ENGLISH DEUTSCH
Ma 2024. március 29. péntek, Auguszta napja van. - Holnap Zalán napja lesz.

ESEMÉNYNAPTÁR

Ke Sz Cs Sz Va
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Mai mozi műsor

Ma már nincsenek előadások...
További előadások »

www.cegledkartya.hu

www.cegledkartya.hu

www.cegledfurdo.hu

www.cegleditermal.hu

www.varvag.hu

www.varvag.hu

www.cvf.hu

www.cvf.hu

www.ctv.hu

www.ctv.hu

cegledisportcentrum.hu

www.cegledisportcentrum.hu

www.okoviz.hu

www.okoviz.hu

www.cegledikultura.hu

cegledikultura.hu

Szennyvízszállítás

www.comboscsatornatisztitas.hu

2700 Cegléd, Ölyv u. 4.

Tel: 06 53/707-050

Mobil: 06 30/6353-018

Email:

combos@t-online.hu

combosbt01@flah-net.hu

Web:

comboscsatornatisztitas.hu

Közösségi Sportváros Vagyunk

Hír, program, komment

Szeptembertől nem kell fizetni hétvégén a parkolásért

2017.06.22. 13:39 Rovat: Közélet
Szeptembertől nem kell fizetni hétvégén a parkolásért

Az első félévet lezáró ülésén az önkormányzat döntött a közel 32 millió forintos intézményi karbantartási, felújítási keret felosztásáról, a fizetőparkolók területének kibővítése mellett a hétvégi díjfizetés teljes eltörléséről, sportegyesületek likviditási gondjainak megoldásáról. Elvi döntés született egy autista központ létrehozásáról. Pályázati úton öregszőlői önkormányzati tulajdonú zártkertek termelésbe vonásával együtt génbank, valamint dr. Nyujtó Ferenc, a ceglédi gyümölcsnemesítő emlékét őrző kert is megvalósulhat.

További képek ITT »

A polgármester az ülés elején életmentő plakettet adott át Katona Ferencnek, aki a közelmúltban szintén részese volt annak az életmentő beavatkozásnak, amelynek során barátok, csapattársak segítettek egy bajba jutott emberen a Losonczi iskolában.

 

Takáts László szintén az ülésnap elején köszöntötte Széchenyiné Lengyel Juditot, a Széchenyi Úti Óvoda vezetőjét, aki Brunszvik Teréz-díjat vehetett át pedagógus nap alkalmából a szakminisztertől Budapesten.

 

Az önkormányzat a CVSE jelzálogalapú támogatási szerződésének módosításáról döntött. A sportegyesület korábban 60 millió forint visszatérítendő támogatást kért és kapott a folyamatban lévő, TAO-s támogatásból megvalósuló, a Malomtó széli Zsengellér Gyula Sporttelepet érintő fejlesztéseinek előfinanszírozására. A támogatás eredeti visszafizetése ez év március 31-e volt, de ezt az egyesület kérésére májusi ülésén év végéig meghosszabbította a képviselő-testület. Most azt kérte a CVSE elnöke, Horváth József, hogy valamennyi TAO-s fejlesztésének előfinanszírozására felhasználhassák az összeget.

 

A képviselő-testület úgy határozott, hogy a látványcsapat-sport támogatás keretén belül megvalósított beruházási feladatok végrehajtására felhasználhatja az egyesület a támogatási összeget, de annak felét 2017. szeptember 30-ig az önkormányzat számára vissza kell fizetniük.

 

A Ceglédi Kézilabda Klub SE szintén TAO-s pályázat okán - a 2016-17-es esztendőre beadott pályázatának 67 milliós csökkentése miatt - került nem várt likviditási problémák elé. A sportegyesület elnöke, Borsos István a most zárult bajnoki évad lezárásához és az új bajnoki esztendő zökkenőmentes elindításához kért 20 millió forintnyi visszatérítendő támogatást, amelyet a képviselő-testület támogatott. A visszafizetés határideje ebben az esetben is 2017. szeptember 30.

 

Cegléd Város Önkormányzatának képviselő-testületet társult tagként létrehozza a Duna-Tisza közi Hulladékgazdálkodási Önkormányzati Társulást, azzal a feltétellel, hogy a megalakuló társulás a meglévő konzorcium jogutódja lesz.

 

Az önkormányzat módosította a Ceglédi Városfejlesztési Kft. ez évi finanszírozási összegét. A módosítás két tételből táplálkozik, egyfelől 3,2 millió forint csökkenés várható az önkormányzat felé kiszámlázott tételek vonatkozásában, másfelől, munkaerő-piaci viszonyok miatt 978 ezer forintos emelést kért a cég ügyvezetője. Azt így megmaradt, összességében több mint 2 millió forint az ez évi költségvetés általános tartalékába került.

 

Az ülésnapon döntés született a közel 32 millió forintos intézményi karbantartási, felújítási keret majd’ egészének felosztásáról. Ennek értelmében a Lövész utcai Óvoda mintegy bruttó 6, a Széchenyi úti 10, a Pesti úti 8,7, míg a Bölcsőde és Védőnői Igazgatóság 5,3 millió forintból újulhat meg.

