ENGLISH DEUTSCH
Ma 2018. április 21. szombat, Konrád napja van. - Holnap Csilla napja lesz. Az időjárás most: 24 °Cközepesen felhősközepesen felhős

ESEMÉNYNAPTÁR

Ke Sz Cs Sz Va
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30            

Mai mozi műsor

17:45 Patkós Irma terem
Hurrikán meló

Jegyfoglalás »

 
17:45 Huszárik Zoltán terem
Senki sem tökéletes

Jegyfoglalás »

 
19:45 Huszárik Zoltán terem
Fantomszál

Jegyfoglalás »

 
20:00 Patkós Irma terem
Rampage - Tombolás

Jegyfoglalás »

 
További előadások »

www.cegledkartya.hu

www.cegledkartya.hu

www.cegledfurdo.hu

www.cegleditermal.hu

www.varvag.hu

www.varvag.hu

www.cvf.hu

www.cvf.hu

www.ctv.hu

www.ctv.hu

cegledisportcentrum.hu

www.cegledisportcentrum.hu

www.okoviz.hu

www.okoviz.hu

Szennyvízszállítás

www.comboscsatornatisztitas.hu

2700 Cegléd, Ölyv u. 4.

Tel: 06 53/707-050

Mobil: 06 30/6353-018

Email:

combos@t-online.hu

combosbt01@flah-net.hu

Web:

comboscsatornatisztitas.hu

Hír, program, komment

Gyermeknap pöttyösben

2017.05.29. 18:04 Rovat: Közélet
Gyermeknap pöttyösben

Tíz éve javasolta testületi ülésen először ifj. Károly Ferenc önkormányzati képviselő, hogy ne tartsanak minden rendezvényt a városközpontban, hanem a gyermeknapot szervezzék meg a sportolásra és egyéb rendezvényekre egyaránt alkalmas, nagy befogadóképességű, kétosztatú Vörösmarty térre. Először három esztendeje szervezték meg a gyerkőcök ünnepét, amelynek rövid idő alatt olyan jó híre kerekedett, hogy ma már a környező településekről is jönnek látogatók a vidám eseményre.  Becslések szerint idén ezernél is több ember élvezte az új helyen a sport, játszó és kulturális programok kavalkádját. S ha ceglédi gyereknap a Vörösmarty téren, akkor piros babos a módi, a kezdetek óta. Détári-Lukács Ágnes művelődési központ igazgatójának remek ötlete maradandó lett!

További képek ITT »

Most is kész csoda volt a lurkók számára, hogy valódi gépjárműveken lehettek játszásiból tűzoltók, rendőrök, kamionosok, földmunkagép kezelők, gépesített utcaseprők és kukásautó vezetők. Köszönet a szervezőknek, a szerveknek és a cégeknek, hogy mosolyt varázsoltak sok száz kis srác fizimiskájára. A szappanhab buborék múlékony ragyogását az idei Költészet Napján nagyon élvezték az ovisok a Szabadság téren. A buborékvarázs a Vörösmarty téri gyermeknapon is osztatlan sikert aratott. A plakátokon "állati bemutatót" is hirdettek. Szó se róla, állati nagy tetszést váltottak ki az állatok.

A libegő babos esernyőkkel ékes nézőterű szabadtéri színpadon reggeltől késő délutánig pörögtek a jobbnál-jobb programok. A változatos műsorok döntő hányadát dicséretesen helybéli előadókra bízták. Édességből, sósságból, ételből, italból gazdag választék várta az utcai kaják kedvelőit. Még egy lajt hűs, ingyenes víz is szolgálta a szomjazó népeket. Fontos az is, hogy kellő mennyiségű és tisztaságú mobil WC-t helyeztek ki.

 

A három éve kialakított jó szokás szerint a tér színpaddal szemben felén kialakított Sportszigeten most is a Cegléd Sportjáért Alapítvány tagjai - Pudics Zsolt elnökletével - mintegy másfél tucat sportversenyre és bemutatóra hívogatták az érdeklődőket nemre, fajra, felekezetre, életkorra és beosztásra tekintet nélkül. Idén is sokan élvezték a szervezők jóvoltából a mozgás örömét. S a KRESZ park felőli oldalon ismét meglepte az érdeklődőket Bori Jenő tanár úr a különleges kerékpárjaival. A sportprogram visszavonhatatlanul szerves részévé lett Cegléden a Vörösmarty téri gyermeknapnak.

 

Az Újvárosiak az Újvárosiakért közösség kötélhúzó versenyt hirdetett ezen alkalomból. A huncut fiatalok még az országgyűlési képviselő Földi Lászlót, az alpolgármester Hegedűs Ágotát és a körzet önkormányzati képviselőjét, ifj. Károly Ferencet is rászedték egy kis mókás erőfelmérésre. A bolondos, vidám vetélkedés első helyezett családja ifj. Károly Ferenc városatya felajánlásaként egy méretes tortát kapott, amit a téren lévő híres Békebeli Cukrászat készített.

 

Természetesen a ceglédi Vörösmarty téren szervezett gyereknapnak is a legfontosabb eleme a játék volt. A srácok a város jóvoltából ingyen játszhattak népi játékokkal, s a játszótéren, meg a mobil sporteszközökkel is, továbbá volt számukra kézműves foglalkozás. Persze kitelepült sok motoros-, vízi-, forgó- és ugrálójáték is, közöttük néhány meglehetősen borsos áron. Különösen az ugróvárasok pénzhajhász tempója volt sokak számára elképesztő. Jövőre, ha az önkormányzat gáláns gesztussal legalább egy ugróvárat bérbe venne, és ingyen adná a gyerkőcöknek, akkor elmondhatnánk, ez nagyszerű cselekedet volt.

