ENGLISH DEUTSCH
Ma 2018. november 17. szombat, Hortenzia, Gergő napja van. - Holnap Jenő napja lesz.

ESEMÉNYNAPTÁR

Ke Sz Cs Sz Va
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30    

Mai mozi műsor

Ma már nincsenek előadások...
További előadások »

www.cegledkartya.hu

www.cegledkartya.hu

www.cegledfurdo.hu

www.cegleditermal.hu

www.varvag.hu

www.varvag.hu

www.cvf.hu

www.cvf.hu

www.ctv.hu

www.ctv.hu

cegledisportcentrum.hu

www.cegledisportcentrum.hu

www.okoviz.hu

www.okoviz.hu

Szennyvízszállítás

www.comboscsatornatisztitas.hu

2700 Cegléd, Ölyv u. 4.

Tel: 06 53/707-050

Mobil: 06 30/6353-018

Email:

combos@t-online.hu

combosbt01@flah-net.hu

Web:

comboscsatornatisztitas.hu

Hír, program, komment

Megjelentek az első Leader pályázatok

2017.11.02. 16:15 Rovat: Közélet
Megjelentek az első Leader pályázatok

Megjelentek az első Leader pályázatok. A helyi kezdeményezések támogatására a Miniszterelnökség mintegy 41 milliárd forintot különített el a Vidékfejlesztési Program keretében. Térségünkben két érintett akciócsoport működik. Ők összesen 1 milliárd forinttal gazdálkodhatnak. Ők jelentetik meg a pályázati felhívásokat, a helyi igényeket figyelembe véve.

Magyarországon 103 LEADER Helyi Akciócsoport működik. Ők már elkészítették saját Helyi Fejlesztési Stratégiájukat. Ezen keresztül koordinálják saját területükön a források felhasználását annak érdekében, hogy a helyi igényeknek megfelelő projektek, fejlesztések valósuljanak meg.

 

Kis Miklós Zsolt,  agrár-vidékfejlesztésért  felelős államtitkár: - Ez a helyi autonómiát erősítő pályázati típus. Ez az Európai Unióban egy egészen jól működő rendszer, Magyarországon a bevezetésével voltak kisebb anomáliák, de mindenesetre most már ott tartunk, hogy 2017 október 30-án megkezdődtek azok a pályázati felhívások, amelyek főleg a helyi igényeket tudják majd lefedni.

 

Több mint 40 milliárd forintot különítettek el erre a Vidékfejlesztési program keretében. Ez adja tehát a pénzügyi hátteret a helyi akciócsoportok által megjelentetett pályázatokhoz. Cegléd térségében két ilyen csoport működik: a Gerjesztők Vidékfejlesztésért Egyesület és a Hajt-a csapat. Ők összesen 1 milliárd forintos keretet kaptak. 13 pályázatot dolgoztak ki önállóan. Ebből 5 gazdaságfejlesztési jellegű pályázat már meg is jelent.

 

Kis Miklós Zsolt,  agrár-vidékfejlesztésért  felelős államtitkár: - Alapvetően mivel nagy rutinnal rendelkeznek már az adott térségekben pontosan tudják, hogy mik a helyi igények. De nagy csodákra nem kell számítani, hiszen nem csak ennél a két Leader egyesületnél, hanem országosan is alapvetően két nagy típusra bontottuk ezeket a pályázatokat. Az egyik egy gazdaságfejlesztési típusú csomag, amiben nyilván elsősorban egyéni vállalkozások, mikro vállalkozások, de akár  betéti társaságok, kft-k pályázhatnak.

 

Vállalkozásokat segítő infrastrukturális, technológia fejlesztésekre például. A másik csomag az önkormányzatoknak és civil szervezeteknek szól, ők pályázathatnak majd.

 

Kis Miklós Zsolt,  agrár-vidékfejlesztésért  felelős államtitkár: - Részben beruházás jellegű forrásokat, részben pedig akár egyszeri támogatást rendezvényekre, a turisztikai szolgáltatások fejlesztésére. Alapvetően ez a fő irányvonal minden Leader egyesületnél. Tehát részben a gazdaságfejlesztést, a helyi mikro vállalkozásokat tudják ebből támogatni, részben pedig elsősorban a turisztikára, a helyi értékekre épülő fejlesztéseket tudják ezekből megvalósítani majd.

 

A felhívások az év végéig folyamatosan jelennek meg. Az érdeklődők a Magyar Államkincstár honlapján található kereső alkalmazásban tájékozódhatnak. Itt helyi Akciócsoportonként és településenként is lehet keresni a pályázatok között.

Értékelés: 2.33/6
Még nincsenek hozzászólások
Új hozzászólás:

Kérjük jelentkezzen be, vagy regisztráljon a hozzászóláshoz!
KÖZÉRDEKŰ ADATOK CEGLÉD TELEPÜLÉSKÉPI ARCULATI KÉZIKÖNYV 2017 CEGLÉD MEGÚJUL E-Ügyintézés

Házhoz menő szelektív
HULLADÉKGYŰJTÉS
SZÁLLÍTÁSI NAPTÁR

SZÁLLÍTÁSI NAPTÁR

KÖRNYEZETSZÉPÍTÉS

CEGLÉD VÁROS
2018. ÉVI
KÖRNYEZETSZÉPÍTÉSI
ÉS
KÖRNYEZETVÉDELMI
PROGRAMJA

Képtárak

Képtárak

Panoráma képek

  • PANORÁMAKÉPEK

Turistatérkép

Túristatérkép

Térségi Adattár

www.kossuthtoborzo.hu

www.kossuthtoborzo.hu

www.laskafesztival.hu

www.laskafesztival.hu

Pest Megyei Békéltető testület

Pest Megyei Békéltető testület

Projektek

www.cegledkozvilagitas.hu
Bölcsőde bővítés 2014
www.varkonyikompetencia.cegled.hu
www.csatorna.cegled.hu
A lap 0.077 másodperc alatt készült el. | Copyright 2018 Ceglédinfo, design by © Ceglédinfo | ÍRJON NEKÜNK! | IMPRESSZUM
A látogatók száma 2015.05.04-től: 8768055 | Ebben a hónapban: 145968 | Ma: 10038 | jelenleg: 4 | Statisztika