 

Szeptember 1-jétől bővül a fizető parkolók területe Cegléden. Ettől az időponttól fizetni kell a parkolásért a Múzeum utcában, valamint a Rákóczi úton a Szabadság tér és Teleki utca közötti szakaszon, viszont ezzel egy időben a szombati fizetési kötelezettség megszűnik. A fizetőparkolók üzemelési ideje hétfőtől péntekig 7-től 18 óráig tart, így a hétvégi bevásárlás során már nem kell automatát keresni szeptember 1-jétől. Pontosításra került a 70 éven felüliek ingyenes parkolási lehetősége és összesen három új mozgáskorlátozott parkolók kihelyezéséről is döntés született.

 

Cegléd Város Önkormányzata egyedi támogatási kérelmet nyújt be a Tanyafejlesztési Program előirányzat keretében zártkerti revitalizációra bruttó 10 millió forint értékben. Sikeres pályázat esetén megkezdődhetne az Öregszőlőben lévő önkormányzati tulajdonú zártkertek felújítása, parlagfű-mentesítése, termelésbe vonásuk. Kialakulhatna egy génbank, valamint dr. Nyujtó Ferenc, ceglédi gyümölcsnemesítő emlékét őrző kertet kívánnak létrehozni azokon az ingatlanokon, amelyek egyébként a ceglédi gyógyfürdő tőszomszédságában találhatóak.

 

A szakemberek jelzései alapján, napi szinten érzékelhető az autizmussal élő gyermekek és tanulók számának növekedése, így a felmerülő igények kielégítése érdekében megoldás lenne egy autista központ létrehozása Cegléden. A szakemberek által irányított, egymásra épülő foglalkozásoknak helyt adó központ kialakításához az önkormányzat elvi hozzájárulását adta. A Ceglédi Tankerületi Központ az Ady Endre utcában alakíthatja ki központot, amelyről a végleges döntést következő ülésén hozhatja meg a képviselő-testület.

 

A képviselő-testület több ingatlant is értékesítésre jelölt ki, elfogadta második félévi munkatervét és döntött az iskolafogászati pályázatról is. A pályázat nyertese négy, közösen pályázó fokorvos, akik iskolafogászati ellátásra kialakított rendelőhelyiséget is létrehoznak. A kiírás értelmében 2017. szeptember 1-jétől határozatlan ideig végzik a nyertesek a szolgáltatást.

 

Az úgynevezett KEHOP pályázati konstrukció keretében megvalósuló épületenergetikai felújításokra Cegléd 248 millió forintos állami támogatást kapott korábban, amelyből homlokzati hőszigetelés, födémszigetelés, tetőszigetelés és nyílászáróinak cseréje valósulhat meg a Kossuth Művelődési Központ esetében 97 millió, a felnőtt könyvtár esetében 19 millió, az Uránia Moziban 34 millió a kis Táncsics iskola épületében pedig 76 millió forintot meghaladó értékben. Most, a munkálatok elindulásakor a képviselő-testület a felújítások során esetlegesen előbukkanó hibák kijavítására 40 millió forintos pénzügyi keretet különített el. A döntést a jelenlévő képviselők egyhangú támogatással hozták meg.

 

Kérdésre válaszolva Takáts László elmondta, a CVSE judo szakosztálya soknak tartja az NSK által a létesítményekre országos szinten alkalmazott rezsióradíj alapján kiajánlott bérleti díjat a ceglédi judo központ használatára vonatkozóan, ezért jelen pillanatban holtpontra került a tárgyalás.

 

Zárt ülésen született döntés a Széchenyi út óvoda intézményvezetői pályázatáról, a 2017. év köztisztviselője kitüntetés, valamint a Díszpolgári cím adományozásáról.

 

A képviselő-testület további döntéseiről a cegled.hu oldalon tájékozódhat.

Értékelés: 2.33/6
Még nincsenek hozzászólások




Új hozzászólás:

Kérjük jelentkezzen be, vagy regisztráljon a hozzászóláshoz!
KÖZÉRDEKŰ ADATOK E-Ügyintézés

Képtárak

Képtárak
CEGLÉD TELEPÜLÉSKÉPI ARCULATI KÉZIKÖNYV 2017 CEGLÉD MEGÚJUL

Házhoz menő szelektív
HULLADÉKGYŰJTÉS
SZÁLLÍTÁSI NAPTÁR

SZÁLLÍTÁSI NAPTÁR

KÖRNYEZETSZÉPÍTÉS

CEGLÉD VÁROS
2021. ÉVI
KÖRNYEZETSZÉPÍTÉSI
ÉS
KÖRNYEZETVÉDELMI
PROGRAMJA

Panoráma képek

  • PANORÁMAKÉPEK

Turistatérkép

Túristatérkép

Térségi Adattár

www.kossuthtoborzo.hu

www.kossuthtoborzo.hu

www.laskafesztival.hu

www.laskafesztival.hu

Pest Megyei Békéltető testület

Pest Megyei Békéltető testület

Projektek

www.cegledkozvilagitas.hu
Bölcsőde bővítés 2014
www.varkonyikompetencia.cegled.hu
www.csatorna.cegled.hu
A lap 0.259 másodperc alatt készült el. | Copyright 2024 Ceglédinfo, design by © Ceglédinfo | ÍRJON NEKÜNK! | IMPRESSZUM | Akadálymentesítési nyilatkozat
A látogatók száma 2015.05.04-től: 28612213 | Ebben a hónapban: 492027 | Ma: 5171 | jelenleg: 3 | Statisztika