ENGLISH DEUTSCH
Ma 2018. február 20. kedd, Álmos napja van. - Holnap Eleonóra napja lesz. Az időjárás most: 0 °Chószállingózáshószállingózás

ESEMÉNYNAPTÁR

Ke Sz Cs Sz Va
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28        

Mai mozi műsor

19:45 Patkós Irma terem
Fekete Párduc

Jegyfoglalás »

 
19:45 Huszárik Zoltán terem
Holdfény

Jegyfoglalás »

 
További előadások »

www.cegledkartya.hu

www.cegledkartya.hu

www.cegledfurdo.hu

www.cegleditermal.hu

www.varvag.hu

www.varvag.hu

www.cvf.hu

www.cvf.hu

www.ctv.hu

www.ctv.hu

cegledisportcentrum.hu

www.cegledisportcentrum.hu

www.okoviz.hu

www.okoviz.hu

Szennyvízszállítás

www.comboscsatornatisztitas.hu

2700 Cegléd, Ölyv u. 4.

Tel: 06 53/707-050

Mobil: 06 30/6353-018

Email:

combos@t-online.hu

combosbt01@flah-net.hu

Web:

comboscsatornatisztitas.hu

Hír, program, komment

Teszedd akció - újra

2017.08.31. 19:46 Rovat: Közélet
Teszedd akció - újra

Cegléd idén is csatlakozik a "Teszedd" elnevezésű országos akcióhoz. A város parkjaiban, utcáiban és a külterületeken  a remények szerint újra több száz önkéntes szedi majd össze a mások által eldobált vagy nagy mennyiségben illegálisan elhelyezett hulladékot. A mozgalomban a korábbi években  ceglédi diákok és több civil szervezet is részt vett. Az akciónak nem csak az a célja, hogy megtisztítsák a várost, hanem hogy felhívják a figyelmet a környezetvédelemre.

Idén is megrendezik Magyarország legnagyobb önkéntes akcióját, a TeSzedd!2017 című hulladékgyűjtő kampányt, amely a környezetvédelem erősítését szolgálja. A programra, amely szeptemberben lesz, már elindult a jelentkezés, az érdeklődők a www.teszedd.hu oldalon regisztrálhatnak.  És természetesen részt vesz benne Cegléd városa is.

 

Hegedűs Ágota, alpolgármester: - Évek óta mindig részt veszünk az országos meghívásnak megfelelően. Mindig tavasszal volt eddig a Föld napja környékén a Teszedd akció, de most az idén őszre tették át. Szeptember 15-én, pénteken délután szeretnénk egy nagy összefogást a városban élőktől kérni és 23 ponton gyülekezünk majd. Ezt meghirdetjük majd újságban és tévében is. És szeretnénk kérni, hogy akinek ideje és kedve van, jöjjenek el ezekre a pontokra és gyűjtsük közösen a szemetet.

 

De aki úgy gondolja, hogy a saját környezetét szeretné szebbé tenni, azért is köszönet jár  - fogalmazott az alpolgármester.

 

Hegedűs Ágota, alpolgármester: - Minden évben egyre és egyre több ember csatlakozott ehhez a felhíváshoz. Főként diákokat mozgósítunk, ennek pedagógiai célja is van, hogy az a gyermek, aki egyszer  valaki után összeszedi a szemetet, talán legközelebb meggondolja és nem dobja el. De a munkahelyek dolgozói is kiveszik a részüket. Az idei évben a polgármesteri hivatal minden dolgozója péntek délután itt marad velünk és segíteni fog a szemét összeszedésében.

 

Nem feltétlenül a belvárosra szeretnének koncentrálni - mondta Hegedűs Ágota. De természetesen bárhol bárki gyűjti a szemetet, köszönettel veszik. A gyülekező pontos egyébként a következők: Gubody park, Kölcsey tér, Fűtőház utcai keresz, Béke tér - Imregi rendezvényház előtt, Bede, Akácos utca - Csengeri utca sarok,  Akácos utca - Csengeri utca sarok, Örkényi út - Gerje híd, Ugyer Iskola dűlő, Aldi Parkoló,  Malomtó szél - CVSE sarok (Tesco, Külső-Budai úti játszótér Cegléd Kis Erdő, Szőkehalom - Törteli úti kiserdő. Az akcióról tartott sajtótájékoztatón az illetékes államtitkár azt is elmondta: a középiskolások, a számukra kötelezően előírt 50 óra közösségi szolgálatot a TeSzedd mozgalomban való részvétellel is teljesíthetik.

 

Forrás: ctv.hu

Értékelés: 5/1
Még nincsenek hozzászólások
Új hozzászólás:

Kérjük jelentkezzen be, vagy regisztráljon a hozzászóláshoz!
KÖZÉRDEKŰ ADATOK CEGLÉD TELEPÜLÉSKÉPI ARCULATI KÉZIKÖNYV 2017 CEGLÉD MEGÚJUL E-Ügyintézés

ITT SZÁMÍTHAT MA
SEBESSÉGMÉRÉSRE

Traffipax

Házhoz menő szelektív
HULLADÉKGYŰJTÉS
SZÁLLÍTÁSI NAPTÁR

SZÁLLÍTÁSI NAPTÁR

CEGLÉD AZ ÉN VÁROSOM

FOTÓPÁLYÁZAT

Kattints
ide
és
SZAVAZZ!

KÖRNYEZETSZÉPÍTÉS

CEGLÉD VÁROS
2017. ÉVI
KÖRNYEZETSZÉPÍTÉSI
ÉS
KÖRNYEZETVÉDELMI
PROGRAMJA

Képtárak

Képtárak

Panoráma képek

  • PANORÁMAKÉPEK

Turistatérkép

Túristatérkép

Térségi Adattár

www.kossuthtoborzo.hu

www.kossuthtoborzo.hu

www.laskafesztival.hu

www.laskafesztival.hu

Pest Megyei Békéltető testület

Pest Megyei Békéltető testület

Projektek

www.cegledkozvilagitas.hu
Bölcsőde bővítés 2014
www.varkonyikompetencia.cegled.hu
www.cegledcsatorna3.hu
www.csatorna.cegled.hu
A lap 0.078 másodperc alatt készült el. | Copyright 2018 Ceglédinfo, design by © Ceglédinfo | ÍRJON NEKÜNK! | IMPRESSZUM
A látogatók száma 2015.05.04-től: 6286355 | Ebben a hónapban: 162532 | Ma: 8925 | jelenleg: 14 | Statisztika