ENGLISH DEUTSCH
Ma 2017. szeptember 26. kedd, Jusztina napja van. - Holnap Adalbert napja lesz. Az időjárás most: 14 °Cgyengén felhősgyengén felhős

ESEMÉNYNAPTÁR

Ke Sz Cs Sz Va
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30  

Mai mozi műsor

15:45 Huszárik Zoltán terem
Gru 3.

Jegyfoglalás »

 
17:15 Huszárik Zoltán terem
Hetedik alabárdos

Jegyfoglalás »

 
17:30 Patkós Irma terem
Újra otthon

Jegyfoglalás »

 
19:45 Patkós Irma terem
Kingsman: Az aranykör

Jegyfoglalás »

 
20:00 Huszárik Zoltán terem
Ultra

Jegyfoglalás »

 
További előadások »

www.cegledkartya.hu

www.cegledkartya.hu

www.cegledfurdo.hu

www.cegleditermal.hu

www.varvag.hu

www.varvag.hu

www.cvf.hu

www.cvf.hu

www.ctv.hu

www.ctv.hu

cegledisportcentrum.hu

www.cegledisportcentrum.hu

www.okoviz.hu

www.okoviz.hu

Hír, program, komment

Új pszichoaktív anyaggal kereskedő bűnszervezet tagjai ellen emeltek vádat

2017.08.24. 11:06 Rovat: Kékfény
Új pszichoaktív anyaggal kereskedő bűnszervezet tagjai ellen emeltek vádat

A Békés Megyei Rendőr-főkapitányság által vezetett sikeres nyomozás számolta fel azt a legalább másfél éven át új pszichoaktív anyaggal kereskedő országos hálózatot működtető bűnszervezetet, amelynek 13 tagja ellen emelt vádat a Békéscsabai Járási Ügyészség.

A bűnszervezetet irányító két abonyi férfi 2015 januárjától 2016 júniusáig Kínából rendelt közel 50 millió forintért jelentős mennyiségű új pszichoaktív anyagot tartalmazó porokat, kristályos anyagokat, növényi törmelékeket és tablettákat. A két vádlott a bűnszervezet további három tagja részére, Szombathelyre és Békéscsabára küldte el a Kínából megszerzett illegális anyagot. A békéscsabai férfi végleges használat céljából az új pszichoaktív anyagot tartalmazó növényi törmeléket acetonnal és orvosi zilizzel összekeverte, majd azt a bűnszervezetet irányító egyik vádlott postai úton az ország területén maga értékesítette, vagy Szombathelyre továbbította társai részére.

A bűnszervezet vezetőihez közvetlenül kapcsolódó vádlottak további személyeket vontak be az új pszichoaktív anyag értékesítésébe, így békéscsabai, szarvasi, sarkadi, szeghalmi és szombathelyi terheltek is részt vettek a hálózat működésében, és a végső fogyasztók részére jellemzően ők tették elérhetővé az illegális szereket.

A nyomozó hatóság a fokozott ügyészi felügyelet mellett folyó alapos és szerteágazó nyomozás eredményeként a kereskedő hálózat három szombathelyi elkövetőjéhez köthető 31 olyan személyt derített fel, akik huzamosabb időn keresztül új pszichoaktív anyagot vásároltak. A békéscsabai vádlottaktól nyolc személy vásárolt új pszichoaktív anyagot, míg Sarkadon legalább 13 fogyasztó részére értékesített a hálózat tagja ilyen szert. A két szarvasi vádlott, akik anya-lánya kapcsolatban állnak egymással, legkevesebb négy személynek adta el a hálózat békéscsabai tagja által részükre értékesített új pszichoaktív anyagot. A szervezet mezőberényi tagja közel fél éven keresztül helyi és mezőtúri szórakozóhelyeken, valamint Szeghalomban is terítette az illegális szert.

A bűnszervezet két vezetője 11 bankszámlát használt, amelyekre a vásárlók az új pszichoaktív anyagok vételárát befizették, a bűncselekmény elkövetésének ideje alatt több mint 121 millió forintot. Ezen túlmenően a további vádlottak is jelentős haszonra tettek szert az új pszichoaktív anyag értékesítéséből.

A Békéscsabai Járási Ügyészség a terhelteket kereskedéssel elkövetett új pszichoaktív anyaggal visszaélés bűntettével vádolja, amelyet hét vádlott bűnszervezetben, további három vádlott bűnszövetségben követett el. A legsúlyosabb büntetés, egy évtől tíz évig terjedő fegyházbüntetés, a bűnszervezet irányításában résztvevő vádlottakkal szemben szabható ki, azonban a többi vádlott cselekménye is két évtől nyolc évig, illetve egy évtől öt évig terjedő szabadságvesztéssel fenyegetett. A járási ügyészség egy vádlott kivételével végrehajtandó szabadságvesztés kiszabására és a bűncselekményből származó vagyonra nézve vagyonelkobzásra tett indítványt a Békéscsabai Járásbírósághoz. Az eljárás folytatását öt vádlott előzetes letartóztatásban várja.

 

A bűnszervezet egyik tagjának elfogásáról készült felvétel elérhetősége: itt.

 

Forrás: ugyeszseg.hu

Értékelés: 5/2
Még nincsenek hozzászólások
Új hozzászólás:

Kérjük jelentkezzen be, vagy regisztráljon a hozzászóláshoz!
KÖZÉRDEKŰ ADATOK

ITT SZÁMÍTHAT MA
SEBESSÉGMÉRÉSRE

Traffipax

Házhoz menő szelektív
HULLADÉKGYŰJTÉS
SZÁLLÍTÁSI NAPTÁR

SZÁLLÍTÁSI NAPTÁR

CEGLÉD AZ ÉN VÁROSOM

FOTÓPÁLYÁZAT

Kattints
ide
és
SZAVAZZ!

KÖRNYEZETSZÉPÍTÉS

CEGLÉD VÁROS
2017. ÉVI
KÖRNYEZETSZÉPÍTÉSI
ÉS
KÖRNYEZETVÉDELMI
PROGRAMJA

Képtárak

Képtárak

Panoráma képek

  • PANORÁMAKÉPEK

Turistatérkép

Túristatérkép

Térségi Adattár

www.kossuthtoborzo.hu

www.kossuthtoborzo.hu

www.laskafesztival.hu

www.laskafesztival.hu

Pest Megyei Békéltető testület

Pest Megyei Békéltető testület

Projektek

www.cegledkozvilagitas.hu
Bölcsőde bővítés 2014
www.varkonyikompetencia.cegled.hu
www.cegledcsatorna3.hu
www.csatorna.cegled.hu
A lap 0.089 másodperc alatt készült el. | Copyright 2017 Ceglédinfo, design by © Ceglédinfo | ÍRJON NEKÜNK! | IMPRESSZUM
A látogatók száma 2015.05.04-től: 5234078 | Ebben a hónapban: 177303 | Ma: 1430 | jelenleg: 15 | Statisztika