 

A felnőttek is örömmel sétálgattak, beszélgettek, örvendeztek egymásnak és a gyermekeknek a vidám forgatagban. Én is szót váltottam sok emberrel, és kivétel nélkül mindannyian azt mondták, hogy ez nagyszerűen sikerült program volt, mindenki jól érezte magát.

 

- Milyennek értékeli a rendezvényt?- kérdeztem a választókerület országgyűlési képviselőjét, Földi Lászlót, aki a legkisebb gyermekével együtt több sportversenybe is bekapcsolódott.

- Nagyon örülök, hogy Cegléd Város Önkormányzata nemcsak eme napon, hanem egyéb alkalmakkor is támogatja azon rendezvényeket is, amelyek a gyermekekről és a gyermekekért szólnak. Az ifjúságra költött forintok számítanak a legjobb befektetésnek a Fidesz-KDNP pártszövetség politikájában.  Nálunk a család és a gyermek prioritást élvez. Ennek érdekében hoztuk meg azokat a rendelkezéseket, amelyek kiemelten támogatják a magyar családokat. Csak néhány példát sorolok, növeljük az adókedvezményeket, az 1-9. évfolyamokban ingyen lesz a tankönyv, mintegy nyolcvanmilliárd forintot költünk az ingyenes gyermekétkeztetésre, növeljük a családi otthontámogatást. Politikánkban a család a társadalom legkisebb, de legfontosabb sejtje - mondta a honatya.

- A sok mosolygó, boldog arcot látva igazán elégedett lehetek az Újvárosra hozott s itt meghonosodott sikeres gyermeknappal. Nagyon fontos, hogy itt két jókora placcon tudjuk megszólítani a kiérkezőket. Az egyik rész főként a kicsiké a játszótérrel, játékokkal és műsorokkal, amelyet a Kossuth Művelődési Központ Kft. csapata szervez nagy lelkesedéssel. Míg a másik térfélen a Cegléd Városért Sportalapítvány biztosít nagyszerű programokat. Gazdag a kínálat a lovas sporttól a labdajátékokon át számtalan sportágból. - tájékoztatott Hegedűs Ágota alpolgármester egy kerékpározás és egy kötélhúzó versenyben való aktív részvétel között, természetesen fehérpöttyös, piros kendővel a nyakában.

- Sokévi képviselői munkája eredményekét a Vörösmarty tér lett Cegléd legjobban felszerelt parkja, ahol méltó helyre talált a városi gyereknap. Elégedett?

- Igen, nagyon örülök, hogy ilyen szép környezetben közkedvelt lett a rendezvény. Köszönet illeti a rendezőket, a szervezőket odaadó munkájukért és természetesen köszönet az önkormányzatnak, hogy támogatta a fejlesztéseket és a gyermeknapi programot egyaránt. Persze soha nem lehet teljesen elégedett az ember. Sokan mondták és tudom is, hogy fel kell a parkban újítani egy kisebb járdaszakaszt, továbbá múlhatatlanul szükség van egy nyilvános illemhelyre is. Ezen célok mielőbbi megvalósításáért minden tőlem telhetőt megteszek. A sok új játék és sporteszköz mellé nemsokára újabbak is kerülnek.  Remélem, hogy nagy érdeklődést fog kiváltani a város lakosainak körében az új elképzelésem, miszerint a jó időben minden hónapban egy-egy hétvégén, a Vörösmarty téren Újvárosi zenés nyári estet rendezünk.

 

Kőhalmi

Értékelés: 5/3
Még nincsenek hozzászólások
Új hozzászólás:

Kérjük jelentkezzen be, vagy regisztráljon a hozzászóláshoz!
KÖZÉRDEKŰ ADATOK CEGLÉD TELEPÜLÉSKÉPI ARCULATI KÉZIKÖNYV 2017 CEGLÉD MEGÚJUL E-Ügyintézés

ITT SZÁMÍTHAT MA
SEBESSÉGMÉRÉSRE

Traffipax

Házhoz menő szelektív
HULLADÉKGYŰJTÉS
SZÁLLÍTÁSI NAPTÁR

SZÁLLÍTÁSI NAPTÁR

CEGLÉD AZ ÉN VÁROSOM

FOTÓPÁLYÁZAT

Kattints
ide
és
SZAVAZZ!

KÖRNYEZETSZÉPÍTÉS

CEGLÉD VÁROS
2018. ÉVI
KÖRNYEZETSZÉPÍTÉSI
ÉS
KÖRNYEZETVÉDELMI
PROGRAMJA

Képtárak

Képtárak

Panoráma képek

  • PANORÁMAKÉPEK

Turistatérkép

Túristatérkép

Térségi Adattár

www.kossuthtoborzo.hu

www.kossuthtoborzo.hu

www.laskafesztival.hu

www.laskafesztival.hu

Pest Megyei Békéltető testület

Pest Megyei Békéltető testület

Projektek

www.cegledkozvilagitas.hu
Bölcsőde bővítés 2014
www.varkonyikompetencia.cegled.hu
www.csatorna.cegled.hu
A lap 0.048 másodperc alatt készült el. | Copyright 2018 Ceglédinfo, design by © Ceglédinfo | ÍRJON NEKÜNK! | IMPRESSZUM
A látogatók száma 2015.05.04-től: 6823459 | Ebben a hónapban: 179889 | Ma: 4298 | jelenleg: 5 | Statisztika