ENGLISH DEUTSCH
Ma 2018. március 25. vasárnap, Irén napja van. - Holnap Emánuel napja lesz. Az időjárás most: 14 °Cszelesszeles

ESEMÉNYNAPTÁR

Ke Sz Cs Sz Va
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31  

Aktuális programok

Mai mozi műsor

14:00 Patkós Irma terem
Sherlock Gnomes

Jegyfoglalás »

 
14:00 Huszárik Zoltán terem
Mrs. Hyde

Jegyfoglalás »

 
15:45 Patkós Irma terem
Sherlock Gnomes

Jegyfoglalás »

 
15:45 Huszárik Zoltán terem
Sötétben

Jegyfoglalás »

 
17:30 Patkós Irma terem
Gringo

Jegyfoglalás »

 
17:30 Huszárik Zoltán terem
Nap nap után

Jegyfoglalás »

 
19:45 Huszárik Zoltán terem
Mrs. Hyde

Jegyfoglalás »

 
20:00 Patkós Irma terem
A szabadság ötven árnyalata

Jegyfoglalás »

 
További előadások »

www.cegledkartya.hu

www.cegledkartya.hu

www.cegledfurdo.hu

www.cegleditermal.hu

www.varvag.hu

www.varvag.hu

www.cvf.hu

www.cvf.hu

www.ctv.hu

www.ctv.hu

cegledisportcentrum.hu

www.cegledisportcentrum.hu

www.okoviz.hu

www.okoviz.hu

Szennyvízszállítás

www.comboscsatornatisztitas.hu

2700 Cegléd, Ölyv u. 4.

Tel: 06 53/707-050

Mobil: 06 30/6353-018

Email:

combos@t-online.hu

combosbt01@flah-net.hu

Web:

comboscsatornatisztitas.hu

Hír, program, komment

Sportcsarnok: megduplázódik az alapterület

2017.09.21. 15:21 Rovat: Közélet
Sportcsarnok: megduplázódik az alapterület

Prezentációval indult a képviselő-testület soros ülése csütörtökön. A Gál József Sportcsarnok modernizációját, bővítését tervező cég képviselői mutatták be az engedélyes terveket a képviselőknek. Elhangzott, hogy a megújuló és kibővülő csarnokban a tartószerkezetek kivételével mindent elbontanak, s a jelenlegi küzdőtér mellé egy munkacsarnok épül.

További képek ITT »

A jelenlegi 3 ezerről 4600 négyzetméterre nő az alapterület, de a hasznos alapterület a jelenleginek duplája lesz. A tervezés során kiemelt figyelmet kapott a Gubody park megóvása: a kibővített új csarnok ebben az irányban mindössze tíz méterrel lesz szélesebb a jelenleginél, a most is meglévő járdáig foglal el területet a közparkból.

 

Sportcsarnok: megduplázódik az alapterület

 

A tervezők számára ezen felül feladat volt az is, hogy a rendelkezésre álló keretösszegen belül maradjon a fejlesztés. A jelenlegi adatok szerint az épület megújításának költsége 1 milliárd 248 millió forint, míg a külső közművekkel és Áfa-tételekkel együtt tartható a TAO-, a kormányzati- és az önkormányzati forrásból finanszírozott 1,6 milliárd forintos keretösszeg.

Optimális esetben jövő év februárjában indulhat el a munka a sportcsarnokban.

 

Gazdasági döntések meghozatalával folytatódott az ülésnap. Előbb a gazdasági társaságok első félévi beszámolóit tárgyalták meg és fogadták el a képviselők, majd az önkormányzat hasonló időszaki gazdálkodásáról, pénzügyi helyzetéről szóló tájékoztatót is. Ebből kiderült, hogy az önkormányzat első félévi összesített bevétele 43 százalékot meghaladó mértékben teljesült, nincs kifizetetlen, rendezetlen számlája a helyhatóságnak. Az önkormányzat kötelező és önként vállalt feladatainak ellátása folyamatos, azok pénzügyi teljesítése határidőre megtörténik. A gazdasági témák sorát a 2017. évi költségvetés előirányzat-módosítása zárta.

 

Mint ismeretes a közétkeztetési feladatok ellátását szabályozó vállalkozói szerződések június 30-ával lejártak, amiért az önkormányzat a törvényi kötelezettségének eleget téve a gyermekétkeztetési feladatok ellátására közbeszerzési eljárást írt ki és folytatott le. Ezt az eljárást a Közbeszerzési Döntőbizottság megsemmisítette. Az ügy a bíróságon folytatódik, de a városi oktatási, nevelési intézményekben az ellátást az önkormányzatnak ilyen helyzetben is biztosítania kell.

