ENGLISH DEUTSCH
Ma 2017. november 20. hétfő, Jolán napja van. - Holnap Olivér napja lesz. Az időjárás most: 6 °Cgyengén felhősgyengén felhős

ESEMÉNYNAPTÁR

Ke Sz Cs Sz Va
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30      

Mai mozi műsor

15:15 Patkós Irma terem
Űrvihar

Jegyfoglalás »

 
15:30 Huszárik Zoltán terem
Madame

Jegyfoglalás »

 
17:15 Patkós Irma terem
Thor: Ragnarök

Jegyfoglalás »

 
17:30 Huszárik Zoltán terem
Lumiére!

Jegyfoglalás »

 
19:15 Huszárik Zoltán terem
Szárnyas fejvadász 2049

Jegyfoglalás »

 
19:45 Patkós Irma terem
Az Igazság Ligája

Jegyfoglalás »

 
További előadások »

www.cegledkartya.hu

www.cegledkartya.hu

www.cegledfurdo.hu

www.cegleditermal.hu

www.varvag.hu

www.varvag.hu

www.cvf.hu

www.cvf.hu

www.ctv.hu

www.ctv.hu

cegledisportcentrum.hu

www.cegledisportcentrum.hu

www.okoviz.hu

www.okoviz.hu

Hír, program, komment

Toldi Forgatag Nagykőrösön

2017.10.16. 16:01 Rovat: Közélet
Toldi Forgatag Nagykőrösön

Kötetlen, szórakoztató nap keretében mutatta be a Toldi Miklós Szakközépiskola az általuk tanított szakmákat. A nyolcadikosok mellett az intézmény jelenlegi diákjait és szüleiket is várták a játékos forgatagra. A sport és kézműves foglalkozások mellett volt főzőverseny, kutyás bemutató és sütivásár is. A jó hangulatú programon részt vettek a szakmai gyakorlatot biztosító cégek képviselői is.

Sok látnivaló, rengeteg izgalmas program és finom falatok-röviden így lehetne jellemezni a nagykőrösi Toldi Miklós Élelmiszeripari Szakközépiskola "forgatag"elnevezésű rendezvényét. A kötetlen délutánra a diákokat és szüleiket egyaránt várták.

 

Kisné Rózya Ibolya, igazgató, Toldi Miklós Élelmiszeripari Szakgimnázium és Szakközépiskola: - Szeretnénk elérni, hogy azoknak a gyerekeknek a szülei, akik hozzánk járnak, kicsit többet tudjanak meg rólunk. A szülői értekezletek nem tökéletes alkalmak, és nagyon sok olyan szülő van, aki akár a saját képességeit is ki tudja itt bontakoztatni. Tehát őket hívtuk meg, hogy mutassanak meg magukból egy kicsit valamit. Szeretnénk, ha a többi szülő pedig ellátogatni hozzánk és betekintést kapnának, hogy milyen képzést folytatunk és mivel foglalkozunk egyáltalán.

 

A forgatagra a végzős általános iskolásokat és azok szüleit is invitálták, hiszen nagyon jó lehetőség volt ez arra, hogy ismerkedhessenek az iskola képzésével. Mindezt persze játékos, kötetlen formában. A jó hangulatú forgatagban még a legkisebbek is részt vettek.

 

Kisné Rózya Ibolya, igazgató, Toldi Miklós Élelmiszeripari Szakgimnázium és Szakközépiskola: - Sok lehetőséget biztosítunk a kézműves foglalkozásokra is, tehát kipróbálhatják a szakma egyes részterületeit. Mondjuk a mézeskalács díszítést, vagy a kertészeknél a különféle nyersanyagokkal való munkát. Láthatnak például aszalt gyümölcsöt, aszalt gyümölcsökből készült különböző tárgyakat.

 

Boszorkánykonyhával is várták az érdeklődőket, ahol azt lehetett megnézni mit jelent a gyakorlatban az analitikus technikus valamint az élelmiszeripari gépész technikus képzés. A cukrász tanulók süti vásárral készültek, de lehetett kürtös kalácsot és kemencében sült ételt is kóstolni. Emellett sportprogramok, kutyás bemutató és idegen nyelvi elfoglaltság is volt. Országosan hiány van pékből, húsipari termékgyártóból és élelmiszeripari technikusból. Ezekre a képzéseket szeretnék leginkább vonzóvá tenni a fiatalok számára. Az egész délutánon át tartó programon a szakmai gyakorlatokat biztosító cégek is bemutatkoztak.

 

Forrás: ctv.hu

Értékelés: 5/2
Még nincsenek hozzászólások
Új hozzászólás:

Kérjük jelentkezzen be, vagy regisztráljon a hozzászóláshoz!
KÖZÉRDEKŰ ADATOK

Házhoz menő szelektív
HULLADÉKGYŰJTÉS
SZÁLLÍTÁSI NAPTÁR

SZÁLLÍTÁSI NAPTÁR

CEGLÉD AZ ÉN VÁROSOM

FOTÓPÁLYÁZAT

Kattints
ide
és
SZAVAZZ!

KÖRNYEZETSZÉPÍTÉS

CEGLÉD VÁROS
2017. ÉVI
KÖRNYEZETSZÉPÍTÉSI
ÉS
KÖRNYEZETVÉDELMI
PROGRAMJA

Képtárak

Képtárak

Panoráma képek

  • PANORÁMAKÉPEK

Turistatérkép

Túristatérkép

Térségi Adattár

www.kossuthtoborzo.hu

www.kossuthtoborzo.hu

www.laskafesztival.hu

www.laskafesztival.hu

Pest Megyei Békéltető testület

Pest Megyei Békéltető testület

Projektek

www.cegledkozvilagitas.hu
Bölcsőde bővítés 2014
www.varkonyikompetencia.cegled.hu
www.cegledcsatorna3.hu
www.csatorna.cegled.hu
A lap 0.090 másodperc alatt készült el. | Copyright 2017 Ceglédinfo, design by © Ceglédinfo | ÍRJON NEKÜNK! | IMPRESSZUM
A látogatók száma 2015.05.04-től: 5628880 | Ebben a hónapban: 138847 | Ma: 3869 | jelenleg: 3 | Statisztika