ENGLISH DEUTSCH
Ma 2017. szeptember 21. csütörtök, Máté napja van. - Holnap Móric napja lesz. Az időjárás most: 12 °Cszitálás, gyenge esőszitálás, gyenge eső

ESEMÉNYNAPTÁR

Ke Sz Cs Sz Va
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30  

Mai mozi műsor

15:45 Huszárik Zoltán terem
Gru 3.

Jegyfoglalás »

 
17:15 Huszárik Zoltán terem
Hetedik alabárdos

Jegyfoglalás »

 
17:30 Patkós Irma terem
Újra otthon

Jegyfoglalás »

 
19:45 Patkós Irma terem
Kingsman: Az aranykör

Jegyfoglalás »

 
20:00 Huszárik Zoltán terem
Ultra

Jegyfoglalás »

 
További előadások »

www.cegledkartya.hu

www.cegledkartya.hu

www.cegledfurdo.hu

www.cegleditermal.hu

www.varvag.hu

www.varvag.hu

www.cvf.hu

www.cvf.hu

www.ctv.hu

www.ctv.hu

cegledisportcentrum.hu

www.cegledisportcentrum.hu

www.okoviz.hu

www.okoviz.hu

Hír, program, komment

Élményekkel teli bringatábor

2017.08.23. 16:14 Rovat: Közélet
Élményekkel teli bringatábor

Közös tekerés, játék és a környék élővilágának felfedezése-ez a célja a bringatábornak, amelyet először hirdetett meg a Művelődési Központ. Az egy hetes elfoglaltság során a gyerekek ellátogattak a kalandparkba, részt vehettek egy különleges régészeti foglalkozáson, ma pedig a Gerje mentén csodálták meg a természetet.

Felkerült a sisak és a láthatósági mellény is, útra készen várták a gyerekek az újabb, élményekkel teli napot. A bringatábor 14 fős csapata ma a Gerje felé vette az irányt. A közös tekerés során több helyen is megálltak, hogy megcsodálják a környék élővilágát. A gyerekeknek botanikus szakember mondta el, milyen csodákat is láthatnak közvetlen környezetükben.

 

Pál Attila: - Próbáltam egy kicsit felnyitni a tekintetben a szemüket, hogy mennyi érdekes van. És nem csak a növények, állatok, hanem a használatuk is. Azért említettem olyan növényeket, amit régen kávéfőzésre vagy festésre használtunk, mert ezek mutatják azt, hogy mennyire benne élünk még a természetben.

 

A bringatábort először hirdette meg a Művelődési Központ. A cél, hogy szórakoztató és egyben hasznos, informatív hetet töltsenek együtt a gyerekek.

 

Megyeri Katalin, szervező: - Én régebben is arra törekedtem, hogy ha gyerekekkel voltam együtt vigyem el őket az ismeretterjesztés felé. Vigyem el őket a saját városukba, falujukba olyan helyekre, ahova sajnos nem jutnak el a gyerekek.

 

A kicsiket még csak-csak, de a nagyobbakat egyre nehezebb kimozdítani a számítógép és az okostelefonok világából. Azért akadnak jó példák, hiszen egyre több család tartja fontosnak, hogy két keréken fedezzék fel a környéket.

 

Oldal Nóra: - Mennyire gyakori az, hogy a családdal is nyeregbe pattantok és bejárjátok a környéket? - Kéthetente szoktunk a Budai út környékére meg kijövünk ide a Gerje parthoz.

 

A bringatábor öt napja alatt a gyerekeknek számos élményben volt és lesz részük. Hétfőn egy különleges, interaktív régészeti foglalkozáson vehettek részt, tegnap pedig kikerekeztek a kalandparkba.

 

Ivanyik-Zakar Jutas: A tegnapi, a kalandpark az nekem nagyon bejött, mert a felnőtt haladó, 12 méter magasból szép volt az egész tájat benézni.

 

Kerékpárral egészen más felfedezni a világot, mint autóval vagy más közlekedési eszközzel. Nem csak kiváló testmozgás de nagyon praktikus is tekerve járni a vidéket.

 

Megyeri Katalin, szervező: - A szabadság. Akkor állunk meg, amikor akarunk. Eljuthatunk olyan helyekre, ahova busz nem visz el, időhöz nem vagyunk kötve és a tekerés maga.

 

A mai napról a gyerekek fotósorozatot is készítettek, amelyet a Művelődési Központ facebook oldalára is feltöltenek. Holnap városismereti vetélkedő és bringás akadályverseny várja a gyerekeket, pénteken pedig Ceglédbercelre tekernek, ahol kipróbálhatják az íjászatot.

 

Forrás: ctv.hu

Értékelés: 5/1
Még nincsenek hozzászólások
Új hozzászólás:

Kérjük jelentkezzen be, vagy regisztráljon a hozzászóláshoz!
KÖZÉRDEKŰ ADATOK

ITT SZÁMÍTHAT MA
SEBESSÉGMÉRÉSRE

Traffipax

Házhoz menő szelektív
HULLADÉKGYŰJTÉS
SZÁLLÍTÁSI NAPTÁR

SZÁLLÍTÁSI NAPTÁR

CEGLÉD AZ ÉN VÁROSOM

FOTÓPÁLYÁZAT

Kattints
ide
és
SZAVAZZ!

KÖRNYEZETSZÉPÍTÉS

CEGLÉD VÁROS
2017. ÉVI
KÖRNYEZETSZÉPÍTÉSI
ÉS
KÖRNYEZETVÉDELMI
PROGRAMJA

Képtárak

Képtárak

Panoráma képek

  • PANORÁMAKÉPEK

Turistatérkép

Túristatérkép

Térségi Adattár

www.kossuthtoborzo.hu

www.kossuthtoborzo.hu

www.laskafesztival.hu

www.laskafesztival.hu

Pest Megyei Békéltető testület

Pest Megyei Békéltető testület

Projektek

www.cegledkozvilagitas.hu
Bölcsőde bővítés 2014
www.varkonyikompetencia.cegled.hu
www.cegledcsatorna3.hu
www.csatorna.cegled.hu
A lap 0.064 másodperc alatt készült el. | Copyright 2017 Ceglédinfo, design by © Ceglédinfo | ÍRJON NEKÜNK! | IMPRESSZUM
A látogatók száma 2015.05.04-től: 5202104 | Ebben a hónapban: 145329 | Ma: 5123 | jelenleg: 12 | Statisztika