ENGLISH DEUTSCH
Ma 2024. április 19. péntek, Emma napja van. - Holnap Konrád, Tivadar napja lesz.

ESEMÉNYNAPTÁR

Ke Sz Cs Sz Va
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

Mai mozi műsor

Ma már nincsenek előadások...
További előadások »

www.cegledkartya.hu

www.cegledkartya.hu

www.cegledfurdo.hu

www.cegleditermal.hu

www.varvag.hu

www.varvag.hu

www.cvf.hu

www.cvf.hu

www.ctv.hu

www.ctv.hu

cegledisportcentrum.hu

www.cegledisportcentrum.hu

www.okoviz.hu

www.okoviz.hu

www.cegledikultura.hu

cegledikultura.hu

Szennyvízszállítás

www.comboscsatornatisztitas.hu

2700 Cegléd, Ölyv u. 4.

Tel: 06 53/707-050

Mobil: 06 30/6353-018

Email:

combos@t-online.hu

combosbt01@flah-net.hu

Web:

comboscsatornatisztitas.hu

Közösségi Sportváros Vagyunk

Hír, program, komment

Gyermeknap pöttyösben

2017.05.29. 18:04 Rovat: Közélet
Gyermeknap pöttyösben

Tíz éve javasolta testületi ülésen először ifj. Károly Ferenc önkormányzati képviselő, hogy ne tartsanak minden rendezvényt a városközpontban, hanem a gyermeknapot szervezzék meg a sportolásra és egyéb rendezvényekre egyaránt alkalmas, nagy befogadóképességű, kétosztatú Vörösmarty térre. Először három esztendeje szervezték meg a gyerkőcök ünnepét, amelynek rövid idő alatt olyan jó híre kerekedett, hogy ma már a környező településekről is jönnek látogatók a vidám eseményre.  Becslések szerint idén ezernél is több ember élvezte az új helyen a sport, játszó és kulturális programok kavalkádját. S ha ceglédi gyereknap a Vörösmarty téren, akkor piros babos a módi, a kezdetek óta. Détári-Lukács Ágnes művelődési központ igazgatójának remek ötlete maradandó lett!

További képek ITT »

Most is kész csoda volt a lurkók számára, hogy valódi gépjárműveken lehettek játszásiból tűzoltók, rendőrök, kamionosok, földmunkagép kezelők, gépesített utcaseprők és kukásautó vezetők. Köszönet a szervezőknek, a szerveknek és a cégeknek, hogy mosolyt varázsoltak sok száz kis srác fizimiskájára. A szappanhab buborék múlékony ragyogását az idei Költészet Napján nagyon élvezték az ovisok a Szabadság téren. A buborékvarázs a Vörösmarty téri gyermeknapon is osztatlan sikert aratott. A plakátokon "állati bemutatót" is hirdettek. Szó se róla, állati nagy tetszést váltottak ki az állatok.

A libegő babos esernyőkkel ékes nézőterű szabadtéri színpadon reggeltől késő délutánig pörögtek a jobbnál-jobb programok. A változatos műsorok döntő hányadát dicséretesen helybéli előadókra bízták. Édességből, sósságból, ételből, italból gazdag választék várta az utcai kaják kedvelőit. Még egy lajt hűs, ingyenes víz is szolgálta a szomjazó népeket. Fontos az is, hogy kellő mennyiségű és tisztaságú mobil WC-t helyeztek ki.

 

A három éve kialakított jó szokás szerint a tér színpaddal szemben felén kialakított Sportszigeten most is a Cegléd Sportjáért Alapítvány tagjai - Pudics Zsolt elnökletével - mintegy másfél tucat sportversenyre és bemutatóra hívogatták az érdeklődőket nemre, fajra, felekezetre, életkorra és beosztásra tekintet nélkül. Idén is sokan élvezték a szervezők jóvoltából a mozgás örömét. S a KRESZ park felőli oldalon ismét meglepte az érdeklődőket Bori Jenő tanár úr a különleges kerékpárjaival. A sportprogram visszavonhatatlanul szerves részévé lett Cegléden a Vörösmarty téri gyermeknapnak.

 

Az Újvárosiak az Újvárosiakért közösség kötélhúzó versenyt hirdetett ezen alkalomból. A huncut fiatalok még az országgyűlési képviselő Földi Lászlót, az alpolgármester Hegedűs Ágotát és a körzet önkormányzati képviselőjét, ifj. Károly Ferencet is rászedték egy kis mókás erőfelmérésre. A bolondos, vidám vetélkedés első helyezett családja ifj. Károly Ferenc városatya felajánlásaként egy méretes tortát kapott, amit a téren lévő híres Békebeli Cukrászat készített.

 

Természetesen a ceglédi Vörösmarty téren szervezett gyereknapnak is a legfontosabb eleme a játék volt. A srácok a város jóvoltából ingyen játszhattak népi játékokkal, s a játszótéren, meg a mobil sporteszközökkel is, továbbá volt számukra kézműves foglalkozás. Persze kitelepült sok motoros-, vízi-, forgó- és ugrálójáték is, közöttük néhány meglehetősen borsos áron. Különösen az ugróvárasok pénzhajhász tempója volt sokak számára elképesztő. Jövőre, ha az önkormányzat gáláns gesztussal legalább egy ugróvárat bérbe venne, és ingyen adná a gyerkőcöknek, akkor elmondhatnánk, ez nagyszerű cselekedet volt.

