ENGLISH DEUTSCH
Ma 2017. december 11. hétfő, Árpád napja van. - Holnap Gabriella napja lesz. Az időjárás most: 11 °Cközepesen felhősközepesen felhős

ESEMÉNYNAPTÁR

Ke Sz Cs Sz Va
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Mai mozi műsor

Ma már nincsenek előadások...
További előadások »

www.cegledkartya.hu

www.cegledkartya.hu

www.cegledfurdo.hu

www.cegleditermal.hu

www.varvag.hu

www.varvag.hu

www.cvf.hu

www.cvf.hu

www.ctv.hu

www.ctv.hu

cegledisportcentrum.hu

www.cegledisportcentrum.hu

www.okoviz.hu

www.okoviz.hu

Hír, program, komment

III. Juhászfesztivál Törtelen

2017.07.10. 09:19 Rovat: Közélet
III. Juhászfesztivál Törtelen

Sok ezer embert csalogató és lassan országos hírnévre is szert tevő nagyméretű, sokszínű falunapba oltott búcsúval egybekötött szakmai nappá vált a Godó Tibor polgármester által megálmodott Törteli Juhászfesztivál, amelyet idén harmadízben rendeztek meg július 8-án. A programot annak fővédnöke Kis Miklós Zsolt agrár-vidékfejlesztésért felelős államtitkár nyitotta meg. 

Aki elismeréssel beszélt az állattenyésztéssel foglalkozó emberekről mondván, hogy "ez hazánkban igazi nehéz ipar, mert ott a munka évi 365 napból áll". A politikus kiemelte, hogy olyan új vidékfejlesztési programot hoztak létre, ami komolyan segíti a mezőgazdaságot. Az államtitkár szólt az állattenyésztés megkedveltetésének fontosságáról a fiatal nemzedék körében, továbbá célnak határozta meg a haza juhhús fogyasztás növelésének propagandáját.

III. Juhászfesztivál Törtelen

 

Földi László a választókerület országgyűlési képviselője elismeréssel szólt az országos hírű törteli törzstenyészetet fenntartó, juhászgazdáról, "Az év juhtenyésztője" cím kétszeres birtokosáról Sebők Mihályról, aki májusban megkapta meg Fazekas Sándor földművelési minisztertől a "Magyar Állattenyésztésért"díjat. A délelőtti szakmai napot a tenyész mintatelepen kezdték, amelyet sokan látogatnak rendszeresen hazánkból és külföldről egyaránt. A tanácskozásra meghívták hazánk legjelesebb juhászait. Míg a sporttelepen a sergőtől, a kis vidámparktól a cukorkaárusig, s a vásári ajándékot kínáló kereskedőkig sokan vertek sátrat. Megjelentek a kézművesek is szebbnél - szebb termékeikkel és tartottak foglalkozásokat is. Két színpadon pörögtek a műsorok, amelyekben valamennyi korosztály találhatott kedvére valót. A kíváncsiak láthattak kézi- és gépi birkanyírást, juhgomolya készítést, valamint birkasütést. A reggeltől éjfél utánig tartó hacacárén volt egyebek között bábszínház, többféle néptánc, rendőrségi és civil kutyabemutató. Fellépett Tihanyi-Tóth Csaba és Bognár Rita vándorszínpada, Dér Heni énekes, Farkasházi Réka színésznő a Tintanyúl együttessel, este tűzzsonglőrök tartottak táncbemutatót, és hagyományos megrendezték a Juhászbált. A III. Juhászfesztivál Birkafőző versenyén a két tucat induló közül a ceglédi önkormányzati versenyzőket Holló István főszakács vezette.

 

III. Juhászfesztivál Törtelen

A "Ceglédi hivataloskák" csapatát Takáts László polgármester, Hegedűs Ágota alpolgármester, Détári - Lukács Ágnes a Ceglédi Kossuth Művelődési Központ Kft. ügyvezető igazgatója, valamint Szendrei László és Dékány Tamás mezőőrök erősítették. Akiknek rakott káposztás birkája elnyerte a Bográcsos ételfőző verseny II. helyezését s a Birkafőző verseny különdíját, amit a csapat és főzőhelye magas színvonalú megjelenéséért ítélt oda a zsűri. A Ceglédi Tárház csapata pedig a Bográcsos kategória különdíját kapta, bográcsban rántott bárányért. A Birkapörkölt kategória legjobbjának a "Törteli nyugdíjasok" csapat bizonyult, az Egyéb kategória győztese pedig "Béla és csapata" lett.


Kőhalmi

Értékelés: 5/2
Még nincsenek hozzászólások
Új hozzászólás:

Kérjük jelentkezzen be, vagy regisztráljon a hozzászóláshoz!
KÖZÉRDEKŰ ADATOK

ITT SZÁMÍTHAT MA
SEBESSÉGMÉRÉSRE

Traffipax

Házhoz menő szelektív
HULLADÉKGYŰJTÉS
SZÁLLÍTÁSI NAPTÁR

SZÁLLÍTÁSI NAPTÁR

CEGLÉD AZ ÉN VÁROSOM

FOTÓPÁLYÁZAT

Kattints
ide
és
SZAVAZZ!

KÖRNYEZETSZÉPÍTÉS

CEGLÉD VÁROS
2017. ÉVI
KÖRNYEZETSZÉPÍTÉSI
ÉS
KÖRNYEZETVÉDELMI
PROGRAMJA

Képtárak

Képtárak

Panoráma képek

  • PANORÁMAKÉPEK

Turistatérkép

Túristatérkép

Térségi Adattár

www.kossuthtoborzo.hu

www.kossuthtoborzo.hu

www.laskafesztival.hu

www.laskafesztival.hu

Pest Megyei Békéltető testület

Pest Megyei Békéltető testület

Projektek

www.cegledkozvilagitas.hu
Bölcsőde bővítés 2014
www.varkonyikompetencia.cegled.hu
www.cegledcsatorna3.hu
www.csatorna.cegled.hu
A lap 0.044 másodperc alatt készült el. | Copyright 2017 Ceglédinfo, design by © Ceglédinfo | ÍRJON NEKÜNK! | IMPRESSZUM
A látogatók száma 2015.05.04-től: 5777200 | Ebben a hónapban: 77765 | Ma: 5864 | jelenleg: 10 | Statisztika