ENGLISH DEUTSCH
Ma 2024. április 25. csütörtök, Márk napja van. - Holnap Ervin napja lesz.

ESEMÉNYNAPTÁR

Ke Sz Cs Sz Va
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

Mai mozi műsor

Ma már nincsenek előadások...
További előadások »

www.cegledkartya.hu

www.cegledkartya.hu

www.cegledfurdo.hu

www.cegleditermal.hu

www.varvag.hu

www.varvag.hu

www.cvf.hu

www.cvf.hu

www.ctv.hu

www.ctv.hu

cegledisportcentrum.hu

www.cegledisportcentrum.hu

www.okoviz.hu

www.okoviz.hu

www.cegledikultura.hu

cegledikultura.hu

Szennyvízszállítás

www.comboscsatornatisztitas.hu

2700 Cegléd, Ölyv u. 4.

Tel: 06 53/707-050

Mobil: 06 30/6353-018

Email:

combos@t-online.hu

combosbt01@flah-net.hu

Web:

comboscsatornatisztitas.hu

Közösségi Sportváros Vagyunk

Hír, program, komment

Szellő nyerte a veretlenek párharcát

2017.11.11. 16:09 Rovat: Sport
Szellő nyerte a veretlenek párharcát

A Felix Promotion péntek este ismét telt házas bokszgálát rendezett, ez alkalommal a salgótarjáni városi sportcsarnokban, ahol a ringben lépő ökölvívók ismét remek sportélménnyel ajándékozták meg a publikumot.

A közszolgálati sportcsatorna, az M4 Sport által élőben sugárzott esemény főmérkőzésén két veretlen, bajnoki övekkel rendelkező cirkálósúlyú ökölvívó, Szellő Imre és az amerikai Robert Hall Jr csapott össze a magyar sztár WBO interkontinentális címéért. A sokak által várt összecsapás felnőtt a várakozásokhoz, ugyanis valóban magas színvonalú ökölvívást hozott a párharc. Szellő mindvégig igyekezett irányítani, de a lábon sokat mozgó amerikai ellentámadásai is - magyar szempontból - számos veszélyes szituációt okozott. Az egyik ilyen alkalommal, a 6. menetben, Hall Jr két kemény jobbossal köszönt be Szellőnek, aki viszont meg sem rendült, s a következő kör végére elkezdte megtörni a tengerentúli kihívót. Szellő fölénye a nyolcadik menetre vált nyomasztóvá, és közel került az idő előtti sikerhez. Mindez a 9. menet közepén következett be, amikor a címvédő több nagy erejű találata után Hall Jr. a földre került, és azonnal látszott, hogy nem lesz képes a címmérkőzés folytatására. Kovács Bence ringbíró ki is hirdette a KO végeredményt. 

"Borzasztó nehéz volt, hiszen a felkészülés során csak egy régi felvételt találtunk az amerikairól, ráadásul azon teljesen másképp bokszolt, mint ma este" - kezdte az értékelést a 19. győzelmét arató Szellő. "A kidolgozott taktikát végig tartani tudtam, voltak olyan menetek ahol kemény ütésekkel el tudtam találni, de a mozgása miatt nem tudtam a kilencedik menetig befejezni a küzdelmet. Pedig igyekeztem. Kemény mérkőzés volt, főleg pszichikailag, és bár nem ezt tartom az eddigi legkeményebb győzelmemnek, de utólag, az eseményeket kielemezve, sokat fogok tanulni belőle. Még nem laktunk jól, a megérdemelt pihenő után várjuk a következő feladatot!" 

Az est másik címmérkőzésén a félnehézsúlyú magyar bajnoki öv került terítékre, ahol a WBO korábbi Európa-bajnoka, Baranyi Richárd és a veretlen feltörekvő szegedi Kis Máté meccselt. Az izgalmas összecsapás során szinte mindvégig Kis akarata érvényesült, aki hatalmas tempót diktálva, igyekezett folyamatosan, sok ütéssel nyomás alatt tartani Baranyit. A kecskeméti öklöző próbálta megakasztani riválisa támadásait, ám ő maga nem volt képes folyamatos ökölvívásra, így Baranyi ereje a menetek múlásával látványosan "forgácsolódott". A párharc a 8. menet elején fejeződött be, amikor Kis egy kemény balfelütést vitt be testre, amely után Baranyi nem tudta folytatni a címmérkőzést (TKO). 

