ENGLISH DEUTSCH
Ma 2017. szeptember 26. kedd, Jusztina napja van. - Holnap Adalbert napja lesz. Az időjárás most: 14 °Cgyengén felhősgyengén felhős

ESEMÉNYNAPTÁR

Ke Sz Cs Sz Va
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30  

Mai mozi műsor

15:45 Huszárik Zoltán terem
Gru 3.

Jegyfoglalás »

 
17:15 Huszárik Zoltán terem
Hetedik alabárdos

Jegyfoglalás »

 
17:30 Patkós Irma terem
Újra otthon

Jegyfoglalás »

 
19:45 Patkós Irma terem
Kingsman: Az aranykör

Jegyfoglalás »

 
20:00 Huszárik Zoltán terem
Ultra

Jegyfoglalás »

 
További előadások »

www.cegledkartya.hu

www.cegledkartya.hu

www.cegledfurdo.hu

www.cegleditermal.hu

www.varvag.hu

www.varvag.hu

www.cvf.hu

www.cvf.hu

www.ctv.hu

www.ctv.hu

cegledisportcentrum.hu

www.cegledisportcentrum.hu

www.okoviz.hu

www.okoviz.hu

Hír, program, komment

Médiacsoport alakult a ceglédi tankerületben

2017.09.12. 15:29 Rovat: Közélet
Médiacsoport alakult a ceglédi tankerületben

Karbantartásra, informatikai eszközök beszerzésére és hangszer vásárlásra is tudott költeni a ceglédi tankerület az elmúlt időszakban. Összesen mintegy fél milliárdos fejlesztés volt az iskolákban. A tankerület igazgatója sajtóbeszélgetésre hívta a média munkatársait ahol arról is beszélt: stabil, bizalmon és partnerségen alapuló kapcsolat van a tankerület és az iskolák között. Fodor Gábor örömmel számolt be arról is: médiacsoport alakult ceglédi és környékbeli diákokból.

További képek ITT »

Ez volt az első alkalom, hogy sajtóbeszélgetésre hívta a ceglédi tankerület igazgatója a média munkatársait. Fodor Gábor a tankerület szervezeti felépítéséről, gazdálkodásáról beszélt elsőként. Mintegy 40 székhelyintézményért, 139 iskolai épületért és több mint 12 ezer diákért oktatásáért felelős a ceglédi tankerület. 2016-ban mintegy fél milliárd jutott felújításra, fejlesztésre-mondta az igazgató.

 

Fodor Gábor, igazgató, Ceglédi Tankerületi Központ: - A jó gazdálkodásnak és a felelős gazdálkodásnak maradványpénzünk is lett abban az évben. Tehát mi 2016 decemberéig bezárólag 490 millió forintot tudtunk elkölteni karbantartásokra, beszerzésekre.

 

Informatikai beszerzésre 142, karbantartásra 283, hangszer vásárlásra 40, továbbképzésre pedig 20 millió forintot tudott költeni a ceglédi tankerület. Fodor Gábor beszélt a 2013-as és a 2017-es fenntartóváltásról is. Mint mondta: fontosak a személyes találkozások az iskola igazgatókkal, pedagógusokkal. A visszajelzések alapján mostanra stabilizálódott a rendszer, bizalmon, együttműködésen és partnerségen alapuló kapcsolat van a tankerület ész iskolák között. Ezt a sajtóbeszélgetésen részt vett intézményvezetők is megerősítették.

 

Gulyás Zoltán, igazgató, Kossuth Lajos Gimnázium: - Ami nagyon jó, amit szeretnék kiemelni, hogy az utóbbi másfél évben érezhető hogy egyfelé megyünk, tehát most már a rendszer stabilizálódott, és így sokkal könnyebb az együttműködés. 

 

A sajtóbeszélgetésen több hagyományteremtő kezdeményezésről is szó esett. Mintegy 10 millió forintot költenek a továbbképzések támogatására, igazgatói tréningeket tartanak, lesznek gálakoncertek és hangszeravató bemutatók. A szabadegyetem pedig zenei és tudományos programokat kínál neves előadókkal. És médiacsoport is alakult. ceglédi és környékbeli diákokból.

 

Fodor Gábor, igazgató, Ceglédi Tankerületi Központ: - Hat stábot képeztünk ki az elmúlt fél évben. Itt helyben volt egy negyven órás szerkesztési ismeretekről szóló képzés. Volt vágótanfolyam, szintén negyven órás, utána pedig voltak egy médiatáborban a gyerekek, egy hetet töltöttek.

 

A diákok a szakmai felkészítés után önállóan készítenek riportokat, tudósításokat egy-egy iskolai eseményről, illetve a tankerület rendezvényeiről. A médiacsoport tagjai közül többen már évek óta a Várkonyi iskola sulitévéjének alkotói.

 

Kis Olivér: - Én a riporterséget csinálom. Felkészülni erre. De én szöveget is szoktam írni, segítek ebben. Én azt is nagyon szeretem csinálni, szóval az újságírás is foglalkoztat.

 

Valamennyi diák nagyon lelkes. Olivérhez hasonlón Nyíri Virág is örömmel vág bele az új tanév média feladataiba.

 

Nyíri Virág: - Megismerkedhetnek több emberrel. Nagyon szeretek kérdezni tőlük, hogy miket csinálnak, szóval az egészet nagyon szeretem csinálni.

 

A sajtóbeszélgetés mostantól rendszeres lesz. Így első kézből és naprakészen kaphatnak információkat az újságírók a tankerület és az iskolák életéről.

 

Forrás: ctv.hu

Értékelés: 5/1
Még nincsenek hozzászólások
Új hozzászólás:

Kérjük jelentkezzen be, vagy regisztráljon a hozzászóláshoz!
KÖZÉRDEKŰ ADATOK

ITT SZÁMÍTHAT MA
SEBESSÉGMÉRÉSRE

Traffipax

Házhoz menő szelektív
HULLADÉKGYŰJTÉS
SZÁLLÍTÁSI NAPTÁR

SZÁLLÍTÁSI NAPTÁR

CEGLÉD AZ ÉN VÁROSOM

FOTÓPÁLYÁZAT

Kattints
ide
és
SZAVAZZ!

KÖRNYEZETSZÉPÍTÉS

CEGLÉD VÁROS
2017. ÉVI
KÖRNYEZETSZÉPÍTÉSI
ÉS
KÖRNYEZETVÉDELMI
PROGRAMJA

Képtárak

Képtárak

Panoráma képek

  • PANORÁMAKÉPEK

Turistatérkép

Túristatérkép

Térségi Adattár

www.kossuthtoborzo.hu

www.kossuthtoborzo.hu

www.laskafesztival.hu

www.laskafesztival.hu

Pest Megyei Békéltető testület

Pest Megyei Békéltető testület

Projektek

www.cegledkozvilagitas.hu
Bölcsőde bővítés 2014
www.varkonyikompetencia.cegled.hu
www.cegledcsatorna3.hu
www.csatorna.cegled.hu
A lap 0.068 másodperc alatt készült el. | Copyright 2017 Ceglédinfo, design by © Ceglédinfo | ÍRJON NEKÜNK! | IMPRESSZUM
A látogatók száma 2015.05.04-től: 5233997 | Ebben a hónapban: 177222 | Ma: 1349 | jelenleg: 7 | Statisztika