ENGLISH DEUTSCH
Ma 2017. november 20. hétfő, Jolán napja van. - Holnap Olivér napja lesz. Az időjárás most: 6 °Cgyengén felhősgyengén felhős

ESEMÉNYNAPTÁR

Ke Sz Cs Sz Va
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30      

Mai mozi műsor

15:15 Patkós Irma terem
Űrvihar

Jegyfoglalás »

 
15:30 Huszárik Zoltán terem
Madame

Jegyfoglalás »

 
17:15 Patkós Irma terem
Thor: Ragnarök

Jegyfoglalás »

 
17:30 Huszárik Zoltán terem
Lumiére!

Jegyfoglalás »

 
19:15 Huszárik Zoltán terem
Szárnyas fejvadász 2049

Jegyfoglalás »

 
19:45 Patkós Irma terem
Az Igazság Ligája

Jegyfoglalás »

 
További előadások »

www.cegledkartya.hu

www.cegledkartya.hu

www.cegledfurdo.hu

www.cegleditermal.hu

www.varvag.hu

www.varvag.hu

www.cvf.hu

www.cvf.hu

www.ctv.hu

www.ctv.hu

cegledisportcentrum.hu

www.cegledisportcentrum.hu

www.okoviz.hu

www.okoviz.hu

Hír, program, komment

Figyelmeztettek, segítettek

2017.11.08. 17:51 Rovat: Kékfény
Figyelmeztettek, segítettek

Nem büntettek, figyelmeztettek és prizmákkal, mellényekkel segítettek a rendőrök egy közlekedési akció során. A kerékpárosok figyelmét igyekeztek felhívni arra, mennyire fontos, hogy látszódjanak. De autókat is ellenőriztek a rendőrök. Az esti órákban legfőképpen a szokásosnál jóval hangosabb autókat ellenőrzik, de azokat is, amelyeket nem a szabályoknak megfelelően fóliáztak le tulajdonosaik.

A lakosság nyugalmát megzavaró járműveket igyekeztek kiszűrni a hétvégén a rendőrök. A Nemzeti Közlekedési Hatósággal közösen végeznek rendszeresen ellenőrzéseket. A Ceglédi Rendőrkapitányságra ugyanis folyamatosan érkeznek bejelentések arról, szabálytalanul átalakított járművek zavarják az emberek esti pihenését. Ennek oka legfőképpen a kipufogó tuningolása, de speciális eszközzel azt is ellenőrizték a szakemberek, az ablakok sötétítése megfelel-e a szabályoknak.

 

Szabó Zoltán, r.százados, mb. vezető, közlekedési osztály CRK: - Az ellenőrzés során a Nemzeti Közlekedési Hatóság emberei a járművet tételesen átvizsgálják és hogy ha nem megfelelő kialakítás van benne, azaz nem felel meg a műszaki szabályoknak, akkor műszaki vizsgára berendelik, ahol a megfelelő átalakításokat ki kell javítani és csak úgy mehet át műszaki vizsgán."

Tegnap este pedig több helyszínen is a kerékpárosokat állították meg a rendőrök. Nem büntettek, figyelmeztettek és segítettek abban, hogy megfelelő láthatósági eszközökkel legyenek felszerelve a kerékpárok.

 

Szabó Zoltán, r.százados, mb. vezető, közlekedési osztály CRK: -Legfőképpen jellemző területünkre a kerékpáros közlekedés és arra szeretnénk felhívni a kerékpárosok figyelmét, hogy látszódjanak. Ez egy nagyon fontos dolog. Más  járműből bármilyen időjárási vagy látási viszonyok vannak, észleljék őket és így a baleseteket el tudják kerülni. A megfelelően kivilágított, felszerelt kerékpárt, esetlegesen egy láthatósági mellénnyel ellátott személyt messziről észre lehet venni a közlekedésben és el lehet kerülni a különböző súlyos sérüléseket a balesetek esetén.

 

A legtöbb esetben hiányzik valamelyik vagy összes prizma. Nem megfelelő a világítás. Pedig életet menthet. Első és hátsó lámpa, két két prizma mindkét kerékre. Legalább ennyire szükség van, hogy látható és minden irányból észlelhető legyen a kerékpáros. De a gyalogosok figyelmét is erre hívják fel, hiszen az ő esetükben nincs jármű, amit fel tudnak szerelni, ezért a ruházatukat kell úgy kialakítani, hogy a gépjárművezetők idejében megláthassák őket és elkerülhetőek legyenek a tragédiák. A gépjárművezetők figyelmét pedig arra hívják fel, mennyire fontos hogy kellőképpen felkészítsék autóikat a téli útviszonyokra.

 

Forrás: ctv.hu

Értékelés: 5/1
Még nincsenek hozzászólások
Új hozzászólás:

Kérjük jelentkezzen be, vagy regisztráljon a hozzászóláshoz!
KÖZÉRDEKŰ ADATOK

Házhoz menő szelektív
HULLADÉKGYŰJTÉS
SZÁLLÍTÁSI NAPTÁR

SZÁLLÍTÁSI NAPTÁR

CEGLÉD AZ ÉN VÁROSOM

FOTÓPÁLYÁZAT

Kattints
ide
és
SZAVAZZ!

KÖRNYEZETSZÉPÍTÉS

CEGLÉD VÁROS
2017. ÉVI
KÖRNYEZETSZÉPÍTÉSI
ÉS
KÖRNYEZETVÉDELMI
PROGRAMJA

Képtárak

Képtárak

Panoráma képek

  • PANORÁMAKÉPEK

Turistatérkép

Túristatérkép

Térségi Adattár

www.kossuthtoborzo.hu

www.kossuthtoborzo.hu

www.laskafesztival.hu

www.laskafesztival.hu

Pest Megyei Békéltető testület

Pest Megyei Békéltető testület

Projektek

www.cegledkozvilagitas.hu
Bölcsőde bővítés 2014
www.varkonyikompetencia.cegled.hu
www.cegledcsatorna3.hu
www.csatorna.cegled.hu
A lap 0.077 másodperc alatt készült el. | Copyright 2017 Ceglédinfo, design by © Ceglédinfo | ÍRJON NEKÜNK! | IMPRESSZUM
A látogatók száma 2015.05.04-től: 5628775 | Ebben a hónapban: 138742 | Ma: 3764 | jelenleg: 6 | Statisztika