ENGLISH DEUTSCH
Ma 2018. július 20. péntek, Illés napja van. - Holnap Dániel napja lesz. Az időjárás most: 22 °Cközepesen felhősközepesen felhős

ESEMÉNYNAPTÁR

Ke Sz Cs Sz Va
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31          

Mai mozi műsor

15:45 Huszárik Zoltán terem
Örökség

Jegyfoglalás »

 
16:00 Patkós Irma terem
Hotel Transylvania 3. - Szörnyen rémes vakáció

Jegyfoglalás »

 
18:00 Patkós Irma terem
A hihetetlen család 2.

Jegyfoglalás »

 
18:00 Huszárik Zoltán terem
Szerelembe gurulva

Jegyfoglalás »

 
19:45 Huszárik Zoltán terem
Férfiak fecskében

Jegyfoglalás »

 
20:15 Patkós Irma terem
Haverok harca

Jegyfoglalás »

 
További előadások »

www.cegledkartya.hu

www.cegledkartya.hu

www.cegledfurdo.hu

www.cegleditermal.hu

www.varvag.hu

www.varvag.hu

www.cvf.hu

www.cvf.hu

www.ctv.hu

www.ctv.hu

cegledisportcentrum.hu

www.cegledisportcentrum.hu

www.okoviz.hu

www.okoviz.hu

Szennyvízszállítás

www.comboscsatornatisztitas.hu

2700 Cegléd, Ölyv u. 4.

Tel: 06 53/707-050

Mobil: 06 30/6353-018

Email:

combos@t-online.hu

combosbt01@flah-net.hu

Web:

comboscsatornatisztitas.hu

Hír, program, komment

Kettős jubileum Csemőben

2017.06.30. 19:00 Rovat: Közélet
Kettős jubileum Csemőben

Kettős jubileumot ünnepelnek Csemőben. Idén 65 éve alakult a falu és 20 éve kapták meg az ország legvirágosabb települése kitüntetést. Az évfordulók tiszteletére Hét vezér téren egy kerámiából készült virágórát adtak át, valamint egy konferencia keretein belül visszaemlékeztek Csemő eddig elért eredményeire.

A főtéren gyülekeztek ma délelőtt a csemői lakosok. Ünnepeltek, hiszen idén 65 éves a település és 20 éve kapták meg az ország legvirágosabb faluja kitüntetést.

 

A Hét vezér téren a kettős jubileum tiszteletére kerámiából készült virágórát adtak át, ami ezentúl reggel 8 órától este 8 óráig dallammal köszönti a helyieket. De nem csak a különleges órával szépült tovább a település.

 

Lakos Roland, polgármester: - Gazdagodtunk egy új köztéri szoborral, az 56-os emlékmű elkészült a hivatal előkertjében elfoglalta méltó helyét. Az ott található szobrot pedig áthelyeztük az iskola előkertjébe, mind a két alkotás éjszakai fényt és megvilágítást, ahogy az iskola előkertjében levő játszótér is kivilágosodott az éjszakában. Ha itt a téren körbenézünk, megújultak a köztéren levő padok, az óvodánál eltűnt a tujasor, virágágyások díszítik helyét és az udvaron kialakított mezítlábas park helyén virágosítani tudtuk és növeltük a zöldterületeket.

 

Továbbá megújultak a köztéri padok és az óvoda mellett levő tujasor helyére virágok kerültek - folytatta. Az ünnepségen részt vett az agrár-vidékfejlesztésért felelős államtitkár is. Kis Miklós Zsolt beszédében úgy fogalmazott: Csemőnek nem csak jelene, hanem szép jövője is van.

 

Kis Miklós Zsolt, agrár-vidékfejlesztésért felelős államtitkár: - Itt egy olyan közösséget találhatunk meg és egy olyan vezetést, ami mer terveket készíteni és mer a jövőre gondolni. Én biztos vagyok benne, hogy a kistelepülések számára a lelki motor egy jó polgármester és az ott lakók lelkesedése is.

A település eredményeit Földi László országgyűlési képviselő is méltatta.

