ENGLISH DEUTSCH
Ma 2018. június 18. hétfő, Levente napja van. - Holnap Gyárfás napja lesz. Az időjárás most: 16 °Cközepesen felhősközepesen felhős

ESEMÉNYNAPTÁR

Ke Sz Cs Sz Va
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30  

Mai mozi műsor

15:45 Huszárik Zoltán terem
Szerelembe gurulva

Jegyfoglalás »

 
16:00 Patkós Irma terem
Vigyázz, kész, Morc!

Jegyfoglalás »

 
17:45 Huszárik Zoltán terem
Viszontlátásra odafönt

Jegyfoglalás »

 
18:00 Patkós Irma terem
Túl szexi lány

Jegyfoglalás »

 
19:45 Huszárik Zoltán terem
Viktoria

Jegyfoglalás »

 
20:00 Patkós Irma terem
Jurassic World: Bukott birodalom

Jegyfoglalás »

 
További előadások »

www.cegledkartya.hu

www.cegledkartya.hu

www.cegledfurdo.hu

www.cegleditermal.hu

www.varvag.hu

www.varvag.hu

www.cvf.hu

www.cvf.hu

www.ctv.hu

www.ctv.hu

cegledisportcentrum.hu

www.cegledisportcentrum.hu

www.okoviz.hu

www.okoviz.hu

Szennyvízszállítás

www.comboscsatornatisztitas.hu

2700 Cegléd, Ölyv u. 4.

Tel: 06 53/707-050

Mobil: 06 30/6353-018

Email:

combos@t-online.hu

combosbt01@flah-net.hu

Web:

comboscsatornatisztitas.hu

Hír, program, komment

Energetikai felújítások Ceglédbercelen

2017.11.15. 17:18 Rovat: Közélet
Energetikai felújítások Ceglédbercelen

Megújult a ceglédberceli általános iskola. Az épület külső szigetelést kapott, kicserélték a nyílászárókat és korszerű kazán is segíti a minél takarékosabb energiafelhasználást. A település uniós és hazai forrást nyert a beruházásra. A mintegy 80 millió forintból azonban nem csak az iskola újult meg, hanem az egészségház és az idősek otthon is. Mindhárom épületnél sokat spórolhatnak a fűtésszámlán.

A település egyik éke lett az Eötvös József Általános iskola Ceglédbercelen. A szép, világos épület nem is emlékeztet az 1896-ban épült, omladozó vakolatú iskolára. Az épület 25 centiméteres hőszigetelést kapott és kicserélték a nyílászárókat is. A beruházásról a polgármester beszélt az ünnepélyes avatáson.

 

Török József, polgármester: - A kis épület, a kis iskola, Petőfi utca 2 szám alatt megújult, az első ütemben kapott napelemet, most pedig megkapta azt, ami ennek a háznak jár. Egy olyan külső felújítást, nyílászáró cserét, ami a település központjában büszkén lehet azt mondani, hogy büszkék lehetünk erre az épületre.

 

Ceglédbercel KEHOP pályázaton nyert forrást az iskola felújítására, önerőt sem kellett hozzátenniük-mondta a polgármester. Az ünnepélyes átadón az önkormányzatokért felelős államtitkár is gratulált Ceglédbercelnek. Pogácsás Tibor az összetartó, szerető közösség erejét hangsúlyozta.

 

Pogácsás Tibor, önkormányzatokért felelős államtitkár: - Azt tapasztalom, hogy Ceglédbercel egy szerencsés község. Szerencsés, mert az itt élők szeretik a települést. Szerencsés község azért, mert a település vezetése az elmúlt években, de talán mondhatom úgy, hogy az elmúlt évtizedekben mindig gondos gazda volt, nem adósodott el, ezért az államtól fejlesztésekre kapott támogatást.

 

Az együttműködés, a felelősség és a barátság egységéről beszélt köszöntőjében a ceglédi tankerületi központ igazgatója. Fodor Gábor azt mondta: jól teljesíteni, jól tanulni csak megfelelő környezetben lehet igazán.

 

Fodor Gábor, igazgató, Ceglédi Tankerületi Központ:  - Hogyha a tanárok felkészültek is, de a fizikális környezet nem mindig megfelelő, akkor nehéz jól tanítani. Azért vagyok hálás különösen az önkormányzatnak ezért a lépésért, mert itt nem csak egy jó döntés volt az önkormányzat részéről, hanem egy felelős döntés is, hiszen ha a fizikális környezet javul az iskolákban, akkor könnyebb lesz a gyerekeket is tanulásra ösztönözni.

 

A támogatásért, az iskola megújulásáért az intézmény igazgatója mondott köszönetet.

 

Nagy Gáborné, igazgató, Eötvös József Nyelvoktató Nemzetiségi Általános Iskola: - Eddig is otthonos volt ez az épület, hiszen az itt dolgozók, a pedagógusok, a technikai dolgozók, az önkormányzati segítők gondoskodtak arról, hogy öröm legyen ide járni, de mióta ilyen szép külsőt kapott és a fűtés is megújult, azóta még nagyobb öröm itt tölteni a napotok nagy részét.

 

Az átadó ünnepségen a gyerekek szavalattal, zenei és táncos produkcióval kedveskedtek. A nemzeti szín szalagot az államtitkár, a tankerületi igazgató és a polgármester közösen vágta át. A 80 milliós támogatásból nem csak az iskola újult meg, a berceli egészségház valamint az idősek otthonának külső szigetelését, fűtéskorszerűsítését is elvégezték és napelemeket is felszereltek. A beruházással mindhárom épületnél jelentős összeget tudnak majd spórolni a fűtésszámlán.

 

Forrás: ctv.hu

Értékelés: 5/2
Még nincsenek hozzászólások
Új hozzászólás:

Kérjük jelentkezzen be, vagy regisztráljon a hozzászóláshoz!
KÖZÉRDEKŰ ADATOK CEGLÉD TELEPÜLÉSKÉPI ARCULATI KÉZIKÖNYV 2017 CEGLÉD MEGÚJUL E-Ügyintézés

Házhoz menő szelektív
HULLADÉKGYŰJTÉS
SZÁLLÍTÁSI NAPTÁR

SZÁLLÍTÁSI NAPTÁR

CEGLÉD AZ ÉN VÁROSOM

FOTÓPÁLYÁZAT

Kattints
ide
és
SZAVAZZ!

KÖRNYEZETSZÉPÍTÉS

CEGLÉD VÁROS
2018. ÉVI
KÖRNYEZETSZÉPÍTÉSI
ÉS
KÖRNYEZETVÉDELMI
PROGRAMJA

Képtárak

Képtárak

Panoráma képek

  • PANORÁMAKÉPEK

Turistatérkép

Túristatérkép

Térségi Adattár

www.kossuthtoborzo.hu

www.kossuthtoborzo.hu

www.laskafesztival.hu

www.laskafesztival.hu

Pest Megyei Békéltető testület

Pest Megyei Békéltető testület

Projektek

www.cegledkozvilagitas.hu
Bölcsőde bővítés 2014
www.varkonyikompetencia.cegled.hu
www.csatorna.cegled.hu
A lap 0.043 másodperc alatt készült el. | Copyright 2018 Ceglédinfo, design by © Ceglédinfo | ÍRJON NEKÜNK! | IMPRESSZUM
A látogatók száma 2015.05.04-től: 7375269 | Ebben a hónapban: 161649 | Ma: 947 | jelenleg: 3 | Statisztika