ENGLISH DEUTSCH
Ma 2017. október 23. hétfő, Gyöngyi napja van. - Holnap Salamon napja lesz. Az időjárás most: 9 °Cszitálás, gyenge esőszitálás, gyenge eső

ESEMÉNYNAPTÁR

Ke Sz Cs Sz Va
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31          

Mai mozi műsor

17:30 Patkós Irma terem
Űrvihar

Jegyfoglalás »

 
17:30 Huszárik Zoltán terem
Aurora Borealis - Északi fény

Jegyfoglalás »

 
19:45 Huszárik Zoltán terem
Pappa pia

Jegyfoglalás »

 
20:00 Patkós Irma terem
Hóember

Jegyfoglalás »

 
További előadások »

www.cegledkartya.hu

www.cegledkartya.hu

www.cegledfurdo.hu

www.cegleditermal.hu

www.varvag.hu

www.varvag.hu

www.cvf.hu

www.cvf.hu

www.ctv.hu

www.ctv.hu

cegledisportcentrum.hu

www.cegledisportcentrum.hu

www.okoviz.hu

www.okoviz.hu

Hír, program, komment

A Nádházi-család nyert

2017.05.15. 14:33 Rovat: Közélet
A Nádházi család nyert

Ceglédiek nyerték a "Közlekedik a család" nevet viselő verseny megyei fordulóját. A Nádházi-család minden feladatot kiválóan teljesített, így ők képviselhetik a megyét az országos döntőben. A hétvégi megmérettetésen a gyerekeknek és szülőknek együtt kellett bizonyítaniuk, hogy mi mindent tudnak a biztonságos közlekedésről. A tesztlap mellett kerékpáros és autós ügyességi pálya valamint elsősegélynyújtás is szerepelt a versenyszámok között.

A közlekedéssel kapcsolatos kifejezéseket, tárgyakat kellett elmutogatni, körülírni vagy lerajzolni. Az activity volt az egyik legnépszerűbb feladat a "közlekedik a család" elnevezésű verseny megyei fordulóján. A vetélkedő lényege, hogy a szülőknek és a gyerekeknek közösen kell bebizonyítaniuk mi mindent tudnak a biztonságos közlekedésről. A háromgyermekes Tábori-család például gyakran biciklizik együtt, így ők nagyon várták a kerékpáros feladatot.

 

Tábori László: - A gyerkőcök nagyobbak, tehát iskolába már elsőben mentünk biciklivel és már akkor előtte megbeszéltük, hogy milyen tábla, tehát ha tábla van az utca végén, meg kell állni, ezt már azért tudják.

 

A család középső gyereke, Gergő pattant nyeregbe, hogy teljesítse az akadálypályát.

Tábori Gergő: - Az első részben szlalomozni kellett, a második részben pedig körbe kellett menni, szerintem jó volt.

 

Az országos verseny megyei fordulóját évek óta Cegléden tartják. Idén 12 család nevezett, köztük öt ceglédi. A gyerekeket és szüleiket a megyei főkapitány helyettes is köszöntött.

 

Fekete Csaba, főkapitányhelyettes, PMRFK: - Most már nem csak a gépkocsi, hanem a gyalogos és kerékpáros közlekedés is. Annak, hogy biztonságosan közlekedjünk, az oktatáson kívül talán a legfontosabb közege a család. A szülők hogyan nevelik gyermekeiket a biztonságos közlekedésre. De fordítva is igaz.

 

Hiszen a közös tanulás, a helyes közlekedés elsajátítása mindenkinek fontos-tette hozzá Fekete Csaba. A versenynek otthont adó Ceglédi Autóház Kft. vezetője pedig örömét fejezte ki, amiért évről évre itt rendezik a vetélkedőt.

 

Mentes Nándor, ügyvezető, Ceglédi Autóház Kft.: - Mi itt a szervizben nap mint nap találkozunk a közlekedés veszélyeivel és tényleg fontos dolog az, hogy erre felhívjuk a fiatalok és minden közlekedő figyelmét. Mert a legfontosabb az, hogy mindenki érjen haza épségben a nap végére.

 

A kilenc versenyszám között az ügyességi pályák és a tesztlapok mellett fontos szerep jutott az elsősegélynyújtási ismereteknek, de például azt is meg kellett mutatniuk a családoknak: egy defekt esetén hogyan tudnak szabályosan kereket cserélni. A versenyre az alpolgármester, Hegedűs Ágota ajándékkal érkezett.

 

Hegedűs Ágota, alpolgármester: - Tudom, hogy ez egy nagyon kellemes nap lesz mindannyiuknak. A végére Cegléd város önkormányzata a ceglédi strandra két belépőt ajánlott fel. Remélem örömmel veszik és majd ellátogatnak a strandra hozzánk.

 

A megyei döntőn eredményhirdetésén két ceglédi család is dobogóra állhatott. Harmadik helyen végzett a Kovács-Molnár-család, második lett a Seres-család Monorról, a győztesnek járó jutalmat pedig a Nádházi-család érdemelte ki, akik amellett hogy ők képviselhetik a megyét az országos döntőben, egy hosszú hétvégi pihenéssel is gazdagodtak.

 

 

Forrás: ctv.hu

Értékelés: 5/1
Még nincsenek hozzászólások
Új hozzászólás:

Kérjük jelentkezzen be, vagy regisztráljon a hozzászóláshoz!
KÖZÉRDEKŰ ADATOK

ITT SZÁMÍTHAT MA
SEBESSÉGMÉRÉSRE

Traffipax

Házhoz menő szelektív
HULLADÉKGYŰJTÉS
SZÁLLÍTÁSI NAPTÁR

SZÁLLÍTÁSI NAPTÁR

CEGLÉD AZ ÉN VÁROSOM

FOTÓPÁLYÁZAT

Kattints
ide
és
SZAVAZZ!

KÖRNYEZETSZÉPÍTÉS

CEGLÉD VÁROS
2017. ÉVI
KÖRNYEZETSZÉPÍTÉSI
ÉS
KÖRNYEZETVÉDELMI
PROGRAMJA

Képtárak

Képtárak

Panoráma képek

  • PANORÁMAKÉPEK

Turistatérkép

Túristatérkép

Térségi Adattár

www.kossuthtoborzo.hu

www.kossuthtoborzo.hu

www.laskafesztival.hu

www.laskafesztival.hu

Pest Megyei Békéltető testület

Pest Megyei Békéltető testület

Projektek

www.cegledkozvilagitas.hu
Bölcsőde bővítés 2014
www.varkonyikompetencia.cegled.hu
www.cegledcsatorna3.hu
www.csatorna.cegled.hu
A lap 0.029 másodperc alatt készült el. | Copyright 2017 Ceglédinfo, design by © Ceglédinfo | ÍRJON NEKÜNK! | IMPRESSZUM
A látogatók száma 2015.05.04-től: 5424064 | Ebben a hónapban: 156678 | Ma: 2951 | jelenleg: 4 | Statisztika