ENGLISH DEUTSCH
Ma 2017. november 20. hétfő, Jolán napja van. - Holnap Olivér napja lesz. Az időjárás most: 6 °Cgyengén felhősgyengén felhős

ESEMÉNYNAPTÁR

Ke Sz Cs Sz Va
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30      

Mai mozi műsor

15:15 Patkós Irma terem
Űrvihar

Jegyfoglalás »

 
15:30 Huszárik Zoltán terem
Madame

Jegyfoglalás »

 
17:15 Patkós Irma terem
Thor: Ragnarök

Jegyfoglalás »

 
17:30 Huszárik Zoltán terem
Lumiére!

Jegyfoglalás »

 
19:15 Huszárik Zoltán terem
Szárnyas fejvadász 2049

Jegyfoglalás »

 
19:45 Patkós Irma terem
Az Igazság Ligája

Jegyfoglalás »

 
További előadások »

www.cegledkartya.hu

www.cegledkartya.hu

www.cegledfurdo.hu

www.cegleditermal.hu

www.varvag.hu

www.varvag.hu

www.cvf.hu

www.cvf.hu

www.ctv.hu

www.ctv.hu

cegledisportcentrum.hu

www.cegledisportcentrum.hu

www.okoviz.hu

www.okoviz.hu

Hír, program, komment

Szabadegyetem - zenével

2017.10.19. 10:24 Rovat: Közélet
Szabadegyetem - zenével

Kodály Zoltán volt a Ceglédi Tankerületi Szabadegyetem rendezvénysorozatának következő témája. Eckhardt Gábor Liszt Ferenc és Artisjus díjas zongoraművész volt a sorozat vendége. "Kodály-lájk - avagy közöttünk a géniusz" címmel tartott előadást természetesen sok sok muzsikával és képpel színesítve.

Már a Hídvégi Lajos terem létrehozása is azt a különleges sorozatot készítette elő, amelyet tankerületi szabadegyetemnek neveztek el.

 

Fodor Gábor, igazgató Ceglédi Tankerületi Központ:- Egy olyan kezdeményezéssel állt elő a ceglédi tankerület, amire sehol az országban nem volt még példa. Hogy egy tankerület nem csak az aláírás, bélyegzés, határidők és költségvetés kontextusában éli meg saját munkáját, hanem igyekszik olyan plusz segítséget is nyújtani az itt dolgozó pedagógusoknak, tanulóinak és persze a város bármely polgárának, amely tovább nyúlik a tankerület határain.

 

Van egy olyan közönség réteg, aki talán a szokásos hétköznapi élet gondjait  egy kicsit maga mögött tudva egyre több szabadidővel rendelkezik, nagyon kimagasló szellemi kondícióban vannak és nagyon érdeklődőek. Ez a kíváncsiság hajtja Eckhardt Gábort is, akinek úton útfélen tesznek fel zenei kérdéseket. Ő volt a tegnapi előadás vendége.

 

Eckhardt Gábor, zongoraművész: - Amúgy is én gyerekeknek mindig is csináltam ismeretterjesztő, zenei előadások és amit láttam, hogy jön a gyerek és ki ül mellette, a nagyszülő. Egy idő után azt láttam, hogy ugyanannyi nagyszülő van az ifjúsági koncerten, mint gyermek. Akkor tettem fel magamnak a kérdést, hogy gyerek nyelven, nagyszülő nyelven? Nagyszülő meg azt mondta, olyan jó, ahogy én mondom, mert hiába a gyermekeknek szánom, a nagymama is megérti. Tehát magától kialakult ez a kommunikáció a közönséggel, ez az egyik oldala.

 

A másik pedig, hogy a közönség számára a művészek mindig a piadesztán voltak,  fent a magasban, aztán amikor beszélget velük az ember rájönnek, hogy ő is ember. Ez az újfajta kapcsolat pedig azt eredményezi, hogy a közönség egészen másképpen kezdi el  hallgatni a zenét - mondja a Liszt Ferenc és Artisjus díjas előadóművész.

 

Eckhardt Gábor, zongoraművész:- Ezeknek az előadásoknak a tartalma pedig abban segít, hogy egy kicsit jobban megértsék, személyesebbé váljon az egész. Mindig szemtől szembe beszélek a közönséggel, nem nagy általánosságban és nem is előadásokat tartok én, hanem inkább beszélgetéseket, együtt gondolkodásokat. Hogy egy kicsit mutatok a zenének a rejtekútjából ezt az, egy-két olyan történetet, amit talán nem ismernek. Képeket, videókat mutatok hozzá, hol én játszom, hol mások játszanak. Szóval egyfajta multikulti dolog.

 

Kodály év van, tehát nem véletlenül volt az előadás középpontjában Kodály Zoltán. Főképp nem véletlen, ha azt is figyelembe vesszük, hogy a kiváló művész maga is Kodály iskolában nevelkedett. Szemtől szemben ült Kodály Zoltánnal, vagyis személyes élményeiről mesélni tudott a termet teljesen megtöltő közönségnek.

 

Forrás: ctv.hu

Értékelés: 5/2
Még nincsenek hozzászólások
Új hozzászólás:

Kérjük jelentkezzen be, vagy regisztráljon a hozzászóláshoz!
KÖZÉRDEKŰ ADATOK

Házhoz menő szelektív
HULLADÉKGYŰJTÉS
SZÁLLÍTÁSI NAPTÁR

SZÁLLÍTÁSI NAPTÁR

CEGLÉD AZ ÉN VÁROSOM

FOTÓPÁLYÁZAT

Kattints
ide
és
SZAVAZZ!

KÖRNYEZETSZÉPÍTÉS

CEGLÉD VÁROS
2017. ÉVI
KÖRNYEZETSZÉPÍTÉSI
ÉS
KÖRNYEZETVÉDELMI
PROGRAMJA

Képtárak

Képtárak

Panoráma képek

  • PANORÁMAKÉPEK

Turistatérkép

Túristatérkép

Térségi Adattár

www.kossuthtoborzo.hu

www.kossuthtoborzo.hu

www.laskafesztival.hu

www.laskafesztival.hu

Pest Megyei Békéltető testület

Pest Megyei Békéltető testület

Projektek

www.cegledkozvilagitas.hu
Bölcsőde bővítés 2014
www.varkonyikompetencia.cegled.hu
www.cegledcsatorna3.hu
www.csatorna.cegled.hu
A lap 0.110 másodperc alatt készült el. | Copyright 2017 Ceglédinfo, design by © Ceglédinfo | ÍRJON NEKÜNK! | IMPRESSZUM
A látogatók száma 2015.05.04-től: 5628702 | Ebben a hónapban: 138669 | Ma: 3691 | jelenleg: 3 | Statisztika