ENGLISH DEUTSCH
Ma 2018. április 21. szombat, Konrád napja van. - Holnap Csilla napja lesz. Az időjárás most: 24 °Cközepesen felhősközepesen felhős

ESEMÉNYNAPTÁR

Ke Sz Cs Sz Va
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30            

Mai mozi műsor

17:45 Patkós Irma terem
Hurrikán meló

Jegyfoglalás »

 
17:45 Huszárik Zoltán terem
Senki sem tökéletes

Jegyfoglalás »

 
19:45 Huszárik Zoltán terem
Fantomszál

Jegyfoglalás »

 
20:00 Patkós Irma terem
Rampage - Tombolás

Jegyfoglalás »

 
További előadások »

www.cegledkartya.hu

www.cegledkartya.hu

www.cegledfurdo.hu

www.cegleditermal.hu

www.varvag.hu

www.varvag.hu

www.cvf.hu

www.cvf.hu

www.ctv.hu

www.ctv.hu

cegledisportcentrum.hu

www.cegledisportcentrum.hu

www.okoviz.hu

www.okoviz.hu

Szennyvízszállítás

www.comboscsatornatisztitas.hu

2700 Cegléd, Ölyv u. 4.

Tel: 06 53/707-050

Mobil: 06 30/6353-018

Email:

combos@t-online.hu

combosbt01@flah-net.hu

Web:

comboscsatornatisztitas.hu

Hír, program, komment

Ingyen ebéd a vakáció idején is

2017.06.19. 17:13 Rovat: Közélet
Ingyen ebéd a vakáció idején is. Fotók: Szokolai Attila

Elkezdődött a nyári közétkeztetés az iskolákban. A hátrányos és halmozottan hátrányos helyzetű gyerekek minden nap ingyen kapnak meleg ételt. Cegléden jelenleg százhetven gyerek veszi igénybe ezt a lehetőséget, a térségben pedig összesen mintegy hatszázan. Az önkormányzatoknak tavaly óta kötelező a szünidőben való közétkeztetés megszervezése. A kormány az előző évekhez képest megháromszorozta az ingyenes gyermekétkeztetés finanszírozását. Minderről ma sajtótájékoztatón számoltak be.

További képek ITT »

A nyári szünet első napja van, a gyerekek mégis, mintha nem is lenne vakáció, sorban hozzák el ebédjüket a konyháról a Táncsics Iskolában. A szünidő ideje alatt is minden hétköznap ingyen kapnak meleg ételt azok a diákok, akiknek a szülei igényelték. Korábban pályázni lehetett rá, tavaly óta azonban az önkormányzatoknak kötelező feladata hogy megoldja az iskolai szünetekben a közétkeztetést. Magyarországon 208 ezer hátrányos vagy halmozottan hátrányos helyzetű gyerek él, ők kaphatnak a vakáció ideje alatt ingyen ételt. Megtöbbszöröződött az ingyen ebédre az igény, így a kormány megháromszorozta a szünidei közétkeztetés támogatását-mondta a mai sajtótájékoztatón a szociális ügyekért felelős államtitkár.

 

Czibere Károly, államtitkár, EMMI: - Ennek a többletét, a költségét a kormány biztosítja. A nyári szünidei programra 2,5 milliárd forint volt biztosítva, ez tavaly 5,3 milliárd volt, idén 6,7 milliárd forint, tehát itt is tettenérhető az a majdnem háromszoros emelkedés a költségvetési támogatások teljes összegére vonatkozóan.

 

A 12-es választókerület településein is megoldott a nyári közétkeztetés-erről már az országgyűlési képviselő beszélt a média munkatársai előtt.

 

Földi László, országgyűlési képviselő: - A nyári szünetre az én információim szerint 500-600 gyermek ebben részesülni, nem csak Cegléden, hanem a többi 9 településen. Problémát okoz, de reményeim szerint meg tudjuk oldani a tanyán élő gyerekek ellátását.

 

A tervek szerint az iskolabusz fogja kihordani az ételt azokra a tanyás részekre,ahonnan nem megoldott a gyerekek ebédre való bejutása-tette hozzá Földi László. Cegléd néhány éve elsőként csatlakozott a szünidei közétkeztetéshez,akkor amikor még pályázni kellett. Így mostmár rutinszerűen oldja meg a feladatot a város-fogalmazott a polgármester. Takáts László elmondta: az évek során egyre több igény érkezik be, jelenleg 170 gyerek kap a városban ingyen ebédet a vakáció idején.

 

Takáts László, polgármester: - Az is jól látszik a megoszlásban a közel 170 igénybevevőnek, hogy nagy része, közel nyolcvanan az általános iskolai korosztályból kerülnek ki, de mind a felsőbb, mind az alsóbb korosztályokból, 0-tól 3 éves korig már vannak igénybevételek, hiszen mintegy húszan veszik igénybe ezt a fajta lehetőséget.

 

Az ingyenes szünidei étkeztetéshez menet közben is lehet csatlakozni. A szülőknek ceglédi közös önkormányzati hivatal szociális osztályára kell leadni igényüket.

 

Forrás: ctv.hu

Értékelés: 5/1
Még nincsenek hozzászólások
Új hozzászólás:

Kérjük jelentkezzen be, vagy regisztráljon a hozzászóláshoz!
KÖZÉRDEKŰ ADATOK CEGLÉD TELEPÜLÉSKÉPI ARCULATI KÉZIKÖNYV 2017 CEGLÉD MEGÚJUL E-Ügyintézés

ITT SZÁMÍTHAT MA
SEBESSÉGMÉRÉSRE

Traffipax

Házhoz menő szelektív
HULLADÉKGYŰJTÉS
SZÁLLÍTÁSI NAPTÁR

SZÁLLÍTÁSI NAPTÁR

CEGLÉD AZ ÉN VÁROSOM

FOTÓPÁLYÁZAT

Kattints
ide
és
SZAVAZZ!

KÖRNYEZETSZÉPÍTÉS

CEGLÉD VÁROS
2018. ÉVI
KÖRNYEZETSZÉPÍTÉSI
ÉS
KÖRNYEZETVÉDELMI
PROGRAMJA

Képtárak

Képtárak

Panoráma képek

  • PANORÁMAKÉPEK

Turistatérkép

Túristatérkép

Térségi Adattár

www.kossuthtoborzo.hu

www.kossuthtoborzo.hu

www.laskafesztival.hu

www.laskafesztival.hu

Pest Megyei Békéltető testület

Pest Megyei Békéltető testület

Projektek

www.cegledkozvilagitas.hu
Bölcsőde bővítés 2014
www.varkonyikompetencia.cegled.hu
www.csatorna.cegled.hu
A lap 0.045 másodperc alatt készült el. | Copyright 2018 Ceglédinfo, design by © Ceglédinfo | ÍRJON NEKÜNK! | IMPRESSZUM
A látogatók száma 2015.05.04-től: 6823359 | Ebben a hónapban: 179789 | Ma: 4198 | jelenleg: 2 | Statisztika