ENGLISH DEUTSCH
Ma 2024. április 24. szerda, György napja van. - Holnap Márk napja lesz.

ESEMÉNYNAPTÁR

Ke Sz Cs Sz Va
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

Mai mozi műsor

Ma már nincsenek előadások...
További előadások »

www.cegledkartya.hu

www.cegledkartya.hu

www.cegledfurdo.hu

www.cegleditermal.hu

www.varvag.hu

www.varvag.hu

www.cvf.hu

www.cvf.hu

www.ctv.hu

www.ctv.hu

cegledisportcentrum.hu

www.cegledisportcentrum.hu

www.okoviz.hu

www.okoviz.hu

www.cegledikultura.hu

cegledikultura.hu

Szennyvízszállítás

www.comboscsatornatisztitas.hu

2700 Cegléd, Ölyv u. 4.

Tel: 06 53/707-050

Mobil: 06 30/6353-018

Email:

combos@t-online.hu

combosbt01@flah-net.hu

Web:

comboscsatornatisztitas.hu

Közösségi Sportváros Vagyunk

Hír, program, komment

Izgalmas és színvonalas programok ősszel Cegléden

2017.10.04. 16:22 Rovat: Közélet
Izgalmas és színvonalas programok ősszel Cegléden

Még alig masíroztak el a főtérről a huszárok és a hagyományőrzők, és költözött vissza szülőfalujába a huszár szobor, továbbra is gazdag programokkal folytatódnak az őszi napok Cegléden.

Megkezdődik október 4-én a "Szikrázó Ősz" rendezvény sorozat, a Kossuth Művelődési Központban, a Kaszinóban. Szenior örömtánc, agytorna, finom sütemények kóstolásával indít a sorozat. A következő program október 11-én 8 órától kezdődik, orvosi jótanácsok, csontsűrűség, diedetikus jótanácsok, helyismereti vetélkedő után vidám pogácsázás délig. Október 18-án zenés testmozgás, beszélgetés az ismert fotóművésszel, Baán Katalinnal, és László Lázár grafikusművésszel. Egészségügyi jótanácsok, verselés, éneklés, majd sütemény kóstolás zárja a sorozatot.

 

Október 9-én a Kossuth Művelődési házban egy izgalmas vetítéses előadás lesz, Gimesy Péter művészettörténész vetített képes előadássorozata folytatódik, a Magyarországi Gótikus Művészet címmel. Előzetes: "Az előadás során, a Magyarországon is megjelenő gótika speciálisan magyar vonatkozásait szeretném összefoglalni. A korszak második felében Magyarországon a gótika a reneszánsz stílussal párhuzamosan volt jelen. Ezt az Európában is ritkaságnak számító stílus gazdagságot szeretném érzékeltetni előadásomban. A felvidéki szárnyas oltárok, festett kazettás erdélyi fa mennyezetek mellett bemutatásra kerül néhány különleges és az európai élvonalban tartozó gótikus és reneszánsz ötvösmunka is."

Cegléden is lesz Országos Könyvtári Napok sorozat. október 10-én Endrei Juditot látja vendégül a könyvtár, író-olvasó találkozóra. 50 után is aktívan- könyv bemutatóra is sor kerül. Bizonyára sokan lesznek rá kíváncsiak a népszerű bemondó előadására.  Így invitál Endre Judit: "Azok tartsanak velem, akik hiszik, hogy minden nappal lehetünk éppen a korunk által magabiztosabbak, hitelesebbek, életrevalóbbak - ez legalább olyan fontos, mint az imént felsoroltak-, és próbáljuk kicsit több derűvel megélni az idősödést ma is meg holnap is

 

 

Hogy vidámság is legyen a programok között, erről Bödőcs Tibor gondoskodik október 17-én. Az est címe: "Nincs idő gólörömre" 

 

Október 21-én nem mindennapi programot javaslunk, Csernik Szende székely lábbábos, mesemondó műsorát. Nem csak a szája, a lába is jár mesélés közben, s varázsol el kicsiket, nagyokat. Sepsziszentgyörgyön született, képzőművészetet tanult. Így vall művészetéről: "Gyönyörű a magyar nyelv, ha meggondoljuk a mese lényegét is kifejezi. A fabulával képeket ültetünk el a gyermeki agyba, amiket aztán a felcseperedők később megértenek és felhasználnak. Képessé(!) válnak arra, hogy megoldjanak dolgokat. Akinek nem meséltek otthon a szülei, annak nagy valószínűséggel nehezebb dolga lesz majd életben." 

 

Október 23 Nemzeti Ünnepünk, az 1956-os forradalom és szabadságharc kezdetének, valamint a köztársaság 1989. október 23-i kikiáltásának emlékére.

Városunk most is ünnepélyes keretek között ünnepel. Az ünnepség kiemelkedő programja a Szolnoki Szimfónikus zenekar október 23- 17:00 órakor kezdődő koncertje a Művelődési Központ színháztermében. A koncert címe: Tízezer Levél"- (Man-You-Shu) -Senju Akira szerzői estje. Vezényel: Izaki Maszahiro. A MAN-YOU-SHU szó szerint Tízezer Levél Gyűjteménye, a legfőbb japán történeti versantológia., amely Kr.759-ben jelent meg. Senju Akira az ősi gyűjteményben található versekből komponálta meg modern operáját. Kiemelkedő zenei esemény lesz, érdemes időben gondoskodni a belépő jegyről !

 

Felhívjuk a figyelmet, hogy a regisztrációs jegyeket a Kossuth Művelődési Központban és a Ceglédi Tourinform irodában kaphat!

Reméljük, hogy felkeltettük a programokra a figyelmüket, további információk a Kossuth Művelődési Központban, és a Tourinform irodában!

Értékelés: 2.33/6
Még nincsenek hozzászólások




Új hozzászólás:

Kérjük jelentkezzen be, vagy regisztráljon a hozzászóláshoz!
KÖZÉRDEKŰ ADATOK E-Ügyintézés

Képtárak

Képtárak
CEGLÉD TELEPÜLÉSKÉPI ARCULATI KÉZIKÖNYV 2017 CEGLÉD MEGÚJUL

Házhoz menő szelektív
HULLADÉKGYŰJTÉS
SZÁLLÍTÁSI NAPTÁR

SZÁLLÍTÁSI NAPTÁR

KÖRNYEZETSZÉPÍTÉS

CEGLÉD VÁROS
2021. ÉVI
KÖRNYEZETSZÉPÍTÉSI
ÉS
KÖRNYEZETVÉDELMI
PROGRAMJA

Panoráma képek

  • PANORÁMAKÉPEK

Turistatérkép

Túristatérkép

Térségi Adattár

www.kossuthtoborzo.hu

www.kossuthtoborzo.hu

www.laskafesztival.hu

www.laskafesztival.hu

Pest Megyei Békéltető testület

Pest Megyei Békéltető testület

Projektek

www.cegledkozvilagitas.hu
Bölcsőde bővítés 2014
www.varkonyikompetencia.cegled.hu
www.csatorna.cegled.hu
A lap 0.239 másodperc alatt készült el. | Copyright 2024 Ceglédinfo, design by © Ceglédinfo | ÍRJON NEKÜNK! | IMPRESSZUM | Akadálymentesítési nyilatkozat
A látogatók száma 2015.05.04-től: 29022743 | Ebben a hónapban: 365942 | Ma: 9891 | jelenleg: 7 | Statisztika