendeletek, adómértékek felülvizsgálata. A helyi adókról szóló törvény a települési önkormányzatok számára lehetőséget ad a helyi adóztatási jog gyakorlására, a helyi adópolitika kialakítására.

Az év végéhez közeledve, készülve a jövő évi költségvetés tervezéséhez a képviselő-testület a helyi adórendeletekben nem látja indokoltnak az adómértékek változtatását, azonban egyes elavult, illetve alkalmazást akadályozó rendelkezések módosításáról döntés született.

 

Változnak a gyermekétkeztetési díjak. Az önkormányzat a díjtételeket egy 2017-es rendeletben fogadta el. Előtte azonban az önkormányzat a szolgáltatókkal 2012-ben megkötött szerződések alapján az ellátott intézményeknél az étkezési térítési díjat nem módosította, folyamatosan az alapszerződések árait vette alapul. Az élelmiszer alapanyag, nyersanyag ára pedig évről-évre folyamatosan nőtt. A korábban meghozott határozatok alapján a szolgáltatóval megkötötte a város az új, korcsoportonkénti díjtételeket alkalmazó szerződést. A szolgáltató az új szolgáltatási díjból vezette le, és kimutatta az egy egységre jutó nyersanyag költséget, ami már az új étkezési díjak alkalmazását tesz indokolttá. A téma azért került napirendre, mert a 2018. évi költségvetés előkészítő ‑ tervezési szakaszában ‑ szükséges megállapítani és szabályozni az új étkezés térítési díjak korosztályonkénti tételeit. A kormány által egyre inkább kiterjesztett ingyenes étkeztetés miatt a döntés egyre kevesebb gyermeket érint, de a döntésnél figyelembe vették a Cegléden működő egyházi fenntartású iskolák és óvodák étkeztetési díjait is.

 

Elköltözött eddigi helyéről a Tömörkény gyógyszertár. Annak érdekében, hogy az önkormányzat hatékonyabban értékesíthesse az ingatlant, át kellett azt minősíteni "kivett iroda és üzletté".

 

Támogatja a város, hogy továbbra is Rimóczi Gábor legyen a Táncsics Mihály Általános Iskola igazgatója. A fenntartó kérte a képviselő-testület véleményét arra vonatkozóan, hogy Rimóczi Gábor intézményvezető újabb 5 évre szóló igazgatói megbízását támogatja-e. Mivel a testület ezt támogatta, így nem szükséges pályázatot kiírni az intézményvezetői posztra.

 

A ceglédi önkormányzat korábban úgy döntött, hogy társult tagként létrehozza a Duna-Tisza közi Hulladékgazdálkodási és Környezetvédelmi Önkormányzati Társulást. A társulás 2017. szeptember 29-én megalakult. Időközben mindegyik település meghozta a csatlakozásról szóló döntését, amellyel a Társulás taglétszáma 101 településre növekszik, összesen hatszázezer fős lakossággal. Most a további döntéshozatalokhoz kapott felhatalmazást a polgármester.

 

A képviselő-testület további döntéseiről a cegled.hu oldalon tájékozódhatnak.

Értékelés: 2.33/6
Még nincsenek hozzászólások




Új hozzászólás:

Kérjük jelentkezzen be, vagy regisztráljon a hozzászóláshoz!
KÖZÉRDEKŰ ADATOK E-Ügyintézés

Képtárak

Képtárak
CEGLÉD TELEPÜLÉSKÉPI ARCULATI KÉZIKÖNYV 2017 CEGLÉD MEGÚJUL

Házhoz menő szelektív
HULLADÉKGYŰJTÉS
SZÁLLÍTÁSI NAPTÁR

SZÁLLÍTÁSI NAPTÁR

KÖRNYEZETSZÉPÍTÉS

CEGLÉD VÁROS
2021. ÉVI
KÖRNYEZETSZÉPÍTÉSI
ÉS
KÖRNYEZETVÉDELMI
PROGRAMJA

Panoráma képek

  • PANORÁMAKÉPEK

Turistatérkép

Túristatérkép

Térségi Adattár

www.kossuthtoborzo.hu

www.kossuthtoborzo.hu

www.laskafesztival.hu

www.laskafesztival.hu

Pest Megyei Békéltető testület

Pest Megyei Békéltető testület

Projektek

www.cegledkozvilagitas.hu
Bölcsőde bővítés 2014
www.varkonyikompetencia.cegled.hu
www.csatorna.cegled.hu
A lap 0.300 másodperc alatt készült el. | Copyright 2024 Ceglédinfo, design by © Ceglédinfo | ÍRJON NEKÜNK! | IMPRESSZUM | Akadálymentesítési nyilatkozat
A látogatók száma 2015.05.04-től: 28938685 | Ebben a hónapban: 281884 | Ma: 4034 | jelenleg: 8 | Statisztika