ENGLISH DEUTSCH
Ma 2024. április 25. csütörtök, Márk napja van. - Holnap Ervin napja lesz.

ESEMÉNYNAPTÁR

Ke Sz Cs Sz Va
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

Mai mozi műsor

Ma már nincsenek előadások...
További előadások »

www.cegledkartya.hu

www.cegledkartya.hu

www.cegledfurdo.hu

www.cegleditermal.hu

www.varvag.hu

www.varvag.hu

www.cvf.hu

www.cvf.hu

www.ctv.hu

www.ctv.hu

cegledisportcentrum.hu

www.cegledisportcentrum.hu

www.okoviz.hu

www.okoviz.hu

www.cegledikultura.hu

cegledikultura.hu

Szennyvízszállítás

www.comboscsatornatisztitas.hu

2700 Cegléd, Ölyv u. 4.

Tel: 06 53/707-050

Mobil: 06 30/6353-018

Email:

combos@t-online.hu

combosbt01@flah-net.hu

Web:

comboscsatornatisztitas.hu

Közösségi Sportváros Vagyunk

Hír, program, komment

Fogathajtás Jászkarajenőn

2017.10.16. 15:50 Rovat: Sport
Fogathajtás Jászkarajenőn

Kettes és négyes fogathajtó versenyt rendeztek a hétvégén Jászkarajenőn.  Összesen 35 fogat mutatta be díjhajtó programját a 2017-es szabadtéri versenysorozat utolsó versenyén. Ez egyébként a "B" kategóriás kettesfogatok, valamint a pónisok számára OB Döntő is volt egyben.

Volt már, hogy áramszünet nehezítette, volt hogy az időjárás. De töretlen lelkesedéssel és szakértelemmel szervezik meg a fogathajtók versenyét Jászkarajenőn. Teszik ezt már több mint 20 éve. És azóta fejlesztik folyamatosan a pályát is.

 

Palya István Kálmán, polgármester, Jászkarajenő: - Soha nem elégedünk meg azzal, ami van, mindig fejlesztünk. Ez vonatkozik magára az akadályokra, azoknak az építésére is. Persze itt vannak olyan követelmények is, amikor maguk a szabályok finomodnak és szigorodnak. Itt hatalmas védelme van a lovaknak és persze a közönségnek is. A versenyzők versenyeznek, ott megvannak a reális kockázatok. A pályát azonban mindig fejleszteni kell, főleg a biztonsági szempontok a legfontosabbak, de azért is kell fejleszteni, mert meg is ismernék az akadályokat és kell, hogy a verseny változatos legyen és meglepő legyen.

 

Gyakorolni sem gyakorolhatnak a verseny előtt. Pontosan azért, hogy még izgalmasabb legyen. Titkos vágy pedig az - mondja a polgármester -  hogy akár nemzetközi versenyt is rendezzenek, ehhez pedig folyamatos fejlesztés kell. Bár így is nagy megelégedéssel szólnak mind a szervezésről, mind a pályáról a résztvevők és az ide érkező szakemberek.

 

Fülöpné Mátyus Zsuzsanna,  vezető bíró: - Nagyon jó kis verseny volt és a kettes fogatok részére itt tartottuk az országos bajnokság döntő fordulóját. Tehát ez rangosabb, magasabb szintet is jelent a rendezők és a versenybírók számára is és persze a versenyzők részére is. Csodálatos a pálya, minden évben épül-szépül, új akadályok készültek a versenyre és folyamatosan - úgy gondolom - hogy a magyar fogathajtó sport versenyeit fogja szolgálni az elkövetkezendőkben is.

 

De az is fontos - bár ez már leginkább a szervezőknek - hogy sok néző is ellátogasson a versenyre. Ehhez pedig nem túl ideális az októberi időpont. Bár most nagy szerencséjük volt.

 

Palya István Kálmán, polgármester, Jászkarajenő: - Az viszont nekünk rendezőknek nagyon fontos, hogy sok néző legyen. Arról már esett szó, hogy másik időpont is legyen. Ez már a lovas szakemberekben is felmerült és támogatják, ez pedig nagyon pozitív, hiszen nagyon jónak találják a pályát és szívesen rendeznének ezek szerint itt máskor is rendezvényt.

 

Azt még nem látni pontosan egyébként merre megy ez a sport. Az elmúlt időszakban az egynapos versenyek voltak túlsúlyban, melyeknek mind a rendezése, mind pedig a  bekerülési költsége a versenyzők számára jóval kevesebb.

 

Fülöpné Mátyus Zsuzsanna,  vezető bíró: - Ezek a háromnapos rendezvények, mint itt Jászkarajenőn is, már egyre ritkábban. Itt a felkészülés a három versenyszámra, ezeknek az anyagi költsége, nem kevés. Sajnos mérlegelni kell, hogy a szakma melyik irányba fog elmenni a következő időkben, hogy inkább a hobbi és a szabadidő kategória 1 napos versenyei vagy a magasabb szakmai szintet követelő háromnapos versenyek lesznek.

 

A versenyzők között szerencsére egyre több fiatal van, viszont a költségek miatt nehéz érvényesülniük. Ezért is szeretnék, ha kiemelt sportágak közé kerülhetne a fogathajtás, hiszen látványában, élményében maximális odatartozik - mondja a szakember. Látványban pedig tehát nem volt hiány Jászkarajenőn sem, hiszen még polgármesterek, de Földi László országgyűlési képviselő és Kis Miklós Zsolt államtitkár is kocsira ült, hogy megmérettesse magát. Ez utóbbi versenyből egyébként Tiszakécske polgármestere, Nagy János került ki győztesként.

 

Forrás: ctv.hu

Értékelés: 2.33/6
Még nincsenek hozzászólások




Új hozzászólás:

Kérjük jelentkezzen be, vagy regisztráljon a hozzászóláshoz!
KÖZÉRDEKŰ ADATOK E-Ügyintézés

Képtárak

Képtárak
CEGLÉD TELEPÜLÉSKÉPI ARCULATI KÉZIKÖNYV 2017 CEGLÉD MEGÚJUL

Házhoz menő szelektív
HULLADÉKGYŰJTÉS
SZÁLLÍTÁSI NAPTÁR

SZÁLLÍTÁSI NAPTÁR

KÖRNYEZETSZÉPÍTÉS

CEGLÉD VÁROS
2021. ÉVI
KÖRNYEZETSZÉPÍTÉSI
ÉS
KÖRNYEZETVÉDELMI
PROGRAMJA

Panoráma képek

  • PANORÁMAKÉPEK

Turistatérkép

Túristatérkép

Térségi Adattár

www.kossuthtoborzo.hu

www.kossuthtoborzo.hu

www.laskafesztival.hu

www.laskafesztival.hu

Pest Megyei Békéltető testület

Pest Megyei Békéltető testület

Projektek

www.cegledkozvilagitas.hu
Bölcsőde bővítés 2014
www.varkonyikompetencia.cegled.hu
www.csatorna.cegled.hu
A lap 0.347 másodperc alatt készült el. | Copyright 2024 Ceglédinfo, design by © Ceglédinfo | ÍRJON NEKÜNK! | IMPRESSZUM | Akadálymentesítési nyilatkozat
A látogatók száma 2015.05.04-től: 29033776 | Ebben a hónapban: 376975 | Ma: 8281 | jelenleg: 3 | Statisztika