ENGLISH DEUTSCH
Ma 2017. december 11. hétfő, Árpád napja van. - Holnap Gabriella napja lesz. Az időjárás most: 11 °Cközepesen felhősközepesen felhős

ESEMÉNYNAPTÁR

Ke Sz Cs Sz Va
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Mai mozi műsor

Ma már nincsenek előadások...
További előadások »

www.cegledkartya.hu

www.cegledkartya.hu

www.cegledfurdo.hu

www.cegleditermal.hu

www.varvag.hu

www.varvag.hu

www.cvf.hu

www.cvf.hu

www.ctv.hu

www.ctv.hu

cegledisportcentrum.hu

www.cegledisportcentrum.hu

www.okoviz.hu

www.okoviz.hu

Hír, program, komment

Cselgáncs: a ceglédi Özbas Szofi ifjúsági Eb-t nyert!

2017.06.30. 21:16 Rovat: Sport
Cselgáncs: a ceglédi Özbas Szofi ifjúsági Eb-t nyert!

Magyar szempontból nagyszerűen kezdődött az ifjúsági cselgáncs Európa-bajnokság Kaunasban. A nyitónapon Özbas Szofi aranyérmet nyert, Feczkó Csanád pedig, megismételve tavalyi szereplését, a második helyen végzett.

A Kaunasban zajló ifjúsági cselgáncs Európa-bajnokság első napján tíz magyar versenyző lépett tatamira, közülük hárman sikerrel vették az első etapot, és az elődöntőbe jutottak. Közülük az 50 kg-os Feczkó Csanád és az 52 kg-ban szereplő Özbas Szofi remeklésében joggal reménykedhettünk, hiszen tavaly mindketten ezüstéremmel zárták a kontinensviadalt. A 60 kg-osok mezőnyében küzdő Szeredás Botond elődöntője azt követően már nem volt váratlan, hogy az Eb előtt beszélgettünk a keretedzőkkel. A fiúkat vezető Bíró Norbert ugyanis elmondta, Botond esetében az idén érett be az elvégzett rengeteg munka.

 

A dobogóra végül mégsem állhatott fel a Nippon Sport JC versenyzője, az elődöntőben az azeri Vuszal Ibrahimov ippont érően dobta el, a bronzéremért vívott harcban pedig a vigaszágról érkező másik azeri tréfálta meg a magyar fiatalt. Botond fél perc elteltével vazari értékű dobással előnybe került, de Davud Abaszli szinte azonnal válaszolt. A gyors egyenlítésnél is nagyobb bajt jelentett, hogy a vazari értékű dobást követően kibontakozó földharcban Botond fölött maradt, és addig ügyeskedett, amíg fojtással feladásra kényszerítette ellenfelét. Szeredás Botond így az ötödik helyen zárta az Európa-bajnokságot.


Feczkó Csanád az elődöntőben ugyanolyan magabiztosan küzdött, mint az azt megelőző két mérkőzésén. Aztán némi földharcot követően leborította magáról az örmény Jurij Izraelijant, és felállt, hogy folytassa a küzdelmet. Csakhogy a vezetőbíró jelezte, videózás következik. Hosszú percek után megszületett az ítélet: az örmény a hátára érkezett, ipponnal győzött a Miskolci VSC versenyzője. Izraelijan sportemberhez méltatlan módon fogadta a vereséget, hosszú ideig nem hagyta el a küzdőteret, sőt meghajolni sem volt hajlandó. Végül úgy kellett leterelni a tatamiról.


A döntőben a verseny elsőszámú kiemeltje, az orosz Georgij Tretyakov volt Csanád ellenfele. A mérkőzés egyenlő erők küzdelmét hozta, négy perc alatt egyikük sem tudott pontot érő akciót végrehajtani. Jöhetett tehát a hosszabbítás, amelyben az orosz volt előnyben, hiszen a magyar fiút kétszer intették, a harmadik pedig már leléptetést ért volna. Így fáradhatatlanul mennie kellett előre, hogy aktívnak tűnjön. A ráadásban egyre-másra peregtek a percek, érvényes akciót azonban továbbra sem láthattunk. Aztán az egyre jobban fáradó magyar fiút 5 perc 33 másodperc elteltével Tretyakov lefojtotta, így ért véget az összesen kilenc és fél percnél is tovább tartó csata. Feczkó Csanád a tavalyi ezüstérme után újra a dobogó második fokára állhatott, aminek nem örült túlzottan. Néhány nap elteltével azonban talán már ő is értékeli a tényt, miszerint két éve a kontinens elitjébe tartozik korosztályában.


