ENGLISH DEUTSCH
Ma 2018. május 24. csütörtök, Eszter napja van. - Holnap Orbán napja lesz. Az időjárás most: 19 °Cközepesen felhősközepesen felhős

ESEMÉNYNAPTÁR

Ke Sz Cs Sz Va
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31      

Mai mozi műsor

15:30 Patkós Irma terem
Nyúl Péter

Jegyfoglalás »

 
16:00 Huszárik Zoltán terem
Vad Balaton

Jegyfoglalás »

 
17:30 Patkós Irma terem
Deadpool 2.

Jegyfoglalás »

 
17:45 Huszárik Zoltán terem
A fa alatt

Jegyfoglalás »

 
19:45 Huszárik Zoltán terem
Ghost Land - A rettegés háza

Jegyfoglalás »

 
19:45 Patkós Irma terem
Solo: Egy Star Wars történet

Jegyfoglalás »

 
További előadások »

www.cegledkartya.hu

www.cegledkartya.hu

www.cegledfurdo.hu

www.cegleditermal.hu

www.varvag.hu

www.varvag.hu

www.cvf.hu

www.cvf.hu

www.ctv.hu

www.ctv.hu

cegledisportcentrum.hu

www.cegledisportcentrum.hu

www.okoviz.hu

www.okoviz.hu

Szennyvízszállítás

www.comboscsatornatisztitas.hu

2700 Cegléd, Ölyv u. 4.

Tel: 06 53/707-050

Mobil: 06 30/6353-018

Email:

combos@t-online.hu

combosbt01@flah-net.hu

Web:

comboscsatornatisztitas.hu

Hír, program, komment

Többezres tömeg a Möggyfesztiválon

2017.06.26. 16:22 Rovat: Közélet
Többezres tömeg a Möggyfesztiválon

Sztárfellépőkkel és főzőversennyel ünnepelt Nagykőrös a hétvégén. A möggyfesztiválon idén is helyi és környékbeli csapatok készítettek finomabbnál finomabb ételeket, de volt kézműves vásár és borlovagavatás is. Többezres tömeg várta a Mobilmánia koncertjét de a Kossuth-díjas énekesnő, Bangó Margit fellépésére is megtelt a rendezvénytér. A főzőverseny vándordíját a Cegléd és Vidéke Unghváry László  Borrend csapata nyerte.

Szombaton kora reggel óta főttek a meggyes ételek a nagykőrösi főtéren. Baráti társaságok, családok, vállalati kollektívák is neveztek a versenyre. A főzőcsapat a külcsínre is nagyon figyeltek. Gyönyörűen feldíszítette a sátrát a kőrösi Humánszolgáltató Központ is. És természetesen nem mellékesen finom étel is főtt a bográcsukban, borsostokányt készítettek meggyes ördögsajttal.

 

Mártonné Székács Tímea: - Tulajdonképpen ez egy kútfőből kipattant ötlet, birsalma sajtra alapoztunk, hogy az adta meg a meggysajtunk alapját és egy kicsit átkomponáltuk egy meggyes ízre.

Több ceglédi csapattal is találkoztunk, a Katona kifőzde mellett a főzőversenyekben már ugyancsak rutinosnak számító Unghváry László Borend csapata is indult és idén is különlegességgel készültek.

 

Imregi Ferenc, mesterszakács: - A főételünk egy aszalt meggyel, camamberrel töltött pulykamell tekercs, amit amit baconba göngyöltünk, ehhez póréchipset kínálunk, a végén pedig egy hagyományos meggyes pite.

 

A zsűri végül a ceglédi borrend csapatának ételét találta a legfinomabbnak, így ők vihették el a fődíjat, a vándorkupát. Különdíjat kapott a Katona Kifőzde, Földi László, országgyűlési képviselő díját a kőrösi Humánszolgáltató nyerte, a Nemzeti Agrárkamara elismerését pedig a kőrösi lovassport egyesület.

