ENGLISH DEUTSCH
Ma 2018. november 12. hétfő, Jónás, Renátó napja van. - Holnap Szilvia napja lesz.

ESEMÉNYNAPTÁR

Ke Sz Cs Sz Va
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30    

Mai mozi műsor

Ma már nincsenek előadások...
További előadások »

www.cegledkartya.hu

www.cegledkartya.hu

www.cegledfurdo.hu

www.cegleditermal.hu

www.varvag.hu

www.varvag.hu

www.cvf.hu

www.cvf.hu

www.ctv.hu

www.ctv.hu

cegledisportcentrum.hu

www.cegledisportcentrum.hu

www.okoviz.hu

www.okoviz.hu

Szennyvízszállítás

www.comboscsatornatisztitas.hu

2700 Cegléd, Ölyv u. 4.

Tel: 06 53/707-050

Mobil: 06 30/6353-018

Email:

combos@t-online.hu

combosbt01@flah-net.hu

Web:

comboscsatornatisztitas.hu

Hír, program, komment

Figyelmeztettek, segítettek

2017.11.08. 17:51 Rovat: Kékfény
Figyelmeztettek, segítettek

Nem büntettek, figyelmeztettek és prizmákkal, mellényekkel segítettek a rendőrök egy közlekedési akció során. A kerékpárosok figyelmét igyekeztek felhívni arra, mennyire fontos, hogy látszódjanak. De autókat is ellenőriztek a rendőrök. Az esti órákban legfőképpen a szokásosnál jóval hangosabb autókat ellenőrzik, de azokat is, amelyeket nem a szabályoknak megfelelően fóliáztak le tulajdonosaik.

A lakosság nyugalmát megzavaró járműveket igyekeztek kiszűrni a hétvégén a rendőrök. A Nemzeti Közlekedési Hatósággal közösen végeznek rendszeresen ellenőrzéseket. A Ceglédi Rendőrkapitányságra ugyanis folyamatosan érkeznek bejelentések arról, szabálytalanul átalakított járművek zavarják az emberek esti pihenését. Ennek oka legfőképpen a kipufogó tuningolása, de speciális eszközzel azt is ellenőrizték a szakemberek, az ablakok sötétítése megfelel-e a szabályoknak.

 

Szabó Zoltán, r.százados, mb. vezető, közlekedési osztály CRK: - Az ellenőrzés során a Nemzeti Közlekedési Hatóság emberei a járművet tételesen átvizsgálják és hogy ha nem megfelelő kialakítás van benne, azaz nem felel meg a műszaki szabályoknak, akkor műszaki vizsgára berendelik, ahol a megfelelő átalakításokat ki kell javítani és csak úgy mehet át műszaki vizsgán."

Tegnap este pedig több helyszínen is a kerékpárosokat állították meg a rendőrök. Nem büntettek, figyelmeztettek és segítettek abban, hogy megfelelő láthatósági eszközökkel legyenek felszerelve a kerékpárok.

 

Szabó Zoltán, r.százados, mb. vezető, közlekedési osztály CRK: -Legfőképpen jellemző területünkre a kerékpáros közlekedés és arra szeretnénk felhívni a kerékpárosok figyelmét, hogy látszódjanak. Ez egy nagyon fontos dolog. Más  járműből bármilyen időjárási vagy látási viszonyok vannak, észleljék őket és így a baleseteket el tudják kerülni. A megfelelően kivilágított, felszerelt kerékpárt, esetlegesen egy láthatósági mellénnyel ellátott személyt messziről észre lehet venni a közlekedésben és el lehet kerülni a különböző súlyos sérüléseket a balesetek esetén.

 

A legtöbb esetben hiányzik valamelyik vagy összes prizma. Nem megfelelő a világítás. Pedig életet menthet. Első és hátsó lámpa, két két prizma mindkét kerékre. Legalább ennyire szükség van, hogy látható és minden irányból észlelhető legyen a kerékpáros. De a gyalogosok figyelmét is erre hívják fel, hiszen az ő esetükben nincs jármű, amit fel tudnak szerelni, ezért a ruházatukat kell úgy kialakítani, hogy a gépjárművezetők idejében megláthassák őket és elkerülhetőek legyenek a tragédiák. A gépjárművezetők figyelmét pedig arra hívják fel, mennyire fontos hogy kellőképpen felkészítsék autóikat a téli útviszonyokra.

 

Forrás: ctv.hu

Értékelés: 2.33/6
Még nincsenek hozzászólások
Új hozzászólás:

Kérjük jelentkezzen be, vagy regisztráljon a hozzászóláshoz!
KÖZÉRDEKŰ ADATOK CEGLÉD TELEPÜLÉSKÉPI ARCULATI KÉZIKÖNYV 2017 CEGLÉD MEGÚJUL E-Ügyintézés

Házhoz menő szelektív
HULLADÉKGYŰJTÉS
SZÁLLÍTÁSI NAPTÁR

SZÁLLÍTÁSI NAPTÁR

KÖRNYEZETSZÉPÍTÉS

CEGLÉD VÁROS
2018. ÉVI
KÖRNYEZETSZÉPÍTÉSI
ÉS
KÖRNYEZETVÉDELMI
PROGRAMJA

Képtárak

Képtárak

Panoráma képek

  • PANORÁMAKÉPEK

Turistatérkép

Túristatérkép

Térségi Adattár

www.kossuthtoborzo.hu

www.kossuthtoborzo.hu

www.laskafesztival.hu

www.laskafesztival.hu

Pest Megyei Békéltető testület

Pest Megyei Békéltető testület

Projektek

www.cegledkozvilagitas.hu
Bölcsőde bővítés 2014
www.varkonyikompetencia.cegled.hu
www.csatorna.cegled.hu
A lap 0.119 másodperc alatt készült el. | Copyright 2018 Ceglédinfo, design by © Ceglédinfo | ÍRJON NEKÜNK! | IMPRESSZUM
A látogatók száma 2015.05.04-től: 8721695 | Ebben a hónapban: 99608 | Ma: 11467 | jelenleg: 4 | Statisztika