A ceglédi Özbas Szofi Feczkó Csanádhoz hasonlóan sikerrel vette az elődöntőt, ráadásul a harmadik mérkőzését nyerte ipponnal. Az osztrák Lisa Grabner és az olasz Federica Silveri után az orosz Natalja Jelkina sem bírta végig a négy percet a magyar versenyző ellen. A fináléban az izraeli Gefen Primo következett, aki ugyan lábon hordta ki a mérkőzést, de Szofi esélyt sem adott neki. A magyar cselgáncsozó vazari értékű dobásával előnybe került, amelyet aztán magabiztosan őrzött, ráadásul ellenfelének vigyáznia kellett a veszélyes kontrákra is. Primo bármit próbált, hatástalan maradt, így a gongszó pillanatában Özbas Szofi Európa-bajnok volt! A tavalyi második helyezés után csak egyetlen helyet lehetett javítani, ő pedig megcsinálta.


A magyar csapatból még két lány végzett pontszerző helyen, méghozzá az egyaránt 44 kg-ban szereplő Kardos Tímea és Klein Dorina. Mindketten a negyeddöntőben szenvedték el első vereségüket, így a vigaszágon folytathatták. Ott az első siker után alulmaradtak - Tímea versenyének ippon értékű dobás, Dorináénak három intést követő leléptetés vetett véget -, így a hetedik helyen fejezték be a küzdelmet. A fiúk között Vida András és Naji Dávid, a lányok mezőnyében Harmath Eszter és Kármán Andrea helyezetlenül zárt. Az előbbi három versenyző egy, az utóbbi két győzelmet könyvelhetett el.

Folytatás szombaton, újabb nyolc súlycsoportban.

 

 

Forrás: nso.hu

Értékelés: 5/2
Még nincsenek hozzászólások
Új hozzászólás:

Kérjük jelentkezzen be, vagy regisztráljon a hozzászóláshoz!
KÖZÉRDEKŰ ADATOK

ITT SZÁMÍTHAT MA
SEBESSÉGMÉRÉSRE

Traffipax

Házhoz menő szelektív
HULLADÉKGYŰJTÉS
SZÁLLÍTÁSI NAPTÁR

SZÁLLÍTÁSI NAPTÁR

CEGLÉD AZ ÉN VÁROSOM

FOTÓPÁLYÁZAT

Kattints
ide
és
SZAVAZZ!

KÖRNYEZETSZÉPÍTÉS

CEGLÉD VÁROS
2017. ÉVI
KÖRNYEZETSZÉPÍTÉSI
ÉS
KÖRNYEZETVÉDELMI
PROGRAMJA

Képtárak

Képtárak

Panoráma képek

  • PANORÁMAKÉPEK

Turistatérkép

Túristatérkép

Térségi Adattár

www.kossuthtoborzo.hu

www.kossuthtoborzo.hu

www.laskafesztival.hu

www.laskafesztival.hu

Pest Megyei Békéltető testület

Pest Megyei Békéltető testület

Projektek

www.cegledkozvilagitas.hu
Bölcsőde bővítés 2014
www.varkonyikompetencia.cegled.hu
www.cegledcsatorna3.hu
www.csatorna.cegled.hu
A lap 0.061 másodperc alatt készült el. | Copyright 2017 Ceglédinfo, design by © Ceglédinfo | ÍRJON NEKÜNK! | IMPRESSZUM
A látogatók száma 2015.05.04-től: 5777203 | Ebben a hónapban: 77768 | Ma: 5867 | jelenleg: 9 | Statisztika