ENGLISH DEUTSCH
Ma 2024. március 29. péntek, Auguszta napja van. - Holnap Zalán napja lesz.

ESEMÉNYNAPTÁR

Ke Sz Cs Sz Va
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Mai mozi műsor

Ma már nincsenek előadások...
További előadások »

www.cegledkartya.hu

www.cegledkartya.hu

www.cegledfurdo.hu

www.cegleditermal.hu

www.varvag.hu

www.varvag.hu

www.cvf.hu

www.cvf.hu

www.ctv.hu

www.ctv.hu

cegledisportcentrum.hu

www.cegledisportcentrum.hu

www.okoviz.hu

www.okoviz.hu

www.cegledikultura.hu

cegledikultura.hu

Szennyvízszállítás

www.comboscsatornatisztitas.hu

2700 Cegléd, Ölyv u. 4.

Tel: 06 53/707-050

Mobil: 06 30/6353-018

Email:

combos@t-online.hu

combosbt01@flah-net.hu

Web:

comboscsatornatisztitas.hu

Közösségi Sportváros Vagyunk

Hír, program, komment

Városi Pedagógusnap

2017.06.03. 09:21 Rovat: Közélet
Városi Pedagógusnap

A Városi Pedagógusnapon, a Kossuth Művelődési Központ színháztermében Hegedűs Ágota alpolgármester és Fodor Gábor tankerületi igazgató méltatta a pedagógusokat és a pálya szépségeit június 1-jén. Az eseményen három helyi pedagógus vehette át Cegléd Város Pedagógiai Díja elismerést: Szalókiné Karkus Irén, a Széchenyi úti óvoda óvodapedagógusa, Diósiné Kósik Erzsébet, a Szent Kereszt Katolikus Általános Iskola és Óvoda tanítója és Somodi Rudolfné, a Ceglédi Táncsics Mihály Általános Iskola tanára.

További képek ITT »

A Brunszvik Teréz-díjat Széchenyiné Lengyel Judit, a Széchenyi Úti Óvoda vezetője kapta, aki a miniszteri elismerést Budapesten vette át.

 

Az Év Ceglédi Szakmai Tanára díjat, amely a Ceglédi Szakképzési Centrum díja Juhászné Ponert Ágnes, a Ceglédi SZC Közgazdasági és Informatikai Szakgimnáziuma tanára; a Ceglédi Tankerületi Központ Pedagógiai díját pedig dr. Antal Andrásné, a Várkonyi István Általános Iskola tanára kapta meg.

Ezután díszokleveleket, Szolgálati Emlékérmeket és a Ceglédi Tankerületi Központ Elismerő Okleveleit adták át.

 

Az ünnepségem a pedagógusok Piros Ildikó Kossuth- és Jászai Mari-díjas színésznő, érdemes művész zenés irodalmi műsorát tekinthették meg.

 

CEGLÉD VÁROS PEDAGÓGIAI DÍJÁT vehette át:

 

SZALÓKINÉ KARKUS IRÉN - óvodapedagógus (Széchenyi Úti Óvoda)

1984-től a Széchenyi Úti Óvoda nevelőközösségének tagja. Diplomáját a Kecskeméti Tanítóképző Főiskolán szerezte. Szakdolgozat témájának már akkor az egészséges életmódra nevelést választotta. Ez az irányvonal a mai napig meghatározó a munkájában.

A "Szív kincsesláda" egészségpedagógiai tanfolyam elvégzését követően - intézményi innovációként - kidolgozott egy komplex egészségnevelő programot, amelyet "Makk-Marci"-ról nevezett el. A program négy területet ölel fel: Szív kincsesláda, Környezettudatos nevelés, Dohányzás megelőzés, és Lelki egészség. Arra törekszik, hogy az óvodáskorú gyermekekben elültesse az egészséges életmód igényének csíráját. Vallja, hogy az ebben a korban elsajátított magatartásminták, szokások döntően befolyásolják a későbbi életkor viselkedés kultúráját. Az egészségtudatos életmód megalapozását beépíti mindennapi nevelőmunkájába, melynek segítségével a gyerekeken keresztül pozitívan tudja befolyásolni a szülői szemléletet, életvitelt is. Programját, intézményi "jó gyakorlatként" országosan is megismerhették az érdeklődők. A Makk-Marci és a mesterpedagógusi programja nem csak a Széchenyi Úti Óvodában, hanem városunkon kívül is ismertté, elismertté tette őt. Munkája példaértékű, melyben keresi az eredményes új módszereket, és megoldásokat. Segítőkész, aktív tagja az óvodai közösségnek. Egész személyisége, kisugárzása pozitív hatással van a körülötte élőkre. Lendületes, energikus óvónő. Szakmai módszertani tudását szívesen megosztja végzős, gyakorlós óvodapedagógusokkal. A pedagógus életpálya modell keretében gyakornokokat mentorál. 2016 szeptemberétől - vezető helyettesként - az intézmény szakmai munkáját irányítja.

Több évtizedes szakmai életútja, a gyermekekkel, kollégákkal való kiváló kapcsolata alapján méltán érdemessé vált Cegléd Város Pedagógiai Díja kitüntetésre.

 

DIÓSINÉ KÓSIK ERZSÉBET - tanító (Szent Kereszt Katolikus Általános Iskola és Óvoda)

A Szent Kereszt Katolikus Általános Iskola és Óvoda pedagógusa negyven éve. Ez az első és egyetlen munkahelye. Pályája során mindvégig tanítóként dolgozott. Jó pedagógiai érzékkel, példás, rendszeres megújuló tevékenységével kiemelkedő nevelő - oktató munkát végzett.

Neves tehetségeket fedezett fel és indított útjára. Mindennapi munkájában mindig érdeklődéssel fordult a gyerekekhez, meghallgatta problémájukat, segítette őket tapasztalatával. Munkája nagyfokú pedagógiai felkészültségről és lelkiismeretességről tett tanúbizonyságot. Tanulói és a szülők szeretik, megbecsülik. Elismert és megbecsült tagja a tantestületnek. Munkájával, erkölcsi magatartásával minden kolléga mintaképe lehet. Mindezek alapján méltóvá vált a város 2017-es évi Pedagógiai Díjára.

 

SOMODI RUDOLFNÉ - tanár Ceglédi Táncsics Mihály Általános Iskola

1992 óta dolgozik a Táncsics iskolában. Szakmailag sokoldalúan képzett, a töretlen fejlődést szem előtt tartó, alapos, következetes, nagy tapasztalattal rendelkező tanárnő. Szigorú, következetes nevelő, aki az általa közvetített, átadott értékeket személyes példaadással teszi hitelessé munkatársai és tanítványai számára. 2007. szeptemberétől csaknem egy évtizeden át vezette az iskola magyar munkaközösségét. A magyar nyelv tanításában nyújtott szakmai munkája elismeréseként 2009-ben megkapta "Az év magyar tanára" címet.

Tanítási óráit az igényesség, tervszerűség, értékközvetítés jellemzik. A tehetséget éles szemmel felfedezi, ennek is köszönhető tanítványainak kiemelkedő sikerei a város, a megye határain is túlmutató megmérettetéseken, legyen szó akár versenyekről, akár továbbtanulásról. Hosszú évekig vezette az iskola irodalmi színpadát, a legendás hangulatú felsős Táncsics estek fáradhatatlan, kreatív szervezője. Igényesen összeállított műsoraival tanúbizonyságát adja kiemelkedő szakmai műveltségének, emelve ezzel az iskolai és a városi rendezvények színvonalát. Országos ünnepi rendezvényen is képviselhette már városunkat tanítványaival a Nemzeti Színház színpadán.

Határozott kiállására, megalapozott állásfoglalására, vezetői attitűdjére alapozva évekig volt a Közalkalmazotti Tanács elnöke. Igazgatóhelyettesként is bizonyít önállóságával, szakmaszeretetével, jó ítélőképességével. Mesterpedagógus szakértőként megfogalmazott véleményére bátran hallgathatnak kollégái, hiszen felkészültsége, módszertani kultúrája, pedagógiai sokszínűsége komoly alapot ad ehhez.

Kész minden áldozatra céljai eléréséhez, időt és többletmunkát nem kímélve. Elkötelezett az iskolája, az iskolai nevelés és oktatás, a pedagógus szakma iránt. Az intézmény alkalmazotti közösségének megbecsült tagja. A tanárnő elhivatottsága, rendkívüli hivatástudata, lelkiismeretes pedagógiai munkája elismeréseként adományozta a Képviselő-testület Cegléd Város Pedagógiai Díja kitüntetést.

 

BRUNSZVIK TERÉZ - DÍJ

 

SZÉCHENYINÉ LENGYEL JUDIT, a Széchenyi Úti Óvoda vezetője, aki a miniszteri elismerést ma délelőtt vette át Budapesten.

Harmincöt éve dolgozik a nevelés-oktatás területén. Tizenhét évig beosztott óvodapedagógusként, majd 1998 óta a Széchenyi Úti Óvoda és három tagóvodájának vezetője. Empatikus személyisége alkalmassá teszi a vezetői feladatok ellátására. Mindig szem előtt tartva a gyermekek és az óvoda érdekeit hozza meg döntéseit.

A ’90-es évek elején bemutatta az akkor még idegenkedve fogadott folyamatos tízórai lehetőségét. A kor kihívásainak megfelelően menedzseli az óvodát. Nagyon jó kapcsolatot alakított ki a szülői munkaközösséggel, akik támogatják a gyermekek érdekében végzett elhívatott munkáját.

2003-ban közoktatás vezetői szakvizsgát szerzett. Minden érdeklődő kolléganő számára lehetőséget biztosít a szakmai fejlődésre, több óvodapedagógus is szerzett másoddiplomát, illetve szakvizsgát az elmúlt években.

Összefogja a város óvodavezetőit, ő a munkaközösség irányítója. Tagja az óvodavezetők országos munkaközösségének.

Az óvodában térségi bemutatókat szerveztek a tapasztalatok átadására. Ennek folytatásaként létrejött két jó gyakorlat, és az intézmény pályázattal referenciaintézménnyé vált. 2014-ben országos szakértő lett, a pedagógiai-szakmai ellenőrzés és pedagógusminősítés szakterületen. Ezen ismeretei birtokában tudatosan készíti fel nevelőtestületét a pedagógiai szakmai ellenőrzésekre és minősítésekre.

Empatikus, energikus, rugalmas, a gyermekek érdekeit szem előtt tartó, elvei mellett kitartó vezető, aki a fiatal kollégáknak példaképül szolgálhat.

A mindennapokban: hivatástudat, nagy munkabírás és az óvodapedagógia területén kiemelkedő, példaértékű szakmai igényesség jellemzi. Elkötelezett, lendületes, pontos, a városban működő óvodák meghatározó személyisége.

AZ ÉV CEGLÉDI SZAKMAI TANÁRA DÍJ (Ceglédi Szakképzési Centrum díja)

 

JUHÁSZNÉ PONERT ÁGNES - tanár Ceglédi SZC Közgazdasági és Informatikai Szakgimnáziuma

 

A CEGLÉDI TANKERÜLETI KÖZPONT PEDAGÓGIAI DÍJA

 

ANTAL ANDRÁSNÉ - tanár Várkonyi István Általános Iskola

 

Díszokleveleket azok a nyugdíjas pedagógusok kapták, akik diplomájukat 50, 60, 65, 70 évvel ezelőtt szerezték meg.

 

VARGA SÁNDORNÉ (Vasoklevél - 65), BÉRES KÁROLY (Gyémántoklevél - 60) Oklevelét szeptemberben veszi át a Szegedi Tanárképző Főiskolán, BECZE JÓZSEFNÉ (Arany díszoklevél - 50) Szeptemberben veszi át Kecskeméten az oklevelét. ÓCSAI TAMÁSNÉ (Arany díszoklevél - 50), PÁL JÁNOSNÉ (Arany díszoklevél - 50) Oklevelét szeptemberben veszi át Kecskeméten. TÓTH FERENCNÉ (Arany díszoklevél - 50) Szeptemberben veszi át Kecskeméten. MÉSZÁR KATALIN (Arany díszoklevél - 50)

 

PEDAGÓGUS SZOLGÁLATI EMLÉKÉREM

 

Pedagógus szolgálati emlékérmet azok a pedagógusok kaphatnak az Emberi Erőforrások Minisztériumától, akik nyugállományba vonulnak, és legalább 25 évet töltöttek el a pedagógus pályán.

ÉGERHÁZINÉ RÓZSAVÖLGYI LILLA óvodapedagógus (Ceglédi Református Ált. Iskola és Óvoda), GULYÁS VERONIKA óvodapedagógus (Köztársaság Utcai Tagóvoda), PRÁGER LÁSZLÓNÉ óvodapedagógus (Köztársaság Utcai Tagóvoda), TAKÁCS GYÖRGYNÉ dajka (Széchenyi Úti Óvoda), FARKAS ZOLTÁNNÉ tanító (Táncsics Mihály Általános Iskola), NÁNÁSI LÁSZLÓ IMRE tanár (Kereskedelmi és Vendéglátóipari Szakgimnáziuma és Szakközépiskola), THANHOFFER FERENC tanár (Kereskedelmi és Vendéglátóipari Szakgimnáziuma és Szakközépiskola), CSERNUS LAJOS építőipari szakmai elmélet oktató (Bem József Műszaki Szakgimnáziuma és Szakközépiskola), GYIMESI ILONA ruhaipari szakmai gyakorlati oktató (Bem József Műszaki Szakgimnáziuma és Szakközépiskola), DR. KOMJÁTI MIHÁLYNÉ tanár (Bem József Műszaki Szakgimnáziuma és Szakközépiskola).

 

CEGLÉDI TANKERÜLETI KÖZPONT ELISMERŐ OKLEVELE

 

Ceglédi Erkel Ferenc Alapfokú Művészeti Iskola: Adamikné Dávid Andrea, Bónácz János Péter, Szalisznyó Emilia, Andrási László, Perneczky Gábor

Ceglédi Kossuth Lajos Gimnázium: G. Biró Lilla, Hamar László , Hegedűsné Halász Eszter, Karainé Danóczi Linda, Tűri László

Ceglédi Táncsics Mihály Általános Iskola: Dr. Nagyné Kecskeméti Ágnes, Pap Judit, Etédiné Kovács Mária, Ócsai Annamária, Lomniciné Kancsár Margit, Soós Roberta, Thén Józsefné, Illésné Kovács Erzsébet

Dózsa György Kollégium: Edelmayer Mihály

Losontzi István EGYMI, Szakiskola, Készségfejlesztő Iskola és Kollégium: Abonyi Istvánné, Bana Piroska, Hajdúné Gaál Mária, Lengyel Zsuzsanna, Maracska Károlyné, Motyovszkiné Petrik Erika, Pál Györgyi, Tóth-Nagyidai Hajnalka

Várkonyi István Általános Iskola: Cziegelmayer Edina, Fleckensteinné Horváth Melinda, Harsányi Beáta, Hegedűs Istvánné, Hornyikné Takács Krisztina, Kássáné Göndör Andrea, Prohászka-Ábrahám Anett, Szalisznyó Erzsébet, Százmán Ildikó, Turjányi Tamás, Verebélyi Csilla, Zakar József.

Értékelés: 2.33/6
Még nincsenek hozzászólások




Új hozzászólás:

Kérjük jelentkezzen be, vagy regisztráljon a hozzászóláshoz!
KÖZÉRDEKŰ ADATOK E-Ügyintézés

Képtárak

Képtárak
CEGLÉD TELEPÜLÉSKÉPI ARCULATI KÉZIKÖNYV 2017 CEGLÉD MEGÚJUL

Házhoz menő szelektív
HULLADÉKGYŰJTÉS
SZÁLLÍTÁSI NAPTÁR

SZÁLLÍTÁSI NAPTÁR

KÖRNYEZETSZÉPÍTÉS

CEGLÉD VÁROS
2021. ÉVI
KÖRNYEZETSZÉPÍTÉSI
ÉS
KÖRNYEZETVÉDELMI
PROGRAMJA

Panoráma képek

  • PANORÁMAKÉPEK

Turistatérkép

Túristatérkép

Térségi Adattár

www.kossuthtoborzo.hu

www.kossuthtoborzo.hu

www.laskafesztival.hu

www.laskafesztival.hu

Pest Megyei Békéltető testület

Pest Megyei Békéltető testület

Projektek

www.cegledkozvilagitas.hu
Bölcsőde bővítés 2014
www.varkonyikompetencia.cegled.hu
www.csatorna.cegled.hu
A lap 0.197 másodperc alatt készült el. | Copyright 2024 Ceglédinfo, design by © Ceglédinfo | ÍRJON NEKÜNK! | IMPRESSZUM | Akadálymentesítési nyilatkozat
A látogatók száma 2015.05.04-től: 28611764 | Ebben a hónapban: 491578 | Ma: 4722 | jelenleg: 4 | Statisztika