ENGLISH DEUTSCH
Ma 2024. április 20. szombat, Konrád, Tivadar napja van. - Holnap Konrád napja lesz.

ESEMÉNYNAPTÁR

Ke Sz Cs Sz Va
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

Mai mozi műsor

Ma már nincsenek előadások...
További előadások »

www.cegledkartya.hu

www.cegledkartya.hu

www.cegledfurdo.hu

www.cegleditermal.hu

www.varvag.hu

www.varvag.hu

www.cvf.hu

www.cvf.hu

www.ctv.hu

www.ctv.hu

cegledisportcentrum.hu

www.cegledisportcentrum.hu

www.okoviz.hu

www.okoviz.hu

www.cegledikultura.hu

cegledikultura.hu

Szennyvízszállítás

www.comboscsatornatisztitas.hu

2700 Cegléd, Ölyv u. 4.

Tel: 06 53/707-050

Mobil: 06 30/6353-018

Email:

combos@t-online.hu

combosbt01@flah-net.hu

Web:

comboscsatornatisztitas.hu

Közösségi Sportváros Vagyunk

Hír, program, komment

Az Ungvári fivérekért szoríthatunk

2017.08.08. 09:59 Rovat: Sport
Az Ungvári fivérekért szoríthatunk

A Broadway Jegyirodában és az interneten már megvásárolhatóak a belépők az augusztus 28-án kezdődő budapesti judo világbajnokságra, amelyre a Papp László Budapest Sportarénában kerül sor. A nagy nemzetközi érdeklődésre való tekintettel érdemes már most megvenni a jegyeket, hogy a helyszínen együtt szurkolhassunk a magyar sikerekért!

A sportág szerelmesei alighanem mind a hét versenynapon jelen akarnak lenni a sportág csúcseseményén. De mit tegyen az, aki még nem járt ilyen nagy judoversenyen? Melyik napra érdemes jegyet váltania?

A világbajnokságon az első hat napon, hétfőtől szombatig (augusztus 28-szeptember 2.) az egyéni küzdelmekre kerül sor, minden nap két vagy három kategóriában avatnak világbajnokot. Ezeken a napokon a küzdelmek délelőtt 11 órakor kezdődnek el, az érmes mérkőzéseket és a döntőket pedig a 16 órakor kezdődő blokkban rendezik meg. Amellett, hogy az Arénában a világ legjobb judósait láthatjuk tatamira lépni, minden nap lesz magyar érdekeltség is!

 

  • Nem egy napon lesz minden döntő

  • Az egyéni küzdelmekben minden judósunk csak egyetlen napon versenyezhet

  • Egy súlycsoport küzdelmei egy nap alatt véget érnek

  • Csak az mérkőzhet a délutáni programban (nyerhet érmet), aki vereség nélkül bejut a legjobb nyolc közé

 

Augusztus 28-án hétfőn a férfi 60 kilogrammos és a női 48 kilogrammos súlykategória legjobbjai csatáznak majd, nyilván nagy érdeklődés övezi olimpiai bronzérmesünk, a tízszeres Eb-érmes Csernoviczki Éva szereplését, neki nagyon megy Budapesten, 2013-ban Európa-bajnokságot, 2014-ben pedig Grand Prix-t nyert a Sportarénában! Ezen a napon érdemes a megnyitó ünnepség programjával is számolni: a döntők előtt, a tervek szerint 15:30-tól kerül sor a látványos showműsorra.

 

Augusztus 29-én kedden a férfi 66 és a női 52 kilogramm következik, utóbbi kategóriában lép majd tatamira a magyar judosport egyik nagy reménysége, a junior Európa-bajnok Pupp Réka, aki új súlycsoportjában már Grand Slam-döntőt is vívhatott márciusban!

Augusztus 30-án szerdán a férfi 73 és a női 57 kilogrammos súlycsoportok következnek. Ezen a napon szerepelhet a magyar judo rangidőse, az olimpiai ezüstérmes, háromszoros Európa-bajnok Ungvári Miklós, aki harminchat évesen is a világ legjobbjai közé tartozik - két éve aranyérmes lett a Sportarénában megrendezett Grand Prix-viadalon.

 

Augusztus 31-én csütörtökön a férfi 81 és a női 63 kilogramm szerepel a programban. Számunkra különösen izgalmas lesz a 81 kilósok versengése, hiszen várhatóan két judósunk is tatamira lép majd: a nagy hazai versenyfutás pillanatnyi állása szerint az Eb-bronzérmes Ungvári Attila és a kétszeres olimpikon Csoknyai László lehet erre esélyes, de a csapathirdetésig még változhat a helyzet. Ugyanezen a napon várjuk Karakas Hedvig tündöklését: a világbajnoki bronzérmes sportoló a riói olimpiát követően két komolyabb műtéten is átesett, óriási erőket mozgósít azért, hogy megfelelően fel tudjon készülni a hazai rendezésű világbajnokságra.