 

A felnőttek is örömmel sétálgattak, beszélgettek, örvendeztek egymásnak és a gyermekeknek a vidám forgatagban. Én is szót váltottam sok emberrel, és kivétel nélkül mindannyian azt mondták, hogy ez nagyszerűen sikerült program volt, mindenki jól érezte magát.

 

- Milyennek értékeli a rendezvényt?- kérdeztem a választókerület országgyűlési képviselőjét, Földi Lászlót, aki a legkisebb gyermekével együtt több sportversenybe is bekapcsolódott.

- Nagyon örülök, hogy Cegléd Város Önkormányzata nemcsak eme napon, hanem egyéb alkalmakkor is támogatja azon rendezvényeket is, amelyek a gyermekekről és a gyermekekért szólnak. Az ifjúságra költött forintok számítanak a legjobb befektetésnek a Fidesz-KDNP pártszövetség politikájában.  Nálunk a család és a gyermek prioritást élvez. Ennek érdekében hoztuk meg azokat a rendelkezéseket, amelyek kiemelten támogatják a magyar családokat. Csak néhány példát sorolok, növeljük az adókedvezményeket, az 1-9. évfolyamokban ingyen lesz a tankönyv, mintegy nyolcvanmilliárd forintot költünk az ingyenes gyermekétkeztetésre, növeljük a családi otthontámogatást. Politikánkban a család a társadalom legkisebb, de legfontosabb sejtje - mondta a honatya.

- A sok mosolygó, boldog arcot látva igazán elégedett lehetek az Újvárosra hozott s itt meghonosodott sikeres gyermeknappal. Nagyon fontos, hogy itt két jókora placcon tudjuk megszólítani a kiérkezőket. Az egyik rész főként a kicsiké a játszótérrel, játékokkal és műsorokkal, amelyet a Kossuth Művelődési Központ Kft. csapata szervez nagy lelkesedéssel. Míg a másik térfélen a Cegléd Városért Sportalapítvány biztosít nagyszerű programokat. Gazdag a kínálat a lovas sporttól a labdajátékokon át számtalan sportágból. - tájékoztatott Hegedűs Ágota alpolgármester egy kerékpározás és egy kötélhúzó versenyben való aktív részvétel között, természetesen fehérpöttyös, piros kendővel a nyakában.

- Sokévi képviselői munkája eredményekét a Vörösmarty tér lett Cegléd legjobban felszerelt parkja, ahol méltó helyre talált a városi gyereknap. Elégedett?

- Igen, nagyon örülök, hogy ilyen szép környezetben közkedvelt lett a rendezvény. Köszönet illeti a rendezőket, a szervezőket odaadó munkájukért és természetesen köszönet az önkormányzatnak, hogy támogatta a fejlesztéseket és a gyermeknapi programot egyaránt. Persze soha nem lehet teljesen elégedett az ember. Sokan mondták és tudom is, hogy fel kell a parkban újítani egy kisebb járdaszakaszt, továbbá múlhatatlanul szükség van egy nyilvános illemhelyre is. Ezen célok mielőbbi megvalósításáért minden tőlem telhetőt megteszek. A sok új játék és sporteszköz mellé nemsokára újabbak is kerülnek.  Remélem, hogy nagy érdeklődést fog kiváltani a város lakosainak körében az új elképzelésem, miszerint a jó időben minden hónapban egy-egy hétvégén, a Vörösmarty téren Újvárosi zenés nyári estet rendezünk.

 

Kőhalmi

Értékelés: 2.33/6
Még nincsenek hozzászólások




Új hozzászólás:

Kérjük jelentkezzen be, vagy regisztráljon a hozzászóláshoz!
KÖZÉRDEKŰ ADATOK E-Ügyintézés

Képtárak

Képtárak
CEGLÉD TELEPÜLÉSKÉPI ARCULATI KÉZIKÖNYV 2017 CEGLÉD MEGÚJUL

Házhoz menő szelektív
HULLADÉKGYŰJTÉS
SZÁLLÍTÁSI NAPTÁR

SZÁLLÍTÁSI NAPTÁR

KÖRNYEZETSZÉPÍTÉS

CEGLÉD VÁROS
2021. ÉVI
KÖRNYEZETSZÉPÍTÉSI
ÉS
KÖRNYEZETVÉDELMI
PROGRAMJA

Panoráma képek

  • PANORÁMAKÉPEK

Turistatérkép

Túristatérkép

Térségi Adattár

www.kossuthtoborzo.hu

www.kossuthtoborzo.hu

www.laskafesztival.hu

www.laskafesztival.hu

Pest Megyei Békéltető testület

Pest Megyei Békéltető testület

Projektek

www.cegledkozvilagitas.hu
Bölcsőde bővítés 2014
www.varkonyikompetencia.cegled.hu
www.csatorna.cegled.hu
A lap 0.395 másodperc alatt készült el. | Copyright 2024 Ceglédinfo, design by © Ceglédinfo | ÍRJON NEKÜNK! | IMPRESSZUM | Akadálymentesítési nyilatkozat
A látogatók száma 2015.05.04-től: 28934252 | Ebben a hónapban: 277451 | Ma: 15921 | jelenleg: 7 | Statisztika