ENGLISH DEUTSCH
Ma 2018. szeptember 20. csütörtök, Friderika napja van. - Holnap Máté napja lesz. Az időjárás most: 22 °Cközepesen felhősközepesen felhős

ESEMÉNYNAPTÁR

Ke Sz Cs Sz Va
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30

Mai mozi műsor

16:00 Huszárik Zoltán terem
12 hónap az erdőn

Jegyfoglalás »

 
16:00 Patkós Irma terem
Macskafogó

Jegyfoglalás »

 
17:45 Huszárik Zoltán terem
A kutyám nélkül sehova

Jegyfoglalás »

 
18:00 Patkós Irma terem
Egy kis szívesség

Jegyfoglalás »

 
19:45 Huszárik Zoltán terem
Lajkó - Cigány az űrben

Jegyfoglalás »

 
20:00 Patkós Irma terem
Végállomás: esküvő

Jegyfoglalás »

 
További előadások »

www.cegledkartya.hu

www.cegledkartya.hu

www.cegledfurdo.hu

www.cegleditermal.hu

www.varvag.hu

www.varvag.hu

www.cvf.hu

www.cvf.hu

www.ctv.hu

www.ctv.hu

cegledisportcentrum.hu

www.cegledisportcentrum.hu

www.okoviz.hu

www.okoviz.hu

Szennyvízszállítás

www.comboscsatornatisztitas.hu

2700 Cegléd, Ölyv u. 4.

Tel: 06 53/707-050

Mobil: 06 30/6353-018

Email:

combos@t-online.hu

combosbt01@flah-net.hu

Web:

comboscsatornatisztitas.hu

Hír, program, komment

Országos konferencia Cegléden

2017.10.09. 16:25 Rovat: Közélet
Országos konferencia Cegléden

Elismert, sokéves tapasztalattal rendelkező szakemberek tartottak előadást Cegléden a figyelemzavarral, hiperaktivitással kapcsolatban. Városunk adott otthont az országos konferenciának, amelyet az ADHD Magyarország Alapítvány az önkormányzattal közösen szervezett. A tanácskozáson gyógypedagógusok, terapeuták és szülők is részt vettek. Az ADHD-val küzdő gyerekek és felnőttek megfelelő fejlesztéssel komoly sikereket érhetnek el a művészet, a tudomány vagy a sport világában is-hangzott el a konferencián.

Megtelt a Művelődési Központ kamaraterme, nagyon sok pedagógus, terapeuta és szülő is elfogadta a meghívást az országos konferenciára, amelynek először adott otthont Cegléd. A szervező a 11 éve működő ADHD Magyarország Alapítvány, amelynek célja, hogy felkarolja a hiperaktív, figyelemzavaros, autizmussal élő gyerekeket és családokat. Valamint igyekszenek segíteni a gyógypedagógusokat.

 

Cseriné Demeter Bernadett, kuratóriumi elnök, ADHD Alapítvány:  Büszkeséggel tölt el, hogy Ceglédre sikerült elhozni az országos konferenciát, lévén, hogy a székhely is Cegléden van. Bizony nagyon messziről is érkeztek, tehát ez azt jelenti, hogy nagyon fontos a téma és érdemes vele foglalkozni. Nagyon hálás vagyok a ceglédi önkormányzatnak és a művelődési ház intézményének, mert a legnagyobb segítséget tőlük kaptuk. Hegedűs Ágota, alpolgármester és Détári-Lukács Ági közvetítésével.

 

Az ADHD nem válogat. A világ fejlett és kevésbé fejlett országaiban is nagyon sok felnőtt és gyerek küzd a figyelemzavarral, tanulási nehézséggel, hiperaktivitással. A szakmai konferencia kiváló lehetőség, hogy segítsék a fejlesztőpedagógusok munkáját és persze a szülőket is-mondta köszöntőjében az alpolgármester.

 

Hegedűs Ágota, alpolgármester: - Aki értő, és megértő környezetben, segítőkkel körülvéve vívja meg a maga harcát e betegséggel, sok-sok munkával, kitartással, felül tudnak kerekedni figyelemzavarukon, kiemelkedőt is alkothatnak akár a tudomány, a művészet világában, vagy a sportban.

 

Magyarországon a becslések szerint mintegy 100 ezer gyerek küzd ADHD-val. Ha ezeket a gyerekeket nem megfelelően kezelik-fejlesztik, könnyen elmehetnek a bűnözés irányába. Ellenkező esetben viszont értékes tagjai lehetnek a társadalomnak.

 

Hajdú Ágnes, alapító, szakmai vezető, ADHD Alapítvány: - Mi próbálunk minden évben erre ajánlásokat adni, hogy a gyógypedagógus képzést is úgy kellene fejleszteni meg a pedagógus képzést is, hogy az alapképzésbe kaphassanak plusszinformációkat. Tehát hogy tudják azt a pedagógusok, hogy ezt hogyan kell kezelni, hogy eszközöket adjanak a kezükbe. Nekünk ez a feladatunk hogy a továbbképzéseken adjuk olyan eszközöket a pedagógusok kezébe, hogy tudjanak ezekkel a gyerekekkel báni, mert sokan fel sem ismerik.

 

A figyelemzavaros, hiperaktív gyerekek dícsérettel fejleszthetőek a leginkább-tette hozzá Hajdú Ágnes. A konferencián több elismert, sokéves tapasztalattal rendelkező szakember előadását hallgathatták meg a résztvevők, egyebek között Czeizel Barbara, dr. Páli Judit, Fléger Kapat és Farkas Gergő is korszerű módszertanokról beszélt. A konferencián elhangzott az is: jövőre Cegléden Tanoda programot szeretnénk létrehozni.

 

Forrás: ctv.hu

Értékelés: 2.33/6
Még nincsenek hozzászólások
Új hozzászólás:

Kérjük jelentkezzen be, vagy regisztráljon a hozzászóláshoz!
KÖZÉRDEKŰ ADATOK CEGLÉD TELEPÜLÉSKÉPI ARCULATI KÉZIKÖNYV 2017 CEGLÉD MEGÚJUL E-Ügyintézés

Házhoz menő szelektív
HULLADÉKGYŰJTÉS
SZÁLLÍTÁSI NAPTÁR

SZÁLLÍTÁSI NAPTÁR

KÖRNYEZETSZÉPÍTÉS

CEGLÉD VÁROS
2018. ÉVI
KÖRNYEZETSZÉPÍTÉSI
ÉS
KÖRNYEZETVÉDELMI
PROGRAMJA

Képtárak

Képtárak

Panoráma képek

  • PANORÁMAKÉPEK

Turistatérkép

Túristatérkép

Térségi Adattár

www.kossuthtoborzo.hu

www.kossuthtoborzo.hu

www.laskafesztival.hu

www.laskafesztival.hu

Pest Megyei Békéltető testület

Pest Megyei Békéltető testület

Projektek

www.cegledkozvilagitas.hu
Bölcsőde bővítés 2014
www.varkonyikompetencia.cegled.hu
www.csatorna.cegled.hu
A lap 0.085 másodperc alatt készült el. | Copyright 2018 Ceglédinfo, design by © Ceglédinfo | ÍRJON NEKÜNK! | IMPRESSZUM
A látogatók száma 2015.05.04-től: 8222209 | Ebben a hónapban: 220397 | Ma: 3950 | jelenleg: 19 | Statisztika