 

László Ditta, igazgató, Arany János Kulturális Központ: - Azt látom hogy végre ha nagyon nehezen is, de mostmár a helyiek is szeretettel jönnek ki és ezt a főzőversenyen látom, hogy nagyon sok a nagykőrösi. A kőrösieket nehéz egy jó irányba elmozdítani, de ha valamit megszeretnek akkor azért rajonganak és úgy látom ez a rendezvény mostmár az.

 

A két napos möggyfesztiválon nem csak meggyből készült finom ételeket és italokat lehetett kóstolni, a színpadon egész nap produkciókkal várták a kilátogatókat. A vendégeket a polgármester köszöntötte.

 

Czira Szabolcs, polgármester: - Egyre többen jönnek vidékről, egyre többen jönnek ki a helyiek közül, hiszen tetszik a kőrösieknek és a környékbelieknek ez a rendezvény.

 

A meggy komoly megélhetési forrás a térségben-erről már a szakma államtitkára beszélt.

 

Kis Miklós, államtitkár, Vidékfejlesztési Minisztérium: - Ez a gyümölcs nagyon sok családnak adja a megélhetést, nem csak Nagykőrösön, hanem a környező településeken is. Nyársapát, Csemő, Lajosmizse, Cegléd. Egy nagyon komoly bevételi forrása a családoknak.

 

A hőség ellenére megtelt a tér a Kossuth díjas énekesnő, Bangó Margit fellépésére. A művésznő nagy gurman hírében áll, több szakácskönyvet is írt és nemzetközi versenyen is nyert már. Azt mondja: nem csak ő, a család is imádja a meggyes ételeket.

 

Bangó Margit: - Éppen tegnap főztem meggyes gombócot. Mert most miután ilyenkor még szilva nincs, mert a Tinám és az Emilio mondta, hogy úgy ennék egy szilvásgombócot. Mondom a szilva még nem érett meg, de meggyből tudok csinálni.

 

A fesztiválon fellépett egyebek között a Mobilmánia, Dér Heni, a Fiesta, de koncertet adott Király Viktor és Király Linda is. Borlovagokat is avattak. Ecsedi Péter valamint India magyarországi nagykövetének nyakába került a medál.


Forrás: ctv.hu

Értékelés: 5/2
Még nincsenek hozzászólások
Új hozzászólás:

Kérjük jelentkezzen be, vagy regisztráljon a hozzászóláshoz!
KÖZÉRDEKŰ ADATOK CEGLÉD TELEPÜLÉSKÉPI ARCULATI KÉZIKÖNYV 2017 CEGLÉD MEGÚJUL E-Ügyintézés

ITT SZÁMÍTHAT MA
SEBESSÉGMÉRÉSRE

Traffipax

Házhoz menő szelektív
HULLADÉKGYŰJTÉS
SZÁLLÍTÁSI NAPTÁR

SZÁLLÍTÁSI NAPTÁR

CEGLÉD AZ ÉN VÁROSOM

FOTÓPÁLYÁZAT

Kattints
ide
és
SZAVAZZ!

KÖRNYEZETSZÉPÍTÉS

CEGLÉD VÁROS
2018. ÉVI
KÖRNYEZETSZÉPÍTÉSI
ÉS
KÖRNYEZETVÉDELMI
PROGRAMJA

Képtárak

Képtárak

Panoráma képek

  • PANORÁMAKÉPEK

Turistatérkép

Túristatérkép

Térségi Adattár

www.kossuthtoborzo.hu

www.kossuthtoborzo.hu

www.laskafesztival.hu

www.laskafesztival.hu

Pest Megyei Békéltető testület

Pest Megyei Békéltető testület

Projektek

www.cegledkozvilagitas.hu
Bölcsőde bővítés 2014
www.varkonyikompetencia.cegled.hu
www.csatorna.cegled.hu
A lap 0.048 másodperc alatt készült el. | Copyright 2018 Ceglédinfo, design by © Ceglédinfo | ÍRJON NEKÜNK! | IMPRESSZUM
A látogatók száma 2015.05.04-től: 7134158 | Ebben a hónapban: 234184 | Ma: 3227 | jelenleg: 3 | Statisztika