ENGLISH DEUTSCH
Ma 2018. szeptember 20. csütörtök, Friderika napja van. - Holnap Máté napja lesz. Az időjárás most: 26 °Cközepesen felhősközepesen felhős

ESEMÉNYNAPTÁR

Ke Sz Cs Sz Va
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30

Mai mozi műsor

16:00 Huszárik Zoltán terem
12 hónap az erdőn

Jegyfoglalás »

 
16:00 Patkós Irma terem
Macskafogó

Jegyfoglalás »

 
17:45 Huszárik Zoltán terem
A kutyám nélkül sehova

Jegyfoglalás »

 
18:00 Patkós Irma terem
Egy kis szívesség

Jegyfoglalás »

 
19:45 Huszárik Zoltán terem
Lajkó - Cigány az űrben

Jegyfoglalás »

 
20:00 Patkós Irma terem
Végállomás: esküvő

Jegyfoglalás »

 
További előadások »

www.cegledkartya.hu

www.cegledkartya.hu

www.cegledfurdo.hu

www.cegleditermal.hu

www.varvag.hu

www.varvag.hu

www.cvf.hu

www.cvf.hu

www.ctv.hu

www.ctv.hu

cegledisportcentrum.hu

www.cegledisportcentrum.hu

www.okoviz.hu

www.okoviz.hu

Szennyvízszállítás

www.comboscsatornatisztitas.hu

2700 Cegléd, Ölyv u. 4.

Tel: 06 53/707-050

Mobil: 06 30/6353-018

Email:

combos@t-online.hu

combosbt01@flah-net.hu

Web:

comboscsatornatisztitas.hu

Hír, program, komment

Kossuth Toborzó Ünnepély - emlékezés a nagy elődökre, kik a szabadságot választották

2017.09.24. 18:28 Rovat: Közélet
Kisfaludi István felvételei

Az ünnepségsorozat második napján, szombaton a vasútállomástól a Kossuth térig ragadtatta tapsra a közönséget a hagyományőrző felvonulás, majd a katolikus templom mögött felállított színpadon a polgármester beszélt. Takáts László kiemelte, olyan időket élünk, amikor erőt kell merítenünk az arra érdemes, nagy elődök példájából.

További képek ITT »

Díszsortűz és ágyúszó fogadta a Kossuth téren a felvonulás résztvevőit. Sokan voltak kíváncsiak a kormányzó érkezésére. A Kossuthot megszemélyesítő színész kíséretében ott volt többek között Takáts László polgármester is, aki ünnepi beszédében kiemelte: az egyik legnagyobb magyart állítjuk példaként gyermekeink elé, neki emelünk szobrokat szeretett városaink főterén.

 

Kossuth Toborzó Ünnepély - emlékezés a nagy elődökre, kik a szabadságot választották

 

- Cegléden az Ő gyújtó hangulatú beszédének évfordulóján díjazzuk a legnagyobbakat, díszpolgári címmel azokat, akik életük útján mindent megtettek a városért, a közösségért - mondta a polgármester, majd kiemelte, szeretnénk vagy nem, de tény: sokszor különös játékot játszik velünk a történelem, mert a 169 évvel ezelőtti kérdések, és a mai Magyarország feladatai mutatnak bizonyos hasonlóságot: - Meglátásom szerint, a magyar történelemben nem példa nélküli időket élünk ma is. Például, olyan időket, amikor külső hatalom akarja meghatározni, hogy kivel és miként éljünk. Olyan időket, amikor van olyan hatalom, akinek nem tetszik, hogy reformer gondolatok mentén képzeljük el a boldogulást. Olyan időket, amikor erőt kell merítenünk az arra érdemes, nagy elődök példájából - mondta, majd így folytatta: - "Választanunk kell a szabadság és szolgaság között. Gondoljunk őseinkre, kik a szabadságot választották!" - mondta anno Kossuth Lajos itt, nálunk, Cegléden, a toborzó körútja első állomásán, 1848. szeptemberében. Mivel 169 évvel később, 2017. szeptemberében még csak halvány árnyéka sem lehetek az egyik legnagyobb magyarnak, így tisztelettel hívom segítségül Ő históriáját, mert olyan időket élünk, amikor emlékeznünk kell az arra érdemes, nagy elődökre, kik a szabadságot választották!

 

Kossuth Toborzó Ünnepély - emlékezés a nagy elődökre, kik a szabadságot választották

 

A nap során dísz-testületi ülésen adták át a város díszpolgári címét. Ez évben. dr. Réti Miklós, szemész főorvos, volt országgyűlési képviselő vehette át a kitüntető címet. Réti Miklós korszerű műtéti eljárásokat vezetett be, melyek széleskörű alkalmazásával segítette a hozzá és kollegáihoz forduló betegek gyógyulását, életminőségük javítását. Elkezdődtek az osztályon a műlencse beültetések, a szem környéki plasztikai és a kancsalellenes műtétek. Vezetése alatt indult el a gyermekszemészeti szakrendelés is.

 

A magas szintű szakmai és vezetői munka mellett dr. Réti Miklós közéleti tevékenysége is egyre szélesebb teret öltött. 1990-ben az első demokratikus szabad választásokon választókerületünk lakossága egyéni jelöltként országgyűlési képviselőnek választotta.

 

1994-től 1998-ig a Pest Megyei Közgyűlés társadalmi alelnökeként a megye egészségügyi intézményeinek felügyeletét látta el. Ebben a ciklusban került átadásra a kórházi gyógyszertár és laboratórium új épülete és elkezdte működését a Művese Állomás. Ezen fejlesztések megvalósítás során a kórház vezetése mindig számíthatott dr. Réti Miklós segítségére.

 

Szívügyének tekintette az Erdélyben élő orvosokkal való kapcsolattartást. A Magyarok Világszövetségével együtt szervezte meg Pest megye és Erdély orvosainak tudományos találkozóját.

 

A nap során megkoszorúzták Kossuth Lajos szobrát a Szabadság téren és a művelődési központban megnyílt Kovrig Miklós vadászfestő kiállítása.

 

A nagyszínpadon musical-koncert, roma táncház, Péter Szabó Szilvia, majd Kerekes Band-koncert és a Budapest Bar élő koncertje szórakoztatta az ünneplőket. Az Infineon Színpadon, illetve az Eötvös téren '48-as katonai tábor, szakáll-mustra és koncertek várták az érdeklődőket. Fellépet például az Orange Sofa Acoustic, a ceglédi Utcazene Fesztivál győztese is.

Értékelés: 2.33/6
Még nincsenek hozzászólások
Új hozzászólás:

Kérjük jelentkezzen be, vagy regisztráljon a hozzászóláshoz!
KÖZÉRDEKŰ ADATOK CEGLÉD TELEPÜLÉSKÉPI ARCULATI KÉZIKÖNYV 2017 CEGLÉD MEGÚJUL E-Ügyintézés

Házhoz menő szelektív
HULLADÉKGYŰJTÉS
SZÁLLÍTÁSI NAPTÁR

SZÁLLÍTÁSI NAPTÁR

KÖRNYEZETSZÉPÍTÉS

CEGLÉD VÁROS
2018. ÉVI
KÖRNYEZETSZÉPÍTÉSI
ÉS
KÖRNYEZETVÉDELMI
PROGRAMJA

Képtárak

Képtárak

Panoráma képek

  • PANORÁMAKÉPEK

Turistatérkép

Túristatérkép

Térségi Adattár

www.kossuthtoborzo.hu

www.kossuthtoborzo.hu

www.laskafesztival.hu

www.laskafesztival.hu

Pest Megyei Békéltető testület

Pest Megyei Békéltető testület

Projektek

www.cegledkozvilagitas.hu
Bölcsőde bővítés 2014
www.varkonyikompetencia.cegled.hu
www.csatorna.cegled.hu
A lap 0.047 másodperc alatt készült el. | Copyright 2018 Ceglédinfo, design by © Ceglédinfo | ÍRJON NEKÜNK! | IMPRESSZUM
A látogatók száma 2015.05.04-től: 8222743 | Ebben a hónapban: 220931 | Ma: 4484 | jelenleg: 3 | Statisztika