 

Az új közbeszerzési eljárás eredményes lefolytatásáig egyrészt a Bölcsődei és Védőnői Igazgatóság és a Dózsa György Kollégium - mint költségvetési szervek tekintetében - a Ceglédi Intézmények Gazdasági Hivatala által kötött közfeladat ellátási szereződés keretében oldja meg a feladatkörébe tartozó gyermekétkeztetést az önkormányzat, másrészt a többi intézmény tekintetében változatlanul a helyhatóság és a TS Gastro Kft-vel, valamint a TS. Gastro Central Kft-vel kötött vállalkozói szerződéssel biztosítja az ellátást. A hosszabbítást az alapszerződés teszi lehetővé.

 

A szolgáltatási díjak emelkedésével a kínált étel minőségének javulását reméli az önkormányzat, ám a képet árnyalja, hogy az áremeléssel is jóval a - megsemmisített közbeszerzési eljárás során megismert - piaci árak alatt maradnak a most kezdődött tanévben a díjak. Fontos megjegyezni, hogy a változás nem érinti a szülők által fizetett díjtételeket.

 

Az önkormányzat ingyenes közterület-foglalással és 1,2 millió forinttal támogatja a hétvégi I. Ceglédi Triál Bajnokságot. A nemzetközi hírű ceglédi bringás, Hege, azaz Hegedűs László Giunness-rekorder triál versenyző által megálmodott versenyből hagyományt teremtene, így egy nemzetközi viadal állandó helyszíne lehetne a jövőben a város. Szintén sporttámogatás: a VBW CEKK Cegléd női kosárlabda-csapatát működtető Gerje Sport Kft-t is 3 millió forintnyi támogatásba részesíti az önkormányzat. A csapat ismét európai kupaporondra lép, s ehhez kérik a város támogatását.

 

Az elárusítóhelyek számának növelése érdekében bővül a Belvárosi Piac a szomszédos önkormányzati ingatlan piacként való hasznosításával.

 

Az önkormányzat újból meghosszabbítja a volt Dózsa György laktanya ingyenes használatba adását az Alföldi Regionális Airsoft és Hagyományőrző Egyesületnek, akik tovább folytatják a nagy sikerű katonai szimulációs sportprogramjaikat.

 

A helyhatóság pontosítja a fizető parkolók előírásairól szóló önkormányzati rendeletének azon részét, amely az önkormányzat és szervei kijelölt alkalmazottainak munkavégzés céljából az ingyenes parkolást teszi lehetővé.

 

A Gobbi Hilda Színjátszó Alapítvány, mint a Patkós Irma Művészeti Iskola, Gimnázium Szakgimnázium és Alapfokú Művészeti Iskola fenntartója az új tanévben is ingyenesen használhatja a Kossuth téren, az ügyészség is szolgáló épület rendezvénytermét.

 

Takáts László tájékoztatta a képviselőket arról, hogy lezárult az elmúlt évek egyik legnagyobb peres ügye a városnak. A volt VÁRVAG-ügyvezető, Petrényi Mihály összesen 112 millió forintos keresetét a másodfokú bíróság is elutasította.

 

A képviselő-testület további döntéseiről a cegled.hu oldalon tájékozódhat.

Értékelés: 5/1
Még nincsenek hozzászólások
Új hozzászólás:

Kérjük jelentkezzen be, vagy regisztráljon a hozzászóláshoz!
KÖZÉRDEKŰ ADATOK CEGLÉD TELEPÜLÉSKÉPI ARCULATI KÉZIKÖNYV 2017 CEGLÉD MEGÚJUL E-Ügyintézés

ITT SZÁMÍTHAT MA
SEBESSÉGMÉRÉSRE

Traffipax

Házhoz menő szelektív
HULLADÉKGYŰJTÉS
SZÁLLÍTÁSI NAPTÁR

SZÁLLÍTÁSI NAPTÁR

CEGLÉD AZ ÉN VÁROSOM

FOTÓPÁLYÁZAT

Kattints
ide
és
SZAVAZZ!

KÖRNYEZETSZÉPÍTÉS

CEGLÉD VÁROS
2017. ÉVI
KÖRNYEZETSZÉPÍTÉSI
ÉS
KÖRNYEZETVÉDELMI
PROGRAMJA

Képtárak

Képtárak

Panoráma képek

  • PANORÁMAKÉPEK

Turistatérkép

Túristatérkép

Térségi Adattár

www.kossuthtoborzo.hu

www.kossuthtoborzo.hu

www.laskafesztival.hu

www.laskafesztival.hu

Pest Megyei Békéltető testület

Pest Megyei Békéltető testület

Projektek

www.cegledkozvilagitas.hu
Bölcsőde bővítés 2014
www.varkonyikompetencia.cegled.hu
www.cegledcsatorna3.hu
www.csatorna.cegled.hu
A lap 0.054 másodperc alatt készült el. | Copyright 2018 Ceglédinfo, design by © Ceglédinfo | ÍRJON NEKÜNK! | IMPRESSZUM
A látogatók száma 2015.05.04-től: 6582778 | Ebben a hónapban: 219091 | Ma: 1105 | jelenleg: 4 | Statisztika