ENGLISH DEUTSCH
Ma 2018. május 24. csütörtök, Eszter napja van. - Holnap Orbán napja lesz. Az időjárás most: 19 °Cközepesen felhősközepesen felhős

ESEMÉNYNAPTÁR

Ke Sz Cs Sz Va
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31      

Mai mozi műsor

15:30 Patkós Irma terem
Nyúl Péter

Jegyfoglalás »

 
16:00 Huszárik Zoltán terem
Vad Balaton

Jegyfoglalás »

 
17:30 Patkós Irma terem
Deadpool 2.

Jegyfoglalás »

 
17:45 Huszárik Zoltán terem
A fa alatt

Jegyfoglalás »

 
19:45 Huszárik Zoltán terem
Ghost Land - A rettegés háza

Jegyfoglalás »

 
19:45 Patkós Irma terem
Solo: Egy Star Wars történet

Jegyfoglalás »

 
További előadások »

www.cegledkartya.hu

www.cegledkartya.hu

www.cegledfurdo.hu

www.cegleditermal.hu

www.varvag.hu

www.varvag.hu

www.cvf.hu

www.cvf.hu

www.ctv.hu

www.ctv.hu

cegledisportcentrum.hu

www.cegledisportcentrum.hu

www.okoviz.hu

www.okoviz.hu

Szennyvízszállítás

www.comboscsatornatisztitas.hu

2700 Cegléd, Ölyv u. 4.

Tel: 06 53/707-050

Mobil: 06 30/6353-018

Email:

combos@t-online.hu

combosbt01@flah-net.hu

Web:

comboscsatornatisztitas.hu

Hír, program, komment

Orfeusz utazása a Bach-orgonán - ismerkedjenek meg a fellépőkkel

2017.06.23. 08:56 Rovat: Kultúra
Orfeusz utazása a Bach-orgonán - ismerkedjenek meg a fellépőkkel

A zenével gyógyítók ismét Ceglédre érkeznek. Tóth-Vajna Zsombor és Tóth-Vajna Gergely 2017. június 25-én (vasárnap) egy új műsorral érkezik a ceglédi evangélikus templomba. A műsor címe: Orfeusz utazása. Kezdési időpont: 18 óra. A programra a belépés ingyenes, adományokat elfogadnak. Ismerkedjenek meg az előadókkal.

A Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetemen és a Miskolci Egyetemen szerzett kitüntetéses csembaló és orgona diplomákat, emellett általános orvosi diplomát is szerzett a budapesti Semmelweis Egyetemen, ahol jelenleg PhD tanulmányokat is folytat.

 

Zsombor 2013-ban megkapta a Semmelweis Egyetem egyik legnagyobb elismerését, a Kerpel-díjat, 2015-ben a La Femme Magazin Magyarország 50 legtehetségesebb fiatalja közé választotta és a Nemzeti Erőforrások Minisztériumában a "Nemzet Tehetségeiért Ösztöndíjat" vehette át, és tagja az első Magyar Templeton Programnak mint junior fellow.

 

Zenei hitvallása: A művész olyan, mint egy tolmács. A szerző és a közönség között közvetít egy olyan nyelven, amit ő jól ismer, és ahogy a tolmács is szabadon válogathat a különböző szinonimák, mondatformálási eszközök között, úgy a művész is amellett, hogy elvárható minimumként visszaadja a kotta szövegét, hozzáteszi a saját egyéniségét, mondandóját az előadott műhöz. Mert végső soron a zenénk célja ez: valamit közölni, elmondani egy olyan univerzális nyelven, amit bárki megérthet, ez pedig a muzsika.

 

Orgonaművészként a történelmi orgonák elismert szakértője. Több jelentős historikus orgonán adott eddig koncertet, például az amszterdami Waalse Kerk Müller hangszerén, a híres hamburgi St. Jacobi és Alkmaar Schnitger orgonáján és a lipcsei Tamás Templom Bach orgonáján alig pár méterre a mester sírjától. A ceglédi Bach-orgona következik a sorban.


