ENGLISH DEUTSCH
Ma 2017. november 22. szerda, Cecília napja van. - Holnap Kelemen napja lesz. Az időjárás most: 3 °Cpárapára

ESEMÉNYNAPTÁR

Ke Sz Cs Sz Va
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30      

Mai mozi műsor

15:15 Patkós Irma terem
Űrvihar

Jegyfoglalás »

 
15:30 Huszárik Zoltán terem
Madame

Jegyfoglalás »

 
17:15 Patkós Irma terem
Thor: Ragnarök

Jegyfoglalás »

 
17:30 Huszárik Zoltán terem
Lumiére!

Jegyfoglalás »

 
19:15 Huszárik Zoltán terem
Szárnyas fejvadász 2049

Jegyfoglalás »

 
19:45 Patkós Irma terem
Az Igazság Ligája

Jegyfoglalás »

 
További előadások »

www.cegledkartya.hu

www.cegledkartya.hu

www.cegledfurdo.hu

www.cegleditermal.hu

www.varvag.hu

www.varvag.hu

www.cvf.hu

www.cvf.hu

www.ctv.hu

www.ctv.hu

cegledisportcentrum.hu

www.cegledisportcentrum.hu

www.okoviz.hu

www.okoviz.hu

Hír, program, komment

Megjelentek az első Leader pályázatok

2017.11.02. 16:15 Rovat: Közélet
Megjelentek az első Leader pályázatok

Megjelentek az első Leader pályázatok. A helyi kezdeményezések támogatására a Miniszterelnökség mintegy 41 milliárd forintot különített el a Vidékfejlesztési Program keretében. Térségünkben két érintett akciócsoport működik. Ők összesen 1 milliárd forinttal gazdálkodhatnak. Ők jelentetik meg a pályázati felhívásokat, a helyi igényeket figyelembe véve.

Magyarországon 103 LEADER Helyi Akciócsoport működik. Ők már elkészítették saját Helyi Fejlesztési Stratégiájukat. Ezen keresztül koordinálják saját területükön a források felhasználását annak érdekében, hogy a helyi igényeknek megfelelő projektek, fejlesztések valósuljanak meg.

 

Kis Miklós Zsolt,  agrár-vidékfejlesztésért  felelős államtitkár: - Ez a helyi autonómiát erősítő pályázati típus. Ez az Európai Unióban egy egészen jól működő rendszer, Magyarországon a bevezetésével voltak kisebb anomáliák, de mindenesetre most már ott tartunk, hogy 2017 október 30-án megkezdődtek azok a pályázati felhívások, amelyek főleg a helyi igényeket tudják majd lefedni.

 

Több mint 40 milliárd forintot különítettek el erre a Vidékfejlesztési program keretében. Ez adja tehát a pénzügyi hátteret a helyi akciócsoportok által megjelentetett pályázatokhoz. Cegléd térségében két ilyen csoport működik: a Gerjesztők Vidékfejlesztésért Egyesület és a Hajt-a csapat. Ők összesen 1 milliárd forintos keretet kaptak. 13 pályázatot dolgoztak ki önállóan. Ebből 5 gazdaságfejlesztési jellegű pályázat már meg is jelent.

 

Kis Miklós Zsolt,  agrár-vidékfejlesztésért  felelős államtitkár: - Alapvetően mivel nagy rutinnal rendelkeznek már az adott térségekben pontosan tudják, hogy mik a helyi igények. De nagy csodákra nem kell számítani, hiszen nem csak ennél a két Leader egyesületnél, hanem országosan is alapvetően két nagy típusra bontottuk ezeket a pályázatokat. Az egyik egy gazdaságfejlesztési típusú csomag, amiben nyilván elsősorban egyéni vállalkozások, mikro vállalkozások, de akár  betéti társaságok, kft-k pályázhatnak.

 

Vállalkozásokat segítő infrastrukturális, technológia fejlesztésekre például. A másik csomag az önkormányzatoknak és civil szervezeteknek szól, ők pályázathatnak majd.

 

Kis Miklós Zsolt,  agrár-vidékfejlesztésért  felelős államtitkár: - Részben beruházás jellegű forrásokat, részben pedig akár egyszeri támogatást rendezvényekre, a turisztikai szolgáltatások fejlesztésére. Alapvetően ez a fő irányvonal minden Leader egyesületnél. Tehát részben a gazdaságfejlesztést, a helyi mikro vállalkozásokat tudják ebből támogatni, részben pedig elsősorban a turisztikára, a helyi értékekre épülő fejlesztéseket tudják ezekből megvalósítani majd.

 

A felhívások az év végéig folyamatosan jelennek meg. Az érdeklődők a Magyar Államkincstár honlapján található kereső alkalmazásban tájékozódhatnak. Itt helyi Akciócsoportonként és településenként is lehet keresni a pályázatok között.

Értékelés: 5/2
Még nincsenek hozzászólások
Új hozzászólás:

Kérjük jelentkezzen be, vagy regisztráljon a hozzászóláshoz!
KÖZÉRDEKŰ ADATOK

Házhoz menő szelektív
HULLADÉKGYŰJTÉS
SZÁLLÍTÁSI NAPTÁR

SZÁLLÍTÁSI NAPTÁR

CEGLÉD AZ ÉN VÁROSOM

FOTÓPÁLYÁZAT

Kattints
ide
és
SZAVAZZ!

KÖRNYEZETSZÉPÍTÉS

CEGLÉD VÁROS
2017. ÉVI
KÖRNYEZETSZÉPÍTÉSI
ÉS
KÖRNYEZETVÉDELMI
PROGRAMJA

Képtárak

Képtárak

Panoráma képek

  • PANORÁMAKÉPEK

Turistatérkép

Túristatérkép

Térségi Adattár

www.kossuthtoborzo.hu

www.kossuthtoborzo.hu

www.laskafesztival.hu

www.laskafesztival.hu

Pest Megyei Békéltető testület

Pest Megyei Békéltető testület

Projektek

www.cegledkozvilagitas.hu
Bölcsőde bővítés 2014
www.varkonyikompetencia.cegled.hu
www.cegledcsatorna3.hu
www.csatorna.cegled.hu
A lap 0.068 másodperc alatt készült el. | Copyright 2017 Ceglédinfo, design by © Ceglédinfo | ÍRJON NEKÜNK! | IMPRESSZUM
A látogatók száma 2015.05.04-től: 5639583 | Ebben a hónapban: 149550 | Ma: 1747 | jelenleg: 4 | Statisztika