ENGLISH DEUTSCH
Ma 2018. november 17. szombat, Hortenzia, Gergő napja van. - Holnap Jenő napja lesz.

ESEMÉNYNAPTÁR

Ke Sz Cs Sz Va
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30    

Mai mozi műsor

Ma már nincsenek előadások...
További előadások »

www.cegledkartya.hu

www.cegledkartya.hu

www.cegledfurdo.hu

www.cegleditermal.hu

www.varvag.hu

www.varvag.hu

www.cvf.hu

www.cvf.hu

www.ctv.hu

www.ctv.hu

cegledisportcentrum.hu

www.cegledisportcentrum.hu

www.okoviz.hu

www.okoviz.hu

Szennyvízszállítás

www.comboscsatornatisztitas.hu

2700 Cegléd, Ölyv u. 4.

Tel: 06 53/707-050

Mobil: 06 30/6353-018

Email:

combos@t-online.hu

combosbt01@flah-net.hu

Web:

comboscsatornatisztitas.hu

Hír, program, komment

Emlékkiállítás Tóth István tiszteletére

2017.10.18. 16:34 Rovat: Kultúra
Fotó: Kisfaludi István

Emlékkiállítást rendeztek a galériában az egy éve elhunyt Tóth István tiszteletére. A klasszikus fotográfia egyik utolsó mestere 52 országban több mint 2200 tárlaton bemutatott képeit 327 díjjal jutalmazták. A tegnap nyílt emlékkiállításra a Magyar Fotóművészek Szövetsége által kiírt pályázati művekből válogattak. A falakon Tóth István alkotásai mellett Apáti-Tóth Sándor és Papp Elek képeit is megcsodálhatják a látogatók.

További képek ITT »

Az évszázad kiváló fotóművésze, Tóth István 93 éves korában, egy éve hunyt el. A ceglédiek tisztelt és szeretett művészét szinte mindenki Pista bácsinak hívta. Művész volt és ember a szó legnemesebb értelmében-hangzott el halálának évfordulójára, "Isten képére teremtve" című emlékkiállításon.

 

Takáts László, polgármester: - A klasszikus fotográfia egyik utolsó mesteréről azt mondják a hozzáértők, hogy rendkívüli szakmai tudás, kompozíciós érzék összetévesztethetetlenné tette képeit. Én laikusként azt mondom: a közvetlenség, a nyíltság, amit hordozott a jelleme és a tekintete az tette összetévesztethetetlenné a képeit.

 

Az embert a maga természetességében örökítette meg Tóth István. A boldogságában, esendőségében, büszkeségében. Manír és pózmentes volt minden fotója, csakúgy mint ő maga-mondta Tóth Istvánra emlékezve a polgármester. Tóth István 52 országban, 2200 kiállításon bemutatott fotóit 327 díjjal jutalmazták. Az egyenes, tisztességes utat választotta a művészhez váláshoz-erről már pályatársa beszélt. Chochol Károly úgy fogalmazott: Tóth István a fotóművészet arisztokratája volt és marad.

 

Chochol Károly, fotóművész: - Ő azt mondta, hogy ragaszkodom az igazsághoz, a hazugságnak a nyomát nem tűröm el, ragaszkodom ahhoz, hogy a készülő mű művészeti szempontból is kifogástalan legyen. Tehát megkövetelte a szakmai tudást. És legfőképpen a tartalom és a forma egysége.

 

Tóth István a Magyar Fotóművészek Szövetségének alapító és egyben legidősebb tagja volt. Az emlékkiállításra a szövetség által kiírt pályázati művei közül válogatott. 32 alkotó képei láthatóak a galéria falain, köztük Apáti-Tóth Sándor és Papp Elek fotói is.

 

Hupján Attila, elnök, MAOE Fotóművészeti Tagozat: - Együtt tudjuk egy kép láttán gondolkozni, gyönyörködni, ha kell lelki szolidaritást vállalni, mert létezésünk produktumai mi magunk vagyunk és alapja isteni teremtetésünk, a közös entitás, ami mindenkié.

 

A kiállításon Tóth István fia, Apáti-Tóth Sándor édesapja hagyatékából kiválasztott képet ajándékozott a tárlat egyik alkotójának, S.Faragó Gyöngyinek.

 

Apáti-Tóth Sándor, fotóművész: - A bejárattal szemben lévő falon van egy fehér alapon egy fekete portré, S.Faragó Gyöngyi alkotása. És én Gyöngyit apám egyik alkotásával szeretném megjutalmazni egy vintage kópiával.

 

A kópia számos nemzetközi kiállítást megnyert. Az emlékkiállítás november 4-ig látogatható. Keddtől péntekig 10 és 18 óra, szombaton 8 és 12 óra között.

 

Forrás: ctv.hu

Értékelés: 2.33/6
Még nincsenek hozzászólások
Új hozzászólás:

Kérjük jelentkezzen be, vagy regisztráljon a hozzászóláshoz!
KÖZÉRDEKŰ ADATOK CEGLÉD TELEPÜLÉSKÉPI ARCULATI KÉZIKÖNYV 2017 CEGLÉD MEGÚJUL E-Ügyintézés

Házhoz menő szelektív
HULLADÉKGYŰJTÉS
SZÁLLÍTÁSI NAPTÁR

SZÁLLÍTÁSI NAPTÁR

KÖRNYEZETSZÉPÍTÉS

CEGLÉD VÁROS
2018. ÉVI
KÖRNYEZETSZÉPÍTÉSI
ÉS
KÖRNYEZETVÉDELMI
PROGRAMJA

Képtárak

Képtárak

Panoráma képek

  • PANORÁMAKÉPEK

Turistatérkép

Túristatérkép

Térségi Adattár

www.kossuthtoborzo.hu

www.kossuthtoborzo.hu

www.laskafesztival.hu

www.laskafesztival.hu

Pest Megyei Békéltető testület

Pest Megyei Békéltető testület

Projektek

www.cegledkozvilagitas.hu
Bölcsőde bővítés 2014
www.varkonyikompetencia.cegled.hu
www.csatorna.cegled.hu
A lap 0.079 másodperc alatt készült el. | Copyright 2018 Ceglédinfo, design by © Ceglédinfo | ÍRJON NEKÜNK! | IMPRESSZUM
A látogatók száma 2015.05.04-től: 8768111 | Ebben a hónapban: 146024 | Ma: 10094 | jelenleg: 3 | Statisztika