ENGLISH DEUTSCH
Ma 2018. április 22. vasárnap, Csilla napja van. - Holnap Béla napja lesz. Az időjárás most: 27 °Cközepesen felhősközepesen felhős

ESEMÉNYNAPTÁR

Ke Sz Cs Sz Va
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30            

Mai mozi műsor

19:45 Huszárik Zoltán terem
Fantomszál

Jegyfoglalás »

 
20:00 Patkós Irma terem
Rampage - Tombolás

Jegyfoglalás »

 
További előadások »

www.cegledkartya.hu

www.cegledkartya.hu

www.cegledfurdo.hu

www.cegleditermal.hu

www.varvag.hu

www.varvag.hu

www.cvf.hu

www.cvf.hu

www.ctv.hu

www.ctv.hu

cegledisportcentrum.hu

www.cegledisportcentrum.hu

www.okoviz.hu

www.okoviz.hu

Szennyvízszállítás

www.comboscsatornatisztitas.hu

2700 Cegléd, Ölyv u. 4.

Tel: 06 53/707-050

Mobil: 06 30/6353-018

Email:

combos@t-online.hu

combosbt01@flah-net.hu

Web:

comboscsatornatisztitas.hu

Hír, program, komment

Közel egymilliárd forintnyi munkahelyteremtő támogatás érkezik a térségbe

2017.05.31. 19:09 Rovat: Közélet
Fotó: Szokolai Attila

Földi László újabb pályázati sikerekről számolt be. A térség országgyűlési képviselője mai sajtótájékoztatóján örömmel emelte ki a térség fejlődését segítő újabb támogatások közül azt a közel egymilliárd forintos fejlesztési csomagot, amely a térség infrastrukturális és munkahelyteremtő fejlesztésein keresztül bizonyítja, hogy a kormány nem feledkezett meg Dél-Pest megyéről.

A térségben a munkahelyteremtés kulcskérdés, a kormány pedig a megítélt infrastrukturális fejlesztésekre fordítható támogatásokkal ezt segíti - mondta a tájékoztatón Földi László, aki kiemelte, Cegléd 500 millió, Abony 306 millió, Nyársapát 98 millió, Újszilvás pedig 45 millió forintnyi támogatást nyert el üzleti infrastrukturális fejlesztések megvalósítására. - Az önkormányzatoknak meg kell teremteniük azokat a feltételeket, amellyel még inkább vonzóvá teszik ezt a térséget a befektetők számára - húzta alá a támogatás fontosságát a képviselő. ‑ A mai bejelentés is bizonyítja, hogy bőven van jó hír, amit el lehet mondani az abonyi embereknek, ezért bízom abban, hogy a polgármester asszony hamis és felelőtlen vádaskodás helyett inkább változtatni fog a fejlesztésekről szóló televíziós magazinműsorral kapcsolatos elutasító álláspontján, ami talán a korai kampány miatt volt elhamarkodott és átgondolatlan. Mi továbbra is fontosnak érezzük az abonyiak minél szélesebb körű tájékoztatását - utalt vissza egy korábbi abonyi megnyilvánulásra Földi László.

 

Közel egymilliárd forintnyi munkahelyteremtő támogatás érkezik a térségbe

Cegléd polgármestere, Takáts László elmondta, Cegléden az Északi Ipari-Kereskedelmi Övezetben, a meglévő Ipari Park szomszédságában új ipari területek kialakítására nyert forrást a város. A gazdaságélénkítés céljából az övezet fejlesztésének második ütemében a 4-es út és az Ipartelepi út között utak épülnek, teljesen közművesített telkeket alakítanak ki, és megépül egy szolgáltatóház a vállalkozásbarát ügyintézés megteremtéséhez. - Nagy örömömre szolgál, hogy az a célkitűzés, amit az önkormányzat négy és fél évvel ezelőtt megfogalmazott, megvalósul. Ez azt jelenti, hogy első sorban a ceglédi vállalkozások erősítésén keresztül munkahelyteremtéssel kívánjuk azokat a tartalékokat megteremteni, amelyeket később a város infrastruktúrájára, közterületeinek szépítésére tudunk fordítani - mondta Takáts László az újabb ceglédi fejlesztés kapcsán, ami egy éven belül elkészül.

