ENGLISH DEUTSCH
Ma 2017. szeptember 26. kedd, Jusztina napja van. - Holnap Adalbert napja lesz. Az időjárás most: 14 °Cgyengén felhősgyengén felhős

ESEMÉNYNAPTÁR

Ke Sz Cs Sz Va
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30  

Mai mozi műsor

15:45 Huszárik Zoltán terem
Gru 3.

Jegyfoglalás »

 
17:15 Huszárik Zoltán terem
Hetedik alabárdos

Jegyfoglalás »

 
17:30 Patkós Irma terem
Újra otthon

Jegyfoglalás »

 
19:45 Patkós Irma terem
Kingsman: Az aranykör

Jegyfoglalás »

 
20:00 Huszárik Zoltán terem
Ultra

Jegyfoglalás »

 
További előadások »

www.cegledkartya.hu

www.cegledkartya.hu

www.cegledfurdo.hu

www.cegleditermal.hu

www.varvag.hu

www.varvag.hu

www.cvf.hu

www.cvf.hu

www.ctv.hu

www.ctv.hu

cegledisportcentrum.hu

www.cegledisportcentrum.hu

www.okoviz.hu

www.okoviz.hu

Hír, program, komment

Ahány csapat, annyi csülök étel

2017.08.22. 15:12 Rovat: Közélet
Ahány csapat, annyi csülök étel

Hagyományt szeretne teremteni a csülökfőző versenyből Ceglédbercel. A település első alkalommal hirdette meg az augusztus 20-i ünnep kapcsán. A megmérettetés nagyon népszerű volt, 38 csapat nevezett. A zsűri hagyományos és egészen különleges ízvilággal is készült ételeket kóstolt. A nyertes vándorkupát kapott, de egyik csapat sem távozott üres kézzel, egy-egy méter szalámit is hazavihettek a versenyről.

Lelkesen kezdtek neki a csapatok a főzésnek már kora reggel. Hiszen a csülök a magyar konyha egyik legidőigényesebb étele. Ceglédbercel önkormányzata első alkalommal hirdette meg a versenyt az augusztus 20-i ünnepség kapcsán. 38 csapat nevezett, érkeztek helyiek, környékbeliek, sőt még határon túliak is. Mindenkinek meg volt a saját, jól bevált receptje. A már rutinos főzők szerint nem csak tudás, érzelem is kell a tökéletes ételhez.

 

Petró Mátyás: - Itt nem a fűszer a lényeg, hanem a szív. Ha az megvan, akkor minden jó, ezt mondta a fő séf. Összehozza a csapatot, amikor elmentünk Pestlőrincre, ott is indultunk a fesztiválon, eltelik a nap, szórakozunk és elvagyunk.

 

38 féle étel, 38 féle ízvilág. Voltak akik sütötték, míg mások főzték a csülköt. Csülkös bab, pacalos és káposztás csülök-csak néhány étel, amit készítettek az indulók. És az sem volt mindegy, miben készül az étel. Az egyik csapat például agyagedényt használt. Érezhetően más az étel ebben, mint például egy bográcsban.

 

Oravecz János: - Óriási különbség van, mert itt az ízek bent maradnak magába az edénybe. Ugyanis előtte, mikor beáztatják, a víz befelé nyomja és homogén íz lesz, mégis minden érződik, most a csülök íz, de minden íz, minden zöldség íze külön.

 

A zsűri minden ételben talált valami egyedit, különlegességet. A dicséret mellé azért néhány jótanácsot is adtak a profi szakácsok,például a fűszerezést illetően.

 

Vér János, zsűritag: - A magyar pirospaprikánál nincs jobb. Csak sajnos megint a tapasztalatom, hogy a pirospaprikával nem tudnak bánni. Ráteszik rögtön a hagymára, és tudni kell, hogy a pirospaprikának egy olyan tulajdonsága van, hogy 50 perc után elkezd keseredni. Keserűk az ételek.

 

A csülökfőzőversenyt az egyik húsipari vállalat is támogatta. Így a verseny végén értékes ajándékokat kaptak a résztvevők. A nyertes a vándorkupát is hazavihette, és egy-egy méter szalámit is kiosztottak a szervezők a csapatoknak.

 

Török József, polgármester, Ceglédbercel: - Azt az egy méteres szalámit, amíg megeszik addig emlékezzenek arra, hogy Ceglédbercelen eltöltöttek egy kellemes napot. Emléklappal, tehát megadva a módját, hogy mindenki tudja, hogy itt volt Ceglédbercelen, jól érezte magát, főzhetett, süthetett, és barátságokat köthetett.

 

Ceglédbercel hagyományt szeretne teremteni a csülökfőző versenyből - mondta a polgármester.

 

Forrás: ctv.hu

Értékelés: 5/1
Még nincsenek hozzászólások
Új hozzászólás:

Kérjük jelentkezzen be, vagy regisztráljon a hozzászóláshoz!
KÖZÉRDEKŰ ADATOK

ITT SZÁMÍTHAT MA
SEBESSÉGMÉRÉSRE

Traffipax

Házhoz menő szelektív
HULLADÉKGYŰJTÉS
SZÁLLÍTÁSI NAPTÁR

SZÁLLÍTÁSI NAPTÁR

CEGLÉD AZ ÉN VÁROSOM

FOTÓPÁLYÁZAT

Kattints
ide
és
SZAVAZZ!

KÖRNYEZETSZÉPÍTÉS

CEGLÉD VÁROS
2017. ÉVI
KÖRNYEZETSZÉPÍTÉSI
ÉS
KÖRNYEZETVÉDELMI
PROGRAMJA

Képtárak

Képtárak

Panoráma képek

  • PANORÁMAKÉPEK

Turistatérkép

Túristatérkép

Térségi Adattár

www.kossuthtoborzo.hu

www.kossuthtoborzo.hu

www.laskafesztival.hu

www.laskafesztival.hu

Pest Megyei Békéltető testület

Pest Megyei Békéltető testület

Projektek

www.cegledkozvilagitas.hu
Bölcsőde bővítés 2014
www.varkonyikompetencia.cegled.hu
www.cegledcsatorna3.hu
www.csatorna.cegled.hu
A lap 0.047 másodperc alatt készült el. | Copyright 2017 Ceglédinfo, design by © Ceglédinfo | ÍRJON NEKÜNK! | IMPRESSZUM
A látogatók száma 2015.05.04-től: 5233990 | Ebben a hónapban: 177215 | Ma: 1342 | jelenleg: 3 | Statisztika