"Hatalmas lépcsőfok ez a karrieremben, hisz ez az első cím, melyet megszereztem. Remélem ez még csak a kezdet, és később, Rácz Félix segítségével, esélyem lesz még további övekért is küzdeni, de természetesen a most megszerzett címet is örömmel kockára teszem egy arra alkalmas kihívó ellen. Ez azonban a jövő zenéje, mivel most egy kis pihenőt szeretnék kivenni. Nagyon hosszú, embert próbáló felkészüléssel a hátam mögött értem el ezt a nagyszerű sikert" - értékelt a Tompo becenévre hallgató bajnok, majd köszönetet mondott lelkes szurkolóinak is. "Leírhatatlan öröm, hogy ennyi szegedi eljött szurkolni, kívánom mindenkinek, hogy ezt az érzést átélhesse. Köszönöm a buzdítást!" 

A korábbi olimpikon, amatőr Európa-bajnok Bacskai Balázs (3 győzelem, 0 vereség) is győztesen hagyta el a salgótarjáni ringet, miután hat egyértelmű menet után egyhangú pontozással múlta felül tanzániai riválisát, Joseph Sinkalát. Szintén hat menetben, szintén tanzániai ellenféllel küzdött a WBO ifjúsági bajnoka, Egedi Renátó is, de ő jobban megizzadt a remekül hajrázó Sahele Mkalekwával - ez alkalommal Egedi megosztott pontozásos győzelemmel hagyta el a szorítót. A gálán a cirkálósúlyú magyar bajnok Darmos József egy második menetes győzelemmel, Szalai Viktor ellen, tovább növelte hivatásos sikerei számát. 

További eredmények 
Elekes Csaba vs Detre Gábor: Detre TKO2 
Duka Krisztián vs Elvio Antonietti: Antonietti p.gy.4 
Brener Dávid vs Surman Zoltán jr: Surman TKO2 
Gyalog Zsolt vs Körös Attila: Kőrös TKO1 
Gavaller Gábor vs Márton Balázs: Márton TKO1 

A Felix Promotion idei ötödik bokszgáláján is kiváló mérkőzéseket láthatott a helyszínre kilátogató, valamint az M4 Sport képernyőjét választó közönség. Folytatás december közepén, az év utolsó televíziós bokszgáláján. Bővebb információkért érdemes rendszeresen felkeresni a vállalkozás hivatalos honlapját, a www.felixpromotion.com oldalt, valamint az exkluzív videós tartalmakért csatlakozni a közösségi médiában található felülethez is.

 

Forrás: monokli.com

Értékelés: 2.33/6
Még nincsenek hozzászólások




Új hozzászólás:

Kérjük jelentkezzen be, vagy regisztráljon a hozzászóláshoz!
KÖZÉRDEKŰ ADATOK E-Ügyintézés

Képtárak

Képtárak
CEGLÉD TELEPÜLÉSKÉPI ARCULATI KÉZIKÖNYV 2017 CEGLÉD MEGÚJUL

Házhoz menő szelektív
HULLADÉKGYŰJTÉS
SZÁLLÍTÁSI NAPTÁR

SZÁLLÍTÁSI NAPTÁR

KÖRNYEZETSZÉPÍTÉS

CEGLÉD VÁROS
2021. ÉVI
KÖRNYEZETSZÉPÍTÉSI
ÉS
KÖRNYEZETVÉDELMI
PROGRAMJA

Panoráma képek

  • PANORÁMAKÉPEK

Turistatérkép

Túristatérkép

Térségi Adattár

www.kossuthtoborzo.hu

www.kossuthtoborzo.hu

www.laskafesztival.hu

www.laskafesztival.hu

Pest Megyei Békéltető testület

Pest Megyei Békéltető testület

Projektek

www.cegledkozvilagitas.hu
Bölcsőde bővítés 2014
www.varkonyikompetencia.cegled.hu
www.csatorna.cegled.hu
A lap 0.258 másodperc alatt készült el. | Copyright 2024 Ceglédinfo, design by © Ceglédinfo | ÍRJON NEKÜNK! | IMPRESSZUM | Akadálymentesítési nyilatkozat
A látogatók száma 2015.05.04-től: 29040469 | Ebben a hónapban: 383668 | Ma: 14974 | jelenleg: 14 | Statisztika