ENGLISH DEUTSCH
Ma 2018. november 12. hétfő, Jónás, Renátó napja van. - Holnap Szilvia napja lesz.

ESEMÉNYNAPTÁR

Ke Sz Cs Sz Va
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30    

Mai mozi műsor

Ma már nincsenek előadások...
További előadások »

www.cegledkartya.hu

www.cegledkartya.hu

www.cegledfurdo.hu

www.cegleditermal.hu

www.varvag.hu

www.varvag.hu

www.cvf.hu

www.cvf.hu

www.ctv.hu

www.ctv.hu

cegledisportcentrum.hu

www.cegledisportcentrum.hu

www.okoviz.hu

www.okoviz.hu

Szennyvízszállítás

www.comboscsatornatisztitas.hu

2700 Cegléd, Ölyv u. 4.

Tel: 06 53/707-050

Mobil: 06 30/6353-018

Email:

combos@t-online.hu

combosbt01@flah-net.hu

Web:

comboscsatornatisztitas.hu

Hír, program, komment

Napirend előtt a távvezetékről

2017.10.18. 14:37 Rovat: Közélet
Napirend előtt a távvezetékről

A területért felelős államtitkárhoz intézett napirend előtti kérdést a parlamentben Földi László. Az országgyűlési képviselő úgy fogalmazott: tudja, hogy a magasfeszültségű távvezeték nyomvonalának kialakítása szakmai kérdés, amit a szakembereknek kell megválaszolni. Mindenki láthatja azt is, hogy az optimális nyomvonalat kell megtalálni, a tökéleteset úgysem lehet. De fontos, hogy az érintettek számára is megnyugtatóan rendeződjön az ügy.

A beruházás szükségességét senki nem vitatja - fogalmazott a képviselő. Jól tudja mindenki, hogy a térségben nem csak a lakosságnak van szüksége áramra, hanem a sok embernek munkát adó cégeknek is. A folyamatos, megbízható áramellátás tehát mindenki közös érdeke - fogalmazott Földi László.

 

Földi László, országgyűlési képviselő  KDNP: - A projekt gazdája a Mavir Zrt. A távvezeték környezetvédelmi és úgynevezett vezetékjogi engedélyeztetési eljárása még nem kezdődött meg. Ennek azért van jelentősége, mert a helyi lakosok többen tiltakoznak a helyi nyomvonal ellen. Úgy vélik, hogy a távvezeték máshol, emberek által nem lakott területen és a tervezettnél olcsóbban is megépülhetne. Tudomásom van arról, hogy a nyomvonal Nagykőrös külterületén egy 100 méteres szakaszon már módosult, hogy a vezeték elkerüljön egy Natura 2000-es erdőt.

 

Ebből is látszik, hogy egy összetett, nehezen megoldható problémáról van szó, hiszen a távvezetéknek mindenképpen sérteni kell valamilyen érdeket, vagy értéket - folytatta a képviselő.

 

Földi László, országgyűlési képviselő  KDNP: - Tisztelt Államtitkár úr. Kérdezni szeretném tehát, hogy számíthatnak-e az érintettek egy eddiginél proaktívabb és részletesebb tájékoztatásra a beruházásról, főleg annak nyomvonalával és esetleges egészségügyi kockázatával kapcsolatban. Milyen szempontok alapján választották ki a távvezeték nyomvonalát. Végleges döntés született-e a nyomvonalról vagy van még mód azon változtatni. Van-e érdemi különbség az esetleges nyomvonalak költsége között.

 

Az államtitkár válaszában elmondta: a nyomvonal kialakításánál mindent figyelembe vesznek, amit csak szükséges.

 

DR. Aradszki András, államtitkár: - A villamos és mágneses térre vonatkozó határértékek betartása a MAVIR Zrt felelőssége és természetesen biztosítani is fogja ezt. A nagyfeszültségű vezetékek egészségügyi kockázatot a rendszerirányítás közel 70 éves története során nem mutattak ki. Így az élővilágra sem jelent veszélyt, ezek a létesítmények igen nagy biztonsági távolságok betartásával készülnek, nem ritkán közel 40 méteres távvezeték oszlop kialakításával, tehát azok a gondok, amik a lakosságnál felvetődtek megoldást nyernek.

 

Földi László viszontválaszában kiemelte  a tiltakozók legnagyobb csoportja politikamentes tevékenységet szeretne folytatni és erről ő személyesen is meggyőződött. És bízik abban, hogy az érintettek részletesebb tájékoztatást kapnak az eddigieknél.

 

Forrás: ctv.hu

Értékelés: 2.33/6
Még nincsenek hozzászólások
Új hozzászólás:

Kérjük jelentkezzen be, vagy regisztráljon a hozzászóláshoz!
KÖZÉRDEKŰ ADATOK CEGLÉD TELEPÜLÉSKÉPI ARCULATI KÉZIKÖNYV 2017 CEGLÉD MEGÚJUL E-Ügyintézés

Házhoz menő szelektív
HULLADÉKGYŰJTÉS
SZÁLLÍTÁSI NAPTÁR

SZÁLLÍTÁSI NAPTÁR

KÖRNYEZETSZÉPÍTÉS

CEGLÉD VÁROS
2018. ÉVI
KÖRNYEZETSZÉPÍTÉSI
ÉS
KÖRNYEZETVÉDELMI
PROGRAMJA

Képtárak

Képtárak

Panoráma képek

  • PANORÁMAKÉPEK

Turistatérkép

Túristatérkép

Térségi Adattár

www.kossuthtoborzo.hu

www.kossuthtoborzo.hu

www.laskafesztival.hu

www.laskafesztival.hu

Pest Megyei Békéltető testület

Pest Megyei Békéltető testület

Projektek

www.cegledkozvilagitas.hu
Bölcsőde bővítés 2014
www.varkonyikompetencia.cegled.hu
www.csatorna.cegled.hu
A lap 0.069 másodperc alatt készült el. | Copyright 2018 Ceglédinfo, design by © Ceglédinfo | ÍRJON NEKÜNK! | IMPRESSZUM
A látogatók száma 2015.05.04-től: 8721795 | Ebben a hónapban: 99708 | Ma: 11567 | jelenleg: 3 | Statisztika