ENGLISH DEUTSCH
Ma 2017. október 21. szombat, Orsolya napja van. - Holnap Előd napja lesz. Az időjárás most: 5 °Cpárapára

ESEMÉNYNAPTÁR

Ke Sz Cs Sz Va
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31          

Mai mozi műsor

13:30 Huszárik Zoltán terem
Kincsem

Jegyfoglalás »

 
13:45 Patkós Irma terem
My Litle Pony - A film

Jegyfoglalás »

 
15:30 Huszárik Zoltán terem
A kis vámpír

Jegyfoglalás »

 
15:45 Patkós Irma terem
My Litle Pony - A film

Jegyfoglalás »

 
17:30 Patkós Irma terem
Űrvihar

Jegyfoglalás »

 
17:30 Huszárik Zoltán terem
Aurora Borealis - Északi fény

Jegyfoglalás »

 
19:45 Huszárik Zoltán terem
Pappa pia

Jegyfoglalás »

 
20:00 Patkós Irma terem
Hóember

Jegyfoglalás »

 
További előadások »

www.cegledkartya.hu

www.cegledkartya.hu

www.cegledfurdo.hu

www.cegleditermal.hu

www.varvag.hu

www.varvag.hu

www.cvf.hu

www.cvf.hu

www.ctv.hu

www.ctv.hu

cegledisportcentrum.hu

www.cegledisportcentrum.hu

www.okoviz.hu

www.okoviz.hu

Hír, program, komment

70 éves a Molnár Mária Református Otthon

2017.09.18. 14:18 Rovat: Közélet
70 éves a Molnár Mária Református Otthon

70 éves a Molnár Mária Református Otthon. A jeles évforduló alkalmából a Református Nagytemplomban ünnepeltek együtt a dolgozók és a lelkészek. Az istentiszteletet a Dunamelléki Református egyházkerület püspöke, Dr. Szabó István tartotta. Az intézmény lakói műsorral kedveskedtek a résztvevőknek.

Ma egy olyan otthonnak a létéért adtak hálát, ami akkor alakult meg, amikor a szív és az ész nem járt kéz a kézben - fogalmazott köszöntő beszédében Besztercei András. Idén ünnepli a 70. születésnapját a Molnár Mária Református Fogyatékos Ápoló-Gondozó Otthon.

 

Besztercei András, vezető, Református Egyház Szeretetszolgálati Iroda: - 1947 a világégés után, de 1947-ben itt Cegléden voltak atyák, akik úgy gondolták, hogy a szív és az értelem jó lenne, ha kéz a kézben járnának és alapítottak egy árvaházat.

 

Egy ilyen otthonban mindig egymás mellett kell lennie az értelemnek és a szeretetnek, valamint a szakmaiságnak - hangsúlyozta.

 

Besztercei András, vezető, Református Egyház Szeretetszolgálati Iroda: - Hiszen, ha azt mondjuk, hogy 1947 akkor bátran mondhatjuk, hogy a mai egyházi intézményes diakóniáknak egyik alapköve ez az intézmény. Ha a mai intézményt is megnézem, akkor azt mondom, hogy építőköve az intézményes diakóniáknak.

 

Az ünnepségen részt vett a polgármester is. Takáts László köszöntő beszédében úgy fogalmazott, a fogyatékkal élők azok, akik emlékeztetnek arra, hogy a mi gondjaink nem igazi problémák.

 

Takáts László, polgármester: - Szürke hétköznapokon biztosan fogcsikorgatva, néha türelmetlenül teljesítik a sors kihívásait. De lelkük mindig tiszta. Mindig szárnyal és megtölti a patinás intézmény falait, sőt lehet még néha a falakon túl is elviszik kirándulni a testből a szellemet. Azokat nevezem kihívással élőknek, akik ilyenkor az ünnepnapokon mindig mosolyt varázsolnak az arcunkra, örömkönnyet fakasztanak a szemünkből.

 

Az ünneplés és az emlékezés szorosan összetartozik - mondta az intézményvezető, Birinyi Márk. Hiszen, amikor ünneplünk, mindig emlékezünk is.

 

Birinyi Márk, intézményvezető, Molnár Mária Református Fogyatékos Ápoló-Gondozó Otthon: - Ez egy nagyon fontos, de egyben veszélyes is dolog lehet, veszélyes hogyha az emlékezés nosztalgiázássá silányul. A nosztalgiázás egyrészt azt jelenti, hogy a múltat akarjuk a mában újra megvalósítani, ott akarjuk folytatni, ahol egyszer talán abbahagytuk. Azt gondolom, hogy ez járhatatlan út, a ma nem azonos a tegnappal és ez a magatartás arról is megfeledkezik, hogy a tegnap sem volt színarany.

 

A múlt ismerete fontos, hiszen tanulságok nélkül nem lehet a jövőbe tekinteni. A múlt emlékeit tudatosítani kell - folytatta.

 

Birinyi Márk, intézményvezető, Molnár Mária Református Fogyatékos Ápoló-Gondozó Otthon: - Sokszor felteszik nekem a kérdést, hogy miben református az otthon? Abban, hogy volt valaki, akit annak idején megszólított az úr Isten és arra hívta, egy ceglédi református család tanító özvegye volt és arra hívta, hogy ajánlja fel az ő vagyonát, házát szeretetszolgálati célokra.

 

A 70 éves évforduló tiszteletére Dr. Szabó István, a Dunamelléki Református Egyházkerület püspöke hirdetett igét. Az ünnepségen a polgármester, Takáts László és az alpolgármester Hegedűs Ágota ajándékot adott át az intézményvezetőnek. Az intézmény lakói műsorral kedveskedtek a résztvevőknek.

 

Forrás: ctv.hu

Értékelés: 5/2
Még nincsenek hozzászólások
Új hozzászólás:

Kérjük jelentkezzen be, vagy regisztráljon a hozzászóláshoz!
KÖZÉRDEKŰ ADATOK

ITT SZÁMÍTHAT MA
SEBESSÉGMÉRÉSRE

Traffipax

Házhoz menő szelektív
HULLADÉKGYŰJTÉS
SZÁLLÍTÁSI NAPTÁR

SZÁLLÍTÁSI NAPTÁR

CEGLÉD AZ ÉN VÁROSOM

FOTÓPÁLYÁZAT

Kattints
ide
és
SZAVAZZ!

KÖRNYEZETSZÉPÍTÉS

CEGLÉD VÁROS
2017. ÉVI
KÖRNYEZETSZÉPÍTÉSI
ÉS
KÖRNYEZETVÉDELMI
PROGRAMJA

Képtárak

Képtárak

Panoráma képek

  • PANORÁMAKÉPEK

Turistatérkép

Túristatérkép

Térségi Adattár

www.kossuthtoborzo.hu

www.kossuthtoborzo.hu

www.laskafesztival.hu

www.laskafesztival.hu

Pest Megyei Békéltető testület

Pest Megyei Békéltető testület

Projektek

www.cegledkozvilagitas.hu
Bölcsőde bővítés 2014
www.varkonyikompetencia.cegled.hu
www.cegledcsatorna3.hu
www.csatorna.cegled.hu
A lap 0.029 másodperc alatt készült el. | Copyright 2017 Ceglédinfo, design by © Ceglédinfo | ÍRJON NEKÜNK! | IMPRESSZUM
A látogatók száma 2015.05.04-től: 5409892 | Ebben a hónapban: 142506 | Ma: 1326 | jelenleg: 4 | Statisztika