ENGLISH DEUTSCH
Ma 2018. május 24. csütörtök, Eszter napja van. - Holnap Orbán napja lesz. Az időjárás most: 19 °Cközepesen felhősközepesen felhős

ESEMÉNYNAPTÁR

Ke Sz Cs Sz Va
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31      

Mai mozi műsor

15:30 Patkós Irma terem
Nyúl Péter

Jegyfoglalás »

 
16:00 Huszárik Zoltán terem
Vad Balaton

Jegyfoglalás »

 
17:30 Patkós Irma terem
Deadpool 2.

Jegyfoglalás »

 
17:45 Huszárik Zoltán terem
A fa alatt

Jegyfoglalás »

 
19:45 Huszárik Zoltán terem
Ghost Land - A rettegés háza

Jegyfoglalás »

 
19:45 Patkós Irma terem
Solo: Egy Star Wars történet

Jegyfoglalás »

 
További előadások »

www.cegledkartya.hu

www.cegledkartya.hu

www.cegledfurdo.hu

www.cegleditermal.hu

www.varvag.hu

www.varvag.hu

www.cvf.hu

www.cvf.hu

www.ctv.hu

www.ctv.hu

cegledisportcentrum.hu

www.cegledisportcentrum.hu

www.okoviz.hu

www.okoviz.hu

Szennyvízszállítás

www.comboscsatornatisztitas.hu

2700 Cegléd, Ölyv u. 4.

Tel: 06 53/707-050

Mobil: 06 30/6353-018

Email:

combos@t-online.hu

combosbt01@flah-net.hu

Web:

comboscsatornatisztitas.hu

Hír, program, komment

Szeptembertől nem kell fizetni hétvégén a parkolásért

2017.06.22. 13:39 Rovat: Közélet
Szeptembertől nem kell fizetni hétvégén a parkolásért

Az első félévet lezáró ülésén az önkormányzat döntött a közel 32 millió forintos intézményi karbantartási, felújítási keret felosztásáról, a fizetőparkolók területének kibővítése mellett a hétvégi díjfizetés teljes eltörléséről, sportegyesületek likviditási gondjainak megoldásáról. Elvi döntés született egy autista központ létrehozásáról. Pályázati úton öregszőlői önkormányzati tulajdonú zártkertek termelésbe vonásával együtt génbank, valamint dr. Nyujtó Ferenc, a ceglédi gyümölcsnemesítő emlékét őrző kert is megvalósulhat.

További képek ITT »

A polgármester az ülés elején életmentő plakettet adott át Katona Ferencnek, aki a közelmúltban szintén részese volt annak az életmentő beavatkozásnak, amelynek során barátok, csapattársak segítettek egy bajba jutott emberen a Losonczi iskolában.

 

Takáts László szintén az ülésnap elején köszöntötte Széchenyiné Lengyel Juditot, a Széchenyi Úti Óvoda vezetőjét, aki Brunszvik Teréz-díjat vehetett át pedagógus nap alkalmából a szakminisztertől Budapesten.

 

Az önkormányzat a CVSE jelzálogalapú támogatási szerződésének módosításáról döntött. A sportegyesület korábban 60 millió forint visszatérítendő támogatást kért és kapott a folyamatban lévő, TAO-s támogatásból megvalósuló, a Malomtó széli Zsengellér Gyula Sporttelepet érintő fejlesztéseinek előfinanszírozására. A támogatás eredeti visszafizetése ez év március 31-e volt, de ezt az egyesület kérésére májusi ülésén év végéig meghosszabbította a képviselő-testület. Most azt kérte a CVSE elnöke, Horváth József, hogy valamennyi TAO-s fejlesztésének előfinanszírozására felhasználhassák az összeget.

 

A képviselő-testület úgy határozott, hogy a látványcsapat-sport támogatás keretén belül megvalósított beruházási feladatok végrehajtására felhasználhatja az egyesület a támogatási összeget, de annak felét 2017. szeptember 30-ig az önkormányzat számára vissza kell fizetniük.

 

A Ceglédi Kézilabda Klub SE szintén TAO-s pályázat okán - a 2016-17-es esztendőre beadott pályázatának 67 milliós csökkentése miatt - került nem várt likviditási problémák elé. A sportegyesület elnöke, Borsos István a most zárult bajnoki évad lezárásához és az új bajnoki esztendő zökkenőmentes elindításához kért 20 millió forintnyi visszatérítendő támogatást, amelyet a képviselő-testület támogatott. A visszafizetés határideje ebben az esetben is 2017. szeptember 30.

 

Cegléd Város Önkormányzatának képviselő-testületet társult tagként létrehozza a Duna-Tisza közi Hulladékgazdálkodási Önkormányzati Társulást, azzal a feltétellel, hogy a megalakuló társulás a meglévő konzorcium jogutódja lesz.

 

Az önkormányzat módosította a Ceglédi Városfejlesztési Kft. ez évi finanszírozási összegét. A módosítás két tételből táplálkozik, egyfelől 3,2 millió forint csökkenés várható az önkormányzat felé kiszámlázott tételek vonatkozásában, másfelől, munkaerő-piaci viszonyok miatt 978 ezer forintos emelést kért a cég ügyvezetője. Azt így megmaradt, összességében több mint 2 millió forint az ez évi költségvetés általános tartalékába került.

 

Az ülésnapon döntés született a közel 32 millió forintos intézményi karbantartási, felújítási keret majd’ egészének felosztásáról. Ennek értelmében a Lövész utcai Óvoda mintegy bruttó 6, a Széchenyi úti 10, a Pesti úti 8,7, míg a Bölcsőde és Védőnői Igazgatóság 5,3 millió forintból újulhat meg.

 

Szeptember 1-jétől bővül a fizető parkolók területe Cegléden. Ettől az időponttól fizetni kell a parkolásért a Múzeum utcában, valamint a Rákóczi úton a Szabadság tér és Teleki utca közötti szakaszon, viszont ezzel egy időben a szombati fizetési kötelezettség megszűnik. A fizetőparkolók üzemelési ideje hétfőtől péntekig 7-től 18 óráig tart, így a hétvégi bevásárlás során már nem kell automatát keresni szeptember 1-jétől. Pontosításra került a 70 éven felüliek ingyenes parkolási lehetősége és összesen három új mozgáskorlátozott parkolók kihelyezéséről is döntés született.

 

Cegléd Város Önkormányzata egyedi támogatási kérelmet nyújt be a Tanyafejlesztési Program előirányzat keretében zártkerti revitalizációra bruttó 10 millió forint értékben. Sikeres pályázat esetén megkezdődhetne az Öregszőlőben lévő önkormányzati tulajdonú zártkertek felújítása, parlagfű-mentesítése, termelésbe vonásuk. Kialakulhatna egy génbank, valamint dr. Nyujtó Ferenc, ceglédi gyümölcsnemesítő emlékét őrző kertet kívánnak létrehozni azokon az ingatlanokon, amelyek egyébként a ceglédi gyógyfürdő tőszomszédságában találhatóak.

 

A szakemberek jelzései alapján, napi szinten érzékelhető az autizmussal élő gyermekek és tanulók számának növekedése, így a felmerülő igények kielégítése érdekében megoldás lenne egy autista központ létrehozása Cegléden. A szakemberek által irányított, egymásra épülő foglalkozásoknak helyt adó központ kialakításához az önkormányzat elvi hozzájárulását adta. A Ceglédi Tankerületi Központ az Ady Endre utcában alakíthatja ki központot, amelyről a végleges döntést következő ülésén hozhatja meg a képviselő-testület.

 

A képviselő-testület több ingatlant is értékesítésre jelölt ki, elfogadta második félévi munkatervét és döntött az iskolafogászati pályázatról is. A pályázat nyertese négy, közösen pályázó fokorvos, akik iskolafogászati ellátásra kialakított rendelőhelyiséget is létrehoznak. A kiírás értelmében 2017. szeptember 1-jétől határozatlan ideig végzik a nyertesek a szolgáltatást.

 

Az úgynevezett KEHOP pályázati konstrukció keretében megvalósuló épületenergetikai felújításokra Cegléd 248 millió forintos állami támogatást kapott korábban, amelyből homlokzati hőszigetelés, födémszigetelés, tetőszigetelés és nyílászáróinak cseréje valósulhat meg a Kossuth Művelődési Központ esetében 97 millió, a felnőtt könyvtár esetében 19 millió, az Uránia Moziban 34 millió a kis Táncsics iskola épületében pedig 76 millió forintot meghaladó értékben. Most, a munkálatok elindulásakor a képviselő-testület a felújítások során esetlegesen előbukkanó hibák kijavítására 40 millió forintos pénzügyi keretet különített el. A döntést a jelenlévő képviselők egyhangú támogatással hozták meg.

 

Kérdésre válaszolva Takáts László elmondta, a CVSE judo szakosztálya soknak tartja az NSK által a létesítményekre országos szinten alkalmazott rezsióradíj alapján kiajánlott bérleti díjat a ceglédi judo központ használatára vonatkozóan, ezért jelen pillanatban holtpontra került a tárgyalás.

 

Zárt ülésen született döntés a Széchenyi út óvoda intézményvezetői pályázatáról, a 2017. év köztisztviselője kitüntetés, valamint a Díszpolgári cím adományozásáról.

 

A képviselő-testület további döntéseiről a cegled.hu oldalon tájékozódhat.

Értékelés: 3.67/3
Még nincsenek hozzászólások
Új hozzászólás:

Kérjük jelentkezzen be, vagy regisztráljon a hozzászóláshoz!
KÖZÉRDEKŰ ADATOK CEGLÉD TELEPÜLÉSKÉPI ARCULATI KÉZIKÖNYV 2017 CEGLÉD MEGÚJUL E-Ügyintézés

ITT SZÁMÍTHAT MA
SEBESSÉGMÉRÉSRE

Traffipax

Házhoz menő szelektív
HULLADÉKGYŰJTÉS
SZÁLLÍTÁSI NAPTÁR

SZÁLLÍTÁSI NAPTÁR

CEGLÉD AZ ÉN VÁROSOM

FOTÓPÁLYÁZAT

Kattints
ide
és
SZAVAZZ!

KÖRNYEZETSZÉPÍTÉS

CEGLÉD VÁROS
2018. ÉVI
KÖRNYEZETSZÉPÍTÉSI
ÉS
KÖRNYEZETVÉDELMI
PROGRAMJA

Képtárak

Képtárak

Panoráma képek

  • PANORÁMAKÉPEK

Turistatérkép

Túristatérkép

Térségi Adattár

www.kossuthtoborzo.hu

www.kossuthtoborzo.hu

www.laskafesztival.hu

www.laskafesztival.hu

Pest Megyei Békéltető testület

Pest Megyei Békéltető testület

Projektek

www.cegledkozvilagitas.hu
Bölcsőde bővítés 2014
www.varkonyikompetencia.cegled.hu
www.csatorna.cegled.hu
A lap 0.078 másodperc alatt készült el. | Copyright 2018 Ceglédinfo, design by © Ceglédinfo | ÍRJON NEKÜNK! | IMPRESSZUM
A látogatók száma 2015.05.04-től: 7134295 | Ebben a hónapban: 234321 | Ma: 3364 | jelenleg: 3 | Statisztika