 

Földi László, országgyűlési képviselő: - Csemő népe minden elismerést megérdemel, és én azon leszek, hogy a település jó hírét a legmagasabb fórumokig elvigyem. Ez a község már 20 éve sikerrel szerepel a legvirágosabb magyar települések versenyén.

 

A Magyar Önkormányzati Főkertész Szövetség elnöke is részt vett az ünnepségen. Beszédében elmondta, mindig örömmel jön Csemőbe.

 

Kirrné Feicht Ágnes, elnök, Magyar Önkormányzati Főkertész Szövetség: - Mindig azt láttam, hogy a település elfogult a szépítés, a virágosítás irányába elkötelezett. Ezt bárki tapasztalhatja, tiszta, rendezett utcák fogadnak, virágoskertek, előkertek, szilárd burkolatú járdák, utak, amibe a település lakossága is sok energiát fektetett gondolok itt a térkő burkolatok gyártására is.

 

Továbbá kitért a főtéren látható virágok szépségére is, melyet professzor Kovács Zoltán virágnemesítőnek köszönhetnek a helyiek. Az emlékkonferencián Csemő nyugalmazott polgármestere, Bartha Alajosné megköszönte a lakosok bizalmát és segítéségét.

 

Bartha Alajosné, nyugdíjas polgármester, Csemő: - Nagyon megörültem ennek a közlésnek, nagyon melegség járta át a szívemet, akkor éreztem úgy, hogy nem volt hiábavaló ez a munka 20 évvel ezelőtt, hiszen ha a következő generáció, a következő felelősvezető is úgy látja, hogy érdemes megünnepelni és érdemes ezt az irányt továbbfolytatni, akkor nekünk régieknek is megérte.

 

Lakos Roland köszöntötte a nyugalmazott polgármestert, majd okleveleket adott át azoknak, akik mindig oroszlánrészt vállaltak Csemő szépítésében, fejlesztésében. A virágünnep egyébként egy kétnapos rendezvény ma és holnap is színes programokkal várják a kilátogatókat.


Forrás: ctv.hu

Értékelés: 5/2
Még nincsenek hozzászólások
Új hozzászólás:

Kérjük jelentkezzen be, vagy regisztráljon a hozzászóláshoz!
KÖZÉRDEKŰ ADATOK CEGLÉD TELEPÜLÉSKÉPI ARCULATI KÉZIKÖNYV 2017 CEGLÉD MEGÚJUL E-Ügyintézés

ITT SZÁMÍTHAT MA
SEBESSÉGMÉRÉSRE

Traffipax

Házhoz menő szelektív
HULLADÉKGYŰJTÉS
SZÁLLÍTÁSI NAPTÁR

SZÁLLÍTÁSI NAPTÁR

CEGLÉD AZ ÉN VÁROSOM

FOTÓPÁLYÁZAT

Kattints
ide
és
SZAVAZZ!

KÖRNYEZETSZÉPÍTÉS

CEGLÉD VÁROS
2018. ÉVI
KÖRNYEZETSZÉPÍTÉSI
ÉS
KÖRNYEZETVÉDELMI
PROGRAMJA

Képtárak

Képtárak

Panoráma képek

  • PANORÁMAKÉPEK

Turistatérkép

Túristatérkép

Térségi Adattár

www.kossuthtoborzo.hu

www.kossuthtoborzo.hu

www.laskafesztival.hu

www.laskafesztival.hu

Pest Megyei Békéltető testület

Pest Megyei Békéltető testület

Projektek

www.cegledkozvilagitas.hu
Bölcsőde bővítés 2014
www.varkonyikompetencia.cegled.hu
www.csatorna.cegled.hu
A lap 0.047 másodperc alatt készült el. | Copyright 2018 Ceglédinfo, design by © Ceglédinfo | ÍRJON NEKÜNK! | IMPRESSZUM
A látogatók száma 2015.05.04-től: 7619062 | Ebben a hónapban: 145380 | Ma: 464 | jelenleg: 5 | Statisztika