ENGLISH DEUTSCH
Ma 2017. október 20. péntek, Vendel napja van. - Holnap Orsolya napja lesz. Az időjárás most: 8 °Cködköd

ESEMÉNYNAPTÁR

Ke Sz Cs Sz Va
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31          

Mai mozi műsor

15:30 Huszárik Zoltán terem
A kis vámpír

Jegyfoglalás »

 
15:45 Patkós Irma terem
My Litle Pony - A film

Jegyfoglalás »

 
17:30 Patkós Irma terem
Űrvihar

Jegyfoglalás »

 
17:30 Huszárik Zoltán terem
Aurora Borealis - Északi fény

Jegyfoglalás »

 
19:45 Huszárik Zoltán terem
Pappa pia

Jegyfoglalás »

 
20:00 Patkós Irma terem
Hóember

Jegyfoglalás »

 
További előadások »

www.cegledkartya.hu

www.cegledkartya.hu

www.cegledfurdo.hu

www.cegleditermal.hu

www.varvag.hu

www.varvag.hu

www.cvf.hu

www.cvf.hu

www.ctv.hu

www.ctv.hu

cegledisportcentrum.hu

www.cegledisportcentrum.hu

www.okoviz.hu

www.okoviz.hu

Hír, program, komment

Országos konferencia Cegléden

2017.10.09. 16:25 Rovat: Közélet
Országos konferencia Cegléden

Elismert, sokéves tapasztalattal rendelkező szakemberek tartottak előadást Cegléden a figyelemzavarral, hiperaktivitással kapcsolatban. Városunk adott otthont az országos konferenciának, amelyet az ADHD Magyarország Alapítvány az önkormányzattal közösen szervezett. A tanácskozáson gyógypedagógusok, terapeuták és szülők is részt vettek. Az ADHD-val küzdő gyerekek és felnőttek megfelelő fejlesztéssel komoly sikereket érhetnek el a művészet, a tudomány vagy a sport világában is-hangzott el a konferencián.

Megtelt a Művelődési Központ kamaraterme, nagyon sok pedagógus, terapeuta és szülő is elfogadta a meghívást az országos konferenciára, amelynek először adott otthont Cegléd. A szervező a 11 éve működő ADHD Magyarország Alapítvány, amelynek célja, hogy felkarolja a hiperaktív, figyelemzavaros, autizmussal élő gyerekeket és családokat. Valamint igyekszenek segíteni a gyógypedagógusokat.

 

Cseriné Demeter Bernadett, kuratóriumi elnök, ADHD Alapítvány:  Büszkeséggel tölt el, hogy Ceglédre sikerült elhozni az országos konferenciát, lévén, hogy a székhely is Cegléden van. Bizony nagyon messziről is érkeztek, tehát ez azt jelenti, hogy nagyon fontos a téma és érdemes vele foglalkozni. Nagyon hálás vagyok a ceglédi önkormányzatnak és a művelődési ház intézményének, mert a legnagyobb segítséget tőlük kaptuk. Hegedűs Ágota, alpolgármester és Détári-Lukács Ági közvetítésével.

 

Az ADHD nem válogat. A világ fejlett és kevésbé fejlett országaiban is nagyon sok felnőtt és gyerek küzd a figyelemzavarral, tanulási nehézséggel, hiperaktivitással. A szakmai konferencia kiváló lehetőség, hogy segítsék a fejlesztőpedagógusok munkáját és persze a szülőket is-mondta köszöntőjében az alpolgármester.

 

Hegedűs Ágota, alpolgármester: - Aki értő, és megértő környezetben, segítőkkel körülvéve vívja meg a maga harcát e betegséggel, sok-sok munkával, kitartással, felül tudnak kerekedni figyelemzavarukon, kiemelkedőt is alkothatnak akár a tudomány, a művészet világában, vagy a sportban.

 

Magyarországon a becslések szerint mintegy 100 ezer gyerek küzd ADHD-val. Ha ezeket a gyerekeket nem megfelelően kezelik-fejlesztik, könnyen elmehetnek a bűnözés irányába. Ellenkező esetben viszont értékes tagjai lehetnek a társadalomnak.

 

Hajdú Ágnes, alapító, szakmai vezető, ADHD Alapítvány: - Mi próbálunk minden évben erre ajánlásokat adni, hogy a gyógypedagógus képzést is úgy kellene fejleszteni meg a pedagógus képzést is, hogy az alapképzésbe kaphassanak plusszinformációkat. Tehát hogy tudják azt a pedagógusok, hogy ezt hogyan kell kezelni, hogy eszközöket adjanak a kezükbe. Nekünk ez a feladatunk hogy a továbbképzéseken adjuk olyan eszközöket a pedagógusok kezébe, hogy tudjanak ezekkel a gyerekekkel báni, mert sokan fel sem ismerik.

 

A figyelemzavaros, hiperaktív gyerekek dícsérettel fejleszthetőek a leginkább-tette hozzá Hajdú Ágnes. A konferencián több elismert, sokéves tapasztalattal rendelkező szakember előadását hallgathatták meg a résztvevők, egyebek között Czeizel Barbara, dr. Páli Judit, Fléger Kapat és Farkas Gergő is korszerű módszertanokról beszélt. A konferencián elhangzott az is: jövőre Cegléden Tanoda programot szeretnénk létrehozni.

 

Forrás: ctv.hu

Értékelés: 5/2
Még nincsenek hozzászólások
Új hozzászólás:

Kérjük jelentkezzen be, vagy regisztráljon a hozzászóláshoz!
KÖZÉRDEKŰ ADATOK

ITT SZÁMÍTHAT MA
SEBESSÉGMÉRÉSRE

Traffipax

Házhoz menő szelektív
HULLADÉKGYŰJTÉS
SZÁLLÍTÁSI NAPTÁR

SZÁLLÍTÁSI NAPTÁR

CEGLÉD AZ ÉN VÁROSOM

FOTÓPÁLYÁZAT

Kattints
ide
és
SZAVAZZ!

KÖRNYEZETSZÉPÍTÉS

CEGLÉD VÁROS
2017. ÉVI
KÖRNYEZETSZÉPÍTÉSI
ÉS
KÖRNYEZETVÉDELMI
PROGRAMJA

Képtárak

Képtárak

Panoráma képek

  • PANORÁMAKÉPEK

Turistatérkép

Túristatérkép

Térségi Adattár

www.kossuthtoborzo.hu

www.kossuthtoborzo.hu

www.laskafesztival.hu

www.laskafesztival.hu

Pest Megyei Békéltető testület

Pest Megyei Békéltető testület

Projektek

www.cegledkozvilagitas.hu
Bölcsőde bővítés 2014
www.varkonyikompetencia.cegled.hu
www.cegledcsatorna3.hu
www.csatorna.cegled.hu
A lap 0.146 másodperc alatt készült el. | Copyright 2017 Ceglédinfo, design by © Ceglédinfo | ÍRJON NEKÜNK! | IMPRESSZUM
A látogatók száma 2015.05.04-től: 5403683 | Ebben a hónapban: 136297 | Ma: 3268 | jelenleg: 6 | Statisztika