ENGLISH DEUTSCH
Ma 2024. március 28. csütörtök, Gedeon napja van. - Holnap Auguszta napja lesz.

ESEMÉNYNAPTÁR

Ke Sz Cs Sz Va
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Mai mozi műsor

Ma már nincsenek előadások...
További előadások »

www.cegledkartya.hu

www.cegledkartya.hu

www.cegledfurdo.hu

www.cegleditermal.hu

www.varvag.hu

www.varvag.hu

www.cvf.hu

www.cvf.hu

www.ctv.hu

www.ctv.hu

cegledisportcentrum.hu

www.cegledisportcentrum.hu

www.okoviz.hu

www.okoviz.hu

www.cegledikultura.hu

cegledikultura.hu

Szennyvízszállítás

www.comboscsatornatisztitas.hu

2700 Cegléd, Ölyv u. 4.

Tel: 06 53/707-050

Mobil: 06 30/6353-018

Email:

combos@t-online.hu

combosbt01@flah-net.hu

Web:

comboscsatornatisztitas.hu

Közösségi Sportváros Vagyunk

Hír, program, komment

Közös nyilatkozat a távvezeték ügyében

2017.10.12. 19:27 Rovat: Közélet
Közös nyilatkozat a távvezeték ügyében

A távvezeték ügyben tett ma közös nyilatkozatot az érintettek képviselőjével Takáts László polgármester. Alábbiakban a nyilatkozatok teljes szövege olvasható.

Bárány Sándor:
"Amikor megtudtuk a 400KV-os nagyfeszültségű távvezeték minket közel érintő szakaszának a hírét, akkor mi, a helyben élő lakosok úgy gondoltuk, hogy mi azt nem hagyhatjuk, hogy itt menjen ez a vezeték, ezért létrehoztunk egy nyílt közösségi oldalt, ahol már a kezdetekkor eldöntöttük, hogy politikamentesek leszünk. Tettük ezt éppen azért, mert nem szerettük volna, ha a választások előtt ezt kihasználják arra, hogy politikai népszerűségük növekedjen. Ezért mindig is higgadt megoldásokra törekedtünk. Megkerestük az országgyűlési képviselőket, a területen érintettet mindkettőt illetve az összes polgármestert. Sikerünknek könyveljük el, hogy egy sikeres megbeszélésen vagyunk túl, ahol az érintett képviselők támogatásukról biztosítottak. Polgármester úr is és Földi László országgyűlési képviselő is. Úgy gondoljuk, hogy ezt az eredményt mindenfajta hév és hevület kockáztathatja és azt gondolom, hogy a pénteki megmozdulás ennek a határesete már. Mindenki úgy menjen csak ki, ha nyugodt tud maradni ezen a megmozduláson. Én ezt szeretném kérni."


Takáts László, polgármester:
"Mint Cegléd város polgármestere én is megkeresést kaptam az üggyel kapcsolatban. Az elmúlt hónapokban több esemény is történt. A Ceglédi Önkormányzatot, mint szakhatóságot - és ezt szeretném kihangsúlyozni - az üggyel kapcsolatban a műszaki előkészítést végző mérnöki iroda már megkereste több alkalommal. Itt a jegyzőt szakhatósági állásfoglalás ügyében keresték meg. Nem a nyomvonallal és egyéb dolgokkal kapcsolatban. És magam is - ahogy ezt már elmondtam sajtónyilatkozatban - tulajdonképpen augusztus végén, szeptember elején szembesültem azzal, hogy ez a nyomvonal hol is halad, hiszen több alternatíva is elhangzott eddig. És ennek az ismeretében - ami gyakorlatilag néhány napja valósult meg, nagyjából egy időben azzal, ahogyan az érintett ingatlantulajdonosok megkapták a MAVÍR-től a fórumra a meghívót és látszott azon, hogy hol is megy ez az előzetes nyomvonal - én ezt megismerve azt gondolom - mint a város polgármestere - hogy ez a nyomvonal elfogadhatatlan. Az itt élők szempontjából nagyon fontos, hogy az itt élők életkörülményeit fogja alapvetően megváltoztatni. Én, mint Cegléd város polgármestere politikától függetlenül azt gondolom, hogy a legmesszebbmenőkig ennek a szempontjait kell szem előtt tartani és mindent meg fogok törvényes eszközökkel tenni azért, hogy ne lehetetlenüljenek el ezek az emberek. Ahogy az már elhangzott felvettük országgyűlési képviselő úrral a kapcsolatot, illetve több országgyűlési képviselővel is. Ahogy én tudom a jövő héten már a MAVÍR-rel egyeztetések zajlanak és a jövő heti itteni 18-ai fórumon pedig el lehet mondani azokat a véleményeket kulturált körülmények között, amiket el kell mondani. És én is mindenkit arra kérek, hogy ott tegye meg ezt a dolgot higgadtan. Addig pedig - ahogy már mondtuk - nem kell nyilatkozatokat aláírni, tisztázni kell a helyzetet, hogy mi a lehetőség, mi is valójában a tényleges nyomvonal, mik a lehetőségek és annak a fényében kell megtenni a további lépéseket. Én is arra szeretnék kérni mindenkit, hogy ne az aktuális politikai dolgok felé menjen, hanem ez egy közös érdek, ez a mi ceglédi érdekünk, ez a ceglédi emberek és környékbeli emberek közös érdeke és maximálisan azt gondolom, hogy ebben kell együtt dolgoznunk politikai hovatartozás nélkül.

 

A felvétel itt tekinthető meg.

Értékelés: 2.33/6
Még nincsenek hozzászólások




Új hozzászólás:

Kérjük jelentkezzen be, vagy regisztráljon a hozzászóláshoz!
KÖZÉRDEKŰ ADATOK E-Ügyintézés

Képtárak

Képtárak
CEGLÉD TELEPÜLÉSKÉPI ARCULATI KÉZIKÖNYV 2017 CEGLÉD MEGÚJUL

Házhoz menő szelektív
HULLADÉKGYŰJTÉS
SZÁLLÍTÁSI NAPTÁR

SZÁLLÍTÁSI NAPTÁR

KÖRNYEZETSZÉPÍTÉS

CEGLÉD VÁROS
2021. ÉVI
KÖRNYEZETSZÉPÍTÉSI
ÉS
KÖRNYEZETVÉDELMI
PROGRAMJA

Panoráma képek

  • PANORÁMAKÉPEK

Turistatérkép

Túristatérkép

Térségi Adattár

www.kossuthtoborzo.hu

www.kossuthtoborzo.hu

www.laskafesztival.hu

www.laskafesztival.hu

Pest Megyei Békéltető testület

Pest Megyei Békéltető testület

Projektek

www.cegledkozvilagitas.hu
Bölcsőde bővítés 2014
www.varkonyikompetencia.cegled.hu
www.csatorna.cegled.hu
A lap 0.286 másodperc alatt készült el. | Copyright 2024 Ceglédinfo, design by © Ceglédinfo | ÍRJON NEKÜNK! | IMPRESSZUM | Akadálymentesítési nyilatkozat
A látogatók száma 2015.05.04-től: 28602514 | Ebben a hónapban: 482328 | Ma: 18736 | jelenleg: 8 | Statisztika