A fellépő páros másik tagja Tóth-Vajna Gergely

 

Gergely először zongorázni kezdett, később ütőshangszereken is képezte magát. Széles érdeklődését mutatja, hogy hangszeres tanulmányai mellett a Hungaroton "Hang-játék" versenyén "summa cum laude" minősítést kapott.

 

A Semmelweis Egyetem Általános Orvostudományi Karán tanult. Az egyetem kulturális életének is egyik megújítója volt. A Kerpel Napok, Tehetség Napok, Dies Academicus, központi megemlékezések stb. állandó fellépője. A "Virtuózok Viadalának" többszörös győztese és arany minősitettje volt testvérével.
2015-ben a La Femme Magazin és Magyarország tudományos, művészeti és gazdasági vezetőiből álló zsűri Magyarország 50 legtehetségesebb fiatalja közé választotta, amely féléves mentorprogramot jelentett számára.
A 2015. novemberében a Várkert Bazárban megrendezett TALENTn konferencia kiemelt előadója volt testvérével, ahol a "Leginspirálóbb előadás"-nak járó díjat vehették át.

 

Első TED talk-ját 2016. januárjában tartotta Zsomborral a TEDxDanubia Mecénás Szalonjában, ahol a zene és orvoslás kapcsolatáról beszéltek.A világ számos országában megosztotta közönségével a zene lélekformáló erejét, örömét.

 

Csak a legkiválóbbak...
Egyik tanára írta róla: "Dr. Tóth-Vajna Gergely, aki eddigi életútjával, hazai és nemzetközi fórumokon való nagy sikerű, inspiráló és előremutató megjelenésével számos területen gazdagította közönségét, társadalmilag kiemelten hasznos tevékenységet folytat. Csak a legkiválóbbak képesek ilyen szerteágazó, egymástól látszólag távol álló, mégis egymást kiegészítő területeken egyaránt magas nívót képviselni, kivívva az idősebb generáció csodálatát, követendő példát állítva a kortársak és a jövő nemzedék elé."

Értékelés: 5/2
Még nincsenek hozzászólások
Új hozzászólás:

Kérjük jelentkezzen be, vagy regisztráljon a hozzászóláshoz!
KÖZÉRDEKŰ ADATOK CEGLÉD TELEPÜLÉSKÉPI ARCULATI KÉZIKÖNYV 2017 CEGLÉD MEGÚJUL E-Ügyintézés

ITT SZÁMÍTHAT MA
SEBESSÉGMÉRÉSRE

Traffipax

Házhoz menő szelektív
HULLADÉKGYŰJTÉS
SZÁLLÍTÁSI NAPTÁR

SZÁLLÍTÁSI NAPTÁR

CEGLÉD AZ ÉN VÁROSOM

FOTÓPÁLYÁZAT

Kattints
ide
és
SZAVAZZ!

KÖRNYEZETSZÉPÍTÉS

CEGLÉD VÁROS
2018. ÉVI
KÖRNYEZETSZÉPÍTÉSI
ÉS
KÖRNYEZETVÉDELMI
PROGRAMJA

Képtárak

Képtárak

Panoráma képek

  • PANORÁMAKÉPEK

Turistatérkép

Túristatérkép

Térségi Adattár

www.kossuthtoborzo.hu

www.kossuthtoborzo.hu

www.laskafesztival.hu

www.laskafesztival.hu

Pest Megyei Békéltető testület

Pest Megyei Békéltető testület

Projektek

www.cegledkozvilagitas.hu
Bölcsőde bővítés 2014
www.varkonyikompetencia.cegled.hu
www.csatorna.cegled.hu
A lap 0.057 másodperc alatt készült el. | Copyright 2018 Ceglédinfo, design by © Ceglédinfo | ÍRJON NEKÜNK! | IMPRESSZUM
A látogatók száma 2015.05.04-től: 7134182 | Ebben a hónapban: 234208 | Ma: 3251 | jelenleg: 3 | Statisztika