ENGLISH DEUTSCH
Ma 2018. szeptember 26. szerda, Jusztina napja van. - Holnap Adalbert napja lesz.

ESEMÉNYNAPTÁR

Ke Sz Cs Sz Va
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30

Mai mozi műsor

16:00 Patkós Irma terem
Macskafogó

Jegyfoglalás »

 
16:00 Huszárik Zoltán terem
A művészet templomai: Caravaggio

Jegyfoglalás »

 
17:45 Huszárik Zoltán terem
A kutyám nélkül sehova

Jegyfoglalás »

 
18:00 Patkós Irma terem
Egy kis szívesség

Jegyfoglalás »

 
19:45 Huszárik Zoltán terem
Lajkó - Cigány az űrben

Jegyfoglalás »

 
20:00 Patkós Irma terem
Végállomás: esküvő

Jegyfoglalás »

 
További előadások »

www.cegledkartya.hu

www.cegledkartya.hu

www.cegledfurdo.hu

www.cegleditermal.hu

www.varvag.hu

www.varvag.hu

www.cvf.hu

www.cvf.hu

www.ctv.hu

www.ctv.hu

cegledisportcentrum.hu

www.cegledisportcentrum.hu

www.okoviz.hu

www.okoviz.hu

Szennyvízszállítás

www.comboscsatornatisztitas.hu

2700 Cegléd, Ölyv u. 4.

Tel: 06 53/707-050

Mobil: 06 30/6353-018

Email:

combos@t-online.hu

combosbt01@flah-net.hu

Web:

comboscsatornatisztitas.hu

Hír, program, komment

Sportcsarnok: megduplázódik az alapterület

2017.09.21. 15:21 Rovat: Közélet
Sportcsarnok: megduplázódik az alapterület

Prezentációval indult a képviselő-testület soros ülése csütörtökön. A Gál József Sportcsarnok modernizációját, bővítését tervező cég képviselői mutatták be az engedélyes terveket a képviselőknek. Elhangzott, hogy a megújuló és kibővülő csarnokban a tartószerkezetek kivételével mindent elbontanak, s a jelenlegi küzdőtér mellé egy munkacsarnok épül.

További képek ITT »

A jelenlegi 3 ezerről 4600 négyzetméterre nő az alapterület, de a hasznos alapterület a jelenleginek duplája lesz. A tervezés során kiemelt figyelmet kapott a Gubody park megóvása: a kibővített új csarnok ebben az irányban mindössze tíz méterrel lesz szélesebb a jelenleginél, a most is meglévő járdáig foglal el területet a közparkból.

 

Sportcsarnok: megduplázódik az alapterület

 

A tervezők számára ezen felül feladat volt az is, hogy a rendelkezésre álló keretösszegen belül maradjon a fejlesztés. A jelenlegi adatok szerint az épület megújításának költsége 1 milliárd 248 millió forint, míg a külső közművekkel és Áfa-tételekkel együtt tartható a TAO-, a kormányzati- és az önkormányzati forrásból finanszírozott 1,6 milliárd forintos keretösszeg.

Optimális esetben jövő év februárjában indulhat el a munka a sportcsarnokban.

 

Gazdasági döntések meghozatalával folytatódott az ülésnap. Előbb a gazdasági társaságok első félévi beszámolóit tárgyalták meg és fogadták el a képviselők, majd az önkormányzat hasonló időszaki gazdálkodásáról, pénzügyi helyzetéről szóló tájékoztatót is. Ebből kiderült, hogy az önkormányzat első félévi összesített bevétele 43 százalékot meghaladó mértékben teljesült, nincs kifizetetlen, rendezetlen számlája a helyhatóságnak. Az önkormányzat kötelező és önként vállalt feladatainak ellátása folyamatos, azok pénzügyi teljesítése határidőre megtörténik. A gazdasági témák sorát a 2017. évi költségvetés előirányzat-módosítása zárta.

 

Mint ismeretes a közétkeztetési feladatok ellátását szabályozó vállalkozói szerződések június 30-ával lejártak, amiért az önkormányzat a törvényi kötelezettségének eleget téve a gyermekétkeztetési feladatok ellátására közbeszerzési eljárást írt ki és folytatott le. Ezt az eljárást a Közbeszerzési Döntőbizottság megsemmisítette. Az ügy a bíróságon folytatódik, de a városi oktatási, nevelési intézményekben az ellátást az önkormányzatnak ilyen helyzetben is biztosítania kell.

 

Az új közbeszerzési eljárás eredményes lefolytatásáig egyrészt a Bölcsődei és Védőnői Igazgatóság és a Dózsa György Kollégium - mint költségvetési szervek tekintetében - a Ceglédi Intézmények Gazdasági Hivatala által kötött közfeladat ellátási szereződés keretében oldja meg a feladatkörébe tartozó gyermekétkeztetést az önkormányzat, másrészt a többi intézmény tekintetében változatlanul a helyhatóság és a TS Gastro Kft-vel, valamint a TS. Gastro Central Kft-vel kötött vállalkozói szerződéssel biztosítja az ellátást. A hosszabbítást az alapszerződés teszi lehetővé.

 

A szolgáltatási díjak emelkedésével a kínált étel minőségének javulását reméli az önkormányzat, ám a képet árnyalja, hogy az áremeléssel is jóval a - megsemmisített közbeszerzési eljárás során megismert - piaci árak alatt maradnak a most kezdődött tanévben a díjak. Fontos megjegyezni, hogy a változás nem érinti a szülők által fizetett díjtételeket.

 

Az önkormányzat ingyenes közterület-foglalással és 1,2 millió forinttal támogatja a hétvégi I. Ceglédi Triál Bajnokságot. A nemzetközi hírű ceglédi bringás, Hege, azaz Hegedűs László Giunness-rekorder triál versenyző által megálmodott versenyből hagyományt teremtene, így egy nemzetközi viadal állandó helyszíne lehetne a jövőben a város. Szintén sporttámogatás: a VBW CEKK Cegléd női kosárlabda-csapatát működtető Gerje Sport Kft-t is 3 millió forintnyi támogatásba részesíti az önkormányzat. A csapat ismét európai kupaporondra lép, s ehhez kérik a város támogatását.

 

Az elárusítóhelyek számának növelése érdekében bővül a Belvárosi Piac a szomszédos önkormányzati ingatlan piacként való hasznosításával.

 

Az önkormányzat újból meghosszabbítja a volt Dózsa György laktanya ingyenes használatba adását az Alföldi Regionális Airsoft és Hagyományőrző Egyesületnek, akik tovább folytatják a nagy sikerű katonai szimulációs sportprogramjaikat.

 

A helyhatóság pontosítja a fizető parkolók előírásairól szóló önkormányzati rendeletének azon részét, amely az önkormányzat és szervei kijelölt alkalmazottainak munkavégzés céljából az ingyenes parkolást teszi lehetővé.

 

A Gobbi Hilda Színjátszó Alapítvány, mint a Patkós Irma Művészeti Iskola, Gimnázium Szakgimnázium és Alapfokú Művészeti Iskola fenntartója az új tanévben is ingyenesen használhatja a Kossuth téren, az ügyészség is szolgáló épület rendezvénytermét.

 

Takáts László tájékoztatta a képviselőket arról, hogy lezárult az elmúlt évek egyik legnagyobb peres ügye a városnak. A volt VÁRVAG-ügyvezető, Petrényi Mihály összesen 112 millió forintos keresetét a másodfokú bíróság is elutasította.

 

A képviselő-testület további döntéseiről a cegled.hu oldalon tájékozódhat.

Értékelés: 2.33/6
Még nincsenek hozzászólások
Új hozzászólás:

Kérjük jelentkezzen be, vagy regisztráljon a hozzászóláshoz!
KÖZÉRDEKŰ ADATOK CEGLÉD TELEPÜLÉSKÉPI ARCULATI KÉZIKÖNYV 2017 CEGLÉD MEGÚJUL E-Ügyintézés

Házhoz menő szelektív
HULLADÉKGYŰJTÉS
SZÁLLÍTÁSI NAPTÁR

SZÁLLÍTÁSI NAPTÁR

KÖRNYEZETSZÉPÍTÉS

CEGLÉD VÁROS
2018. ÉVI
KÖRNYEZETSZÉPÍTÉSI
ÉS
KÖRNYEZETVÉDELMI
PROGRAMJA

Képtárak

Képtárak

Panoráma képek

  • PANORÁMAKÉPEK

Turistatérkép

Túristatérkép

Térségi Adattár

www.kossuthtoborzo.hu

www.kossuthtoborzo.hu

www.laskafesztival.hu

www.laskafesztival.hu

Pest Megyei Békéltető testület

Pest Megyei Békéltető testület

Projektek

www.cegledkozvilagitas.hu
Bölcsőde bővítés 2014
www.varkonyikompetencia.cegled.hu
www.csatorna.cegled.hu
A lap 0.208 másodperc alatt készült el. | Copyright 2018 Ceglédinfo, design by © Ceglédinfo | ÍRJON NEKÜNK! | IMPRESSZUM
A látogatók száma 2015.05.04-től: 8290969 | Ebben a hónapban: 289157 | Ma: 3631 | jelenleg: 5 | Statisztika