Szeptember 1-jén pénteken "sűrűsödik a helyzet", három súlycsoport is a programba kerül: a férfi 90 kilogramm mellett a női 70 és 78 kilogramm küzdelmeire is ezen a napon kerül sor. Tatamira lép a magyar judo új generációjának két meghatározó alakja, a világbajnoki ezüstérmes Tóth Krisztián és a korosztályos olimpiai, világ- és Európa-bajnok Gercsák Szabina, illetve a már rutinos harcosnak számító, kétszeres Európa-bajnok Joó Abigél is!

 

Szeptember 2-án szombaton szinte biztos lesz a telt ház a Papp László Budapest Sportarénában, hiszen a hírek szerint élőben láthatjuk majd, ahogyan a sportág világklasszisa, a franciák óriása, Teddy Riner a kilencedik(!) világbajnoki aranyérmének megszerzésére tör! Nekünk is lesz kiért szurkolnunk, a vb-ezüstérmes Bor Barna az újabb világbajnoki érem megszerzéséért lép majd tatamira, de szőnyegen lesz a riói olimpikon Cirjenics Miklós is.

A fentiekben csak a legjobbjainkat emeltük ki, de mindkét nem küzdelmeiben kilenc-kilenc judósunk szerepelhet majd, s valamennyiük számára a pályafutásuk egyik legfontosabb eseménye lesz a budapesti. ITT A TELJES NÉVSOR!

Szeptember 3-án vasárnap a csapatversenyekre kerül sor, a férfiaknál és a nőknél is öt-öt fős csapatok harcolnak majd az aranyéremért. Ez a versenyszám különösen fontossá vált, hiszen a Nemzetközi Judo Szövetség (IJF) törekvése, hogy a 2020-as tokiói olimpián már ebben a számban is érmeket osszanak, másrészt mindkét nem küzdelmeiben szoríthatunk majd a magyar csapat sikeréért. A jó szereplésre most sem leszünk esélytelenek, a mieink erejét megsokszorozza a hazai szurkolók segítsége, ezt bizonyítja, hogy az elmúlt években megrendezett hazai csapat Európa-bajnokságokon egy-egy arany- és ezüstérmet is nyertek a magyarok! Férficsapatunk ráadásul a varsói Európa-bajnokságon bizonyította: az egység és az elszántság milyen magasságokba repíthet!


Íme, a paletta, amelyre rápillantva azt mondhatjuk: nem könnyű választani…

A jegyárakról, vásárlási lehetőségekről bővebben olvashat: KLIKK IDE!

 

Forrás: judoinfo.hu

Értékelés: 2.33/6
Még nincsenek hozzászólások




Új hozzászólás:

Kérjük jelentkezzen be, vagy regisztráljon a hozzászóláshoz!
KÖZÉRDEKŰ ADATOK E-Ügyintézés

Képtárak

Képtárak
CEGLÉD TELEPÜLÉSKÉPI ARCULATI KÉZIKÖNYV 2017 CEGLÉD MEGÚJUL

Házhoz menő szelektív
HULLADÉKGYŰJTÉS
SZÁLLÍTÁSI NAPTÁR

SZÁLLÍTÁSI NAPTÁR

KÖRNYEZETSZÉPÍTÉS

CEGLÉD VÁROS
2021. ÉVI
KÖRNYEZETSZÉPÍTÉSI
ÉS
KÖRNYEZETVÉDELMI
PROGRAMJA

Panoráma képek

  • PANORÁMAKÉPEK

Turistatérkép

Túristatérkép

Térségi Adattár

www.kossuthtoborzo.hu

www.kossuthtoborzo.hu

www.laskafesztival.hu

www.laskafesztival.hu

Pest Megyei Békéltető testület

Pest Megyei Békéltető testület

Projektek

www.cegledkozvilagitas.hu
Bölcsőde bővítés 2014
www.varkonyikompetencia.cegled.hu
www.csatorna.cegled.hu
A lap 0.312 másodperc alatt készült el. | Copyright 2024 Ceglédinfo, design by © Ceglédinfo | ÍRJON NEKÜNK! | IMPRESSZUM | Akadálymentesítési nyilatkozat
A látogatók száma 2015.05.04-től: 28946775 | Ebben a hónapban: 289974 | Ma: 12124 | jelenleg: 10 | Statisztika