 

Dévainé Kazinczy Sára, Abony alpolgármestere elmondta, örül, hogy a méltatlan kritikák ellenére is elnyerte a támogatást a város. Abonyban a volt vásártér 8,4 hektáros területén létesül a település új üzleti parkja a kormány támogatásának segítségével. A fejlesztés eredményeként 32 darab szabad telket alakítanak ki parkolókkal és egy a majdani betelepülő vállalkozások számára is segítséget nyújtó szolgáltatóházat is létesítenek.

 

Nyársapát polgármestere kiemelte, történelmi jelentőségű fejlesztés ez a település életében. Kis Miklós elmondta, már három vállalkozó jelentkezett az ipari területre, akik a település mezőgazdaságára alapozva hűtőházat, csomagolóüzemet létesítenének. - Dél-Pest megye méltó helyre kerülhet ezekkel a fejlesztésekkel - mondta.

 

Petrányi Csaba örömét fejezte ki, hogy újabb jelentős projektet valósíthat meg Újszilvás, olyan fejlesztést, ami a település lélekszámára is pozitív hatással lehet a jövőben. - Ipari parkot alakítunk ki teljes infrastruktúrával és napelemes kandelláberekkel - emelte ki a projekt érdekességét a polgármester.

 

Közel egymilliárd forintnyi munkahelyteremtő támogatás érkezik a térségbe

A településvezetők mindegyike köszönetét fejezte ki a térség országgyűlési képviselőjének, Földi Lászlónak a fejlesztések elkötelezett támogatásért, valamint a kormányzatnak az odaítélt munkahelyteremtő forrásokért.

Értékelés: 5/1
Még nincsenek hozzászólások
Új hozzászólás:

Kérjük jelentkezzen be, vagy regisztráljon a hozzászóláshoz!
KÖZÉRDEKŰ ADATOK CEGLÉD TELEPÜLÉSKÉPI ARCULATI KÉZIKÖNYV 2017 CEGLÉD MEGÚJUL E-Ügyintézés

ITT SZÁMÍTHAT MA
SEBESSÉGMÉRÉSRE

Traffipax

Házhoz menő szelektív
HULLADÉKGYŰJTÉS
SZÁLLÍTÁSI NAPTÁR

SZÁLLÍTÁSI NAPTÁR

CEGLÉD AZ ÉN VÁROSOM

FOTÓPÁLYÁZAT

Kattints
ide
és
SZAVAZZ!

KÖRNYEZETSZÉPÍTÉS

CEGLÉD VÁROS
2018. ÉVI
KÖRNYEZETSZÉPÍTÉSI
ÉS
KÖRNYEZETVÉDELMI
PROGRAMJA

Képtárak

Képtárak

Panoráma képek

  • PANORÁMAKÉPEK

Turistatérkép

Túristatérkép

Térségi Adattár

www.kossuthtoborzo.hu

www.kossuthtoborzo.hu

www.laskafesztival.hu

www.laskafesztival.hu

Pest Megyei Békéltető testület

Pest Megyei Békéltető testület

Projektek

www.cegledkozvilagitas.hu
Bölcsőde bővítés 2014
www.varkonyikompetencia.cegled.hu
www.csatorna.cegled.hu
A lap 0.050 másodperc alatt készült el. | Copyright 2018 Ceglédinfo, design by © Ceglédinfo | ÍRJON NEKÜNK! | IMPRESSZUM
A látogatók száma 2015.05.04-től: 6832787 | Ebben a hónapban: 189217 | Ma: 7381 | jelenleg